Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Mersin'de sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetti

        Mersin Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde sel sularına kapılan 30 yaşlarında üzerinden kimlik çıkmayan biri kadın iki kişi boğularak yaşamını yitirdi.

        Kentte gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı.

        Sabah saatlerinde işlerine gitmek için trafiğe çıkanlardan bazıları su birikintileri nedeniyle yolda kalırken, bazı toplu taşıma araçlarının da bozulduğu görüldü.

        DEREDE KADIN CESEDİ BULUNDU

        Mersin'de meydana gelen sel nedeniyle debisi yükselen derede kadın cesedi bulundu.

        Alınan bilgiye göre, Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki Yalınak Deresi'nin debisi kentte yaşanan sel nedeniyle yükseldi.

        Suda bir kadının sürüklendiğini gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polisler sudan çıkarılan 35 yaşlarındaki kadının hayatın kaybettiğini belirledi.

        Kadının cesedi, yapılan incelemenin ardından Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Kadının kimliğinin ve ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

        CESETLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, 2 KİŞİ ARANIYOR

        Mersin'de sel sularına kapılıp hayatını kaybeden ve cesetleri farklı yerlerde bulunan iki kişinin Serkan Genç ve eşi Fatma Genç olduğu belirlendi. Serkan Genç'in kardeşi Naci Genç'in, ağabeyinin ve yengesinin cesetlerini, polis tarafından gösterilen fotoğraflardan teşhis ettiği belirtildi. Naci Genç, ağabeyi Serkan'ın saat 07.00 sıralarında eşi Fatma, 2 yaşındaki kızları Miray ve komşuları Sultan Uncu ile birlikte 33 PZ 644 plakalı otomobille yola çıktıkları, bir daha da kendilerinden haber alınamadığını söyledi. Otomobilin merkez Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi'nde bulunan köprüden geçerken sel sularına kapılıp köprüden düştüğü değerlendirilirken, söz konusu yerde arama çalışmaları başladı.

        Genç çiftinin yakınları cenazeleri teslim almak için işlemleri başlatırken, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri kayıp olan Miray Genç ve Sultan Uncu'yu arama çalışmalarını sürdürüyor.

        BABA VE KIZI SEL SULARINA KAPILDI

        Öte yandan DHA'nın yayınladığı görüntülerde Mersin'de meydana gelen sel nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışan baba ve kızın sel sularına kapılıp sürüklendiği görüldü. Görüntülerde, baba ve kızının kendi çabalarıyla bir süre sonra sel sularından kurtulmayı başarıyor.

        SEL SULARINDAN AMBULANSIN ÜZERİNE ÇIKARAK KURTULDULAR

        İHA'nın haberine göre, işe gitmek için yola çıkan vatandaşların büyük bir bölümü aracıyla yolda kalırken, yaya olanlarda sel sularından korunmak için farklı yollar izledi. Sel sularının tamamen kapladığı yolda 2 kişi ambulansın üzerine çıkarak korunarak, ilginç görüntüler oluşturdu. Belediye ekipleri de sel sularında kalan insanları kepçeyle kurtardı.

        Kentte birçok yerde olumsuzluk devam ederken, yağmur etkisini azalttı.

        HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        GEREKMEDİKÇE EVDEN ÇIKILMAMASI YÖNÜNDE UYARI GELDİ

        Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan uyarıda, "Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur." ifadesine yer verdi.

        OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Öte yandan kuvvetli yağış nedeniyle il merkezine ek olarak Tarsus, Çamlıyayla ve Erdemli ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

        Kentte etkisini sürdüren yağış nedeniyle birçok mahallede olumsuzluklar yaşanırken, vatandaşlardan bazıları da karşılaştıkları olumsuz durumları görüntüleyerek sosyal medyada paylaşıyor.

        OTOBÜSLERİ BİLE SU BASTI

        Mersin'de etkisini sürdüren yağış nedeniyle sel baskınları oluştu. Araçlar sular altında kaldı. Belediye otobüsünün içi su dolunca yolcular zor anlar yaşadı.

        Mersin'de çıkan hortum amatör kameralara böyle yansıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ