Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri'de 14 şehit veren tugayın eski askerlerinden vefa
        1

        Kayseri'deki terör saldırısında 14 askerini şehit veren 1. Komando Tugayı'nın yaklaşık 400 eski askeri, hain saldırının yaşandığı yerde şehitleri andı.

        2

        Sosyal medya üzerinden organize olan ve mavi bere takan eski askerler, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp uygun adımla olayın yaşandığı Talas Bulvarı'na geldi.

        3

        Şehit Komandolar Durağı olarak anılan yerde saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nın ardından coşkulu bir şekilde Komando Marşı'nı okudu.

        4

        33 yıl önce komando tugayında er olarak askerlik yapan Bülent Özer, grup adına yaptığı açıklamada, hain saldırı sonrasında bir araya gelme fikrinin oluştuğunu ve sosyal medya üzerinden bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

        5

        Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özer, "14 evladımızı kaybettiğimiz için bizim mecburen bu olaya müdahil olmamız gerekiyordu.

        6

        Fevri davranmamak için olayın hemen ardından gelmedik. Şimdi şehitlerimizin kırkını çıkarmak için buraya geldik. Burada askerlik yapmış 56 ilden yaklaşık 400 arkadaşımız, komutanımız burada." diye konuştu.