Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gizli tanık Adem: ‘17 Aralık’ savcısını FETÖ kıskaca almış

        Habertürk’ün sayfalarına taşıdığı “Adem” kod adlı gizli tanık, FETÖ’nün 17-25 Aralık sonrasında; 17 Aralık dosyasına bakmakla görevlendirilen savcı Ekrem Aydıner’e de ulaşmaya çalıştığını söyledi. FETÖ’cü savcıların dosyadan el çektirilmesinin ardından soruşturmayı devralan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Aydıner, 17 Aralık dosyası hakkında takipsizlik kararı vermişti.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün yargı ayağına ilişkin soruşturmasında dinlenen ve bir dönem Silivri’de hâkim olarak görev yapan gizli tanık şunları anlattı:

        “17-25 Aralık sürecinden sonra Dursun Aygör (eski Sincan Savcısı-tutuklu) mesai saati içerisinde öğlen yemeğine davet etti. Israr edince beraber yemeğe çıktık. O sırada hâkim Habip Atasoy’un evinde gördüğüm Erdal isimli şahıs geldi. Tesadüfen gelmiş gibi ‘Siz de mi buradaydınız?’ gibi şeyler söyledi. Dursun Aygör, onu da masaya buyur etti. Şahıs oturduktan sonra bana ‘Ekrem Aydıner isimli savcı dosyalarda görevlendirildi. Bizim abilerimiz ve hocamız ‘Ekrem Aydıner’e ulaşın soruşturmayı kapatmasın, ne istiyor sorun’ diye talimat verdi.”

        Fevzi ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ