Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (10 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda10 Ocak Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ADIYAMAN'DA 5 POLİS İHRAÇ EDİLDİ, 1 KOMİSER AÇIĞA ALINDI

        Adıyaman'ın Besni İlçe Emniyet Müdürlüğünde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 1'i komiser yardımcısı toplam 5 polis ihraç edilirken, 1 komiser ise açığa alındı.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 1 komiser yardımcısı ve 4 polis memuru FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden ihraç edilirken 1 komiser ise açığa alındı.

        Konu ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        TSK'DA BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN 17 ASKERE TUTUKLAMA TALEBİ

        TSK'da FETÖ'nün şifreli haberleşme ‘ByLock’ programını kullanan subay astsubaylara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 17 subay ve astsubay daha FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Soruşturma kapsamında, FETÖ'nün şifreli haberleşme ByLock programını kullandığı gerekçesiyle 261 subay, astsubay FETÖ üyeliğinden tutuklandı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        ERZURUM'DA 7 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Erzurumda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 emniyet mensubundan 7si tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        REKLAM

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Biri 4üncü sınıf emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 7 polis, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

        Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 5 POLİS TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 5 polis tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan polis memurları Aydın Ş., Ertuğrul Y., Yaşar A., Gürbüz B. ve Halil Y., Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince ayrı ayrı tutuklanmışlardır." denildi. (İHA)

        BATMAN'DA ARANAN 1 KİŞİ MUŞ'TA YAKALANDI

        Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan şüpheli, Muş'ta gözaltına alındı.

        REKLAM

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, "Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan bir kişi yakalanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir." ifadesine yer verildi. (AA)

        TEKİRDAĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA ESKİ TEKİRDAĞ EMNİYET MÜDÜRÜ VE 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ merkezli 25 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda eski Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

        REKLAM

        Ekipler, hakkında gözaltı kararı bulunan 64'ü emniyet mensubu 80 şüphelinin yakalanması için 25 ilde operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında eski Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Polis ekipleri, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        FETÖ'YE HİMMET TOPLAYAN 163 İŞ ADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün finansal yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturması kapsamında FETÖ'yö himmet topladığı ve finansman sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 163 işadamı İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, FETÖ'yö himmet topladığı ve finansman sağladığı iddiasıyla 380 işadamı hakkında gözaltına kararı verilmişti.

        35 İLDE 163 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen arama kararı doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 35 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Şüphelilerden 110'unun yurtdışında olduğu tespit edildi. 270 şüpheli işadamından 163'ü gözaltına alınmıştı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        HATAY'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Hatay merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 69 zanlıdan 3ü tutuklandı, 13ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde geçen hafta Hatay, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Eskişehir, Adana, Kilis, Malatya, Balıkesir, Kahramanmaraş, Konya, Bitlis ve Niğdede gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 69 kişiden işlemleri tamamlanan 16sı adliyeye sevk edildi.

        Aralarında muvazzaf astsubay, öğretmen, gardiyan ve zabıt katiplerin de bulunduğu zanlılardan 3ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 13ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Gözaltında bulunan 53 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        FETÖ'NÜN MARMARA ÜNİVERSİTESİNDEKİ AKADEMİK YAPILANMASI DAVASI

        FETÖ ‘nün Marmara Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, profesörlerin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 40 şüpheli hakkında, FETÖ üyeliği suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        SAMSUN'DA 3'Ü KADIN 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        SAMSUN'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin Samsun merkezli Ankara ve Kırklareli illerinde yaptığı eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonunda 3'ü kadın 21 kişi gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Samsun merkezli Ankara ve Kırklareli illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 22 ekip halinde 90 polisin katıldığı operasyonda, aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenci olanlar, iş adamları, daha önce mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 3'ü kadın 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ele geçen delillere el kondu. Gözaltına alınanların bir kısmının Bylock kullandığı, Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu, terör örgütünün toplantılarına katıldıkları ve himmet verdikleri öne sürüldü.

        Emniyet müdürlüğüne getirilen 21 şüpheli hakkında soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (DHA)

        REKLAM

        KIRŞEHİR'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OPERASYON

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sağlık kurumlarında çalışan ve örgütle bağlantılı oldukları öne sürülen kişilerin adreslerine baskı düzenlendi.

        Operasyonda Sağlık-Sen Şube Başkanı Necati Yılmaz'ın da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı. (AYKUT AKTAŞ / KIRŞEHİR)

        DİYARBAKIR'DA 26 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        DİYARBAKIR merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'nin akademik yapılanmasına yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 26'ya çıktı. Soruşturma kapsamında aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 45 kişi ifade için emniyete davet edilerek, ev ve işyerlerinde arama yapılıyor.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Rize'de belirlenen adreslere polis dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. FETÖ/PDY'nin akademik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda dün 3 kişi gözaltına alınırken, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde görevli, aralarında profesör, doçent ve doktorların da bulunduğu toplam 23 akademisyenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

        Diyarbakır merkezli operasyonda diğer illerden gözaltına alınanlar da kente getirilirken, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının devam ettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında bugün ise aralarında akedemisyenlerin de bulunduğu 45 kişinin ifadesine başvurulacağı, bunlardan bazılarının ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı belirtildi. (DHA)

        REKLAM

        AFYONKARAHİSAR'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Afyonkarahisar merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 kişiden 5'i tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta İstanbul, Denizli ve Ankara'da 1'er adres, Afyonkarahisar'da ise 8 farklı adrese eş zamanlı operasyonlar yapılmış ve 11 kişi gözaltına alınmıştı. Dün emniyetteki işlemleri biten şahıslardan 10'u adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan 10 kişiden 5'i tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında sağlık kurumlarında çalışanlara yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sağlık kurumlarında çalışan ve örgütle bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere yönelik Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şubelerinin ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Sağlık-Sen Şube Başkanı Necati Yılmaz'ın da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Zanlıların adreslerinde ve çalıştıkları kurumlarda arama yapıldığı, operasyonun devam ettiği öğrenildi. (AA)

        MANİSA'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin örgütün kadın yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda, B.G, G.A, N.D, S.B, T.O, Z.S, Z.Ü, Ş.T. ve S.A. gözaltına alındı.

        REKLAM

        Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ERZURUM'DA 21ZANLI YAKALANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişi hakkında tahkikat başlatıldı. (İHA)

        MALATYA'DA 30 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte bağlı, daha önce kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan 30 öğretmen gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Malatya merkezli, Adana, Antalya, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Kütahya ve Osmaniyede 33 adrese operasyon düzenlendi.

        REKLAM

        FETÖ/PDYe ait kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik operasyonda 8i kadın 30 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 3 kişi ise aranıyor. (AA)

        KIRIKKALE'DE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        KIRIKKALE Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖPYD yapılanması kapsamında kapatılan okulların hissedarlarına yönelik operasyon sonucu gözaltına alınan 15 kişi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar.

        Üç günlük sorgu sonunda sağlık kontrolünden geçirilen FETÖPYD'ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında örgütün Kırıkkale'deki okullarının 15 hissedarı sevk edildikleri Adliye'de mahkemece suçlu görüldü. Zanlılar T.K., H.Ç., E.Ü., M.S.D., H.İ., O.A., Ş.Ö., I.S., R.K., E.O., S.Ö., İ.K., R.K., E.D ve S.Ö tutuklanıp, Kırıkkale'ye bağlı Keskin Kapalı T Tipi Cezaevi'ne gönderildiler. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ