Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (22 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda22 Ocak Pazar günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BOLU MERKEZLİ OPERASYONLARDA " BYLOCK VE EAGLE" KULLANAN 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        BOLU İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 8 ilde düzenliği eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonunda, örgütün gizli haberleşme programları Bylock ve Eagle kullandıkları tespit edilen aralarında asker ve öğretmenlerin bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programları Bylock ve Eagle kullandıkları belirlenen kişilere yönelik yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bolu merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Adana, İstanbul, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Mersin, Kahramanmaraş ve Kayseri'de yapılan baskınlarda haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında askerlerle öğretmenlerin yer aldığı 21 şüpheliden 20'si yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapılırken bazı belge ve evraklarla dijital cihazlara incelenmek üzere el konuldu.

        Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için Bolu'ya getirildi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişleyeceği öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. (DHA)

        BYLOCK KULLANAN ESKİ 11 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Kastamonu'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme aracı 'ByLock' kullandığı iddia edilen 11 eski asker gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevli 11 eski asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep, İstanbul, Karabük, Adana, Aksaray ve Tokat'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin şifreli haberleşme aracı olan 'ByLock' programını kullandıkları tespit edilen 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Kastamonu, Gaziantep, İstanbul, Karabük, Adana, Aksaray ve Tokat'ta yakalanan eski askerler, bulundukları yerlerden alınarak Kastamonu'ya götürüldü. (İHA)

        ISPARTA'DA FİRARİ ESKİ EMNİYET MENSUBU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ispartadaki Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda firari eski emniyet mensubu 3 şüpheliden 2si yakalandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖnün kriptolu mesajlaşma sistemi ByLocku kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen ve meslekten ihraç edilen firari eski 3 emniyet personelinden 2sini gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 15i polis 16 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 13ü gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4ü tutuklanmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ