Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Eşin kuyumcu soygununa karıştı" diyen dolandırıcılara evdeki altınlarını verdi

        Samsun'da kendilerine polis süsü veren dolandırıcılar cep telefonundan aradıkları 55 yaşındaki Zübeyde Sobi'ye "Eşin kuyumcu soygununa karıştı" diyerek yaklaşık 35 bin lira değerindeki altınını dolandırdı. Polis şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

        Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde oturan Zübeyde Sobi'yi bugün cep telefonundan arayan bir kişi, "Ben polisim. Kuyumcu soyuldu ve eşinin kimlik bilgileri bizde. Şüphelilerden birisi yakalandı. Eşinizde savcılıkta ifade veriyor. Siz altınları Mevlana Cami'nin üst tarafından çöp bidonuna bırakın" dedi.

        Paniğe kapılan Zübeyde Sobi evde bulunan ve değeri yaklaşık 35 bin lira olan 3 bilezik, 6 adet çeyrek ata altını, 2 adet yarım ata altını, 3 tam ata altınını buzdolabı poşetine koyup Canik İlçesi'nde verilen adresteki çöp bidonuna bıraktı. Olay yerine gelen şüpheliler çöp bidonundaki altınları alıp kayıplara karıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Sobi, polisi arayarak yardım istedi.

        KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITTI

        Polis olay yerine gelerek inceleme yaptı. Üzerindeki şoku atamayan Zübeyde Sobi, "Cep telefonumdan arayıp kendisini polis olarak tanıtan şahıs kuyumcu soyulduğunu, eşimin kimlik bilgilerinin elinde olduğunu, bir kişinin yakalandığını eşimin de savcılıkta ifade verdiğini, evdeki altınları bırakmamı, yoksa savcının kapıma geleceğini söyledi. Bende inandım. Ama aklım başıma sonra geldi. Altınları çöpün içine bıraktım" dedi.

        Polis kimliği belirsiz şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ