Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (31 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 31 Ocak Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KASTAMONU'DA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Kastamonu’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 5 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile daha önce memurluktan ihraç edilen A.D, İ.Ç, E.Ö, A.T. ve E.K. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı. (AA)

        AKSARAY'DA 10 EMMİYET MENSUBU, 4 ASKER TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 emniyet mensubu ve 4 askeri personel tutuklandı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen, aralarında emekli ve meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 11 emniyet mensubunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ByLock'u kullandıkları iddiasıyla aralarında emekli ve meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 22 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 19 Ocak'ta Aksaray, Ankara, Malatya, Manisa, Eskişehir, Kayseri ve Konya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alınmıştı.

        TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ASKERİ YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

        Aksaray'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan bir teğmen ve 3 astsubay tutuklandı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri teğmen N.K. ile astsubaylar D.K., Y.Y., T.A. ve daha önce görevinden istifa etmiş olan astsubay K.D.'yi gözaltına aldı.

        Aralarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananların da bulunduğu zanlılardan 4'ü işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

        Zanlılardan K.D ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 4 MÜHENDİS TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 mühendis tutuklandı.

        Kahramanmaraş Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silahlı terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve örgütün haberleşme sistemi 'Bylock'u kullandığı da belirlenen DSİ Bölge Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli 3'ü orman, 1'i bilgisayar olmak üzere 4 mühendis çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

        MANİSA SARIGÖL'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 8'i tutuklandı.

        Sarıgöl İlçe Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında ise 1 kişinin bulunulduğu belirtildi. (İHA)

        MALATYA'DA 17 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçeleriyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Ekiplerce zanlıların evlerinde yapılan aramanın ardından 17 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (DHA)

        FETÖ'NÜN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ AKADEMİK YAPILANMASINA İLİŞKİN İDDİANEME

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin hazırlanan ikinci iddianamede, aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 10'u tutuklu 40 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi (AA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN "POLİS OKULU AĞABEYİ" 17 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbuldaki polis okullarında "ağabeylik" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 38 kişiden 17si tutuklandı.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Ocakta 41 ilde düzenlediği operasyonda, örgütün emniyet yapılanması içerisinde "ağabeylik" yaptığı öne sürülen 43 sivil ve 27 emniyet personeli 70 kişiden 38ini gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 17si tutuklandı, 21i ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

        Diğer 32 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        VAN'DA İŞ ADAMI VEYSEL DİKİCİ TUTUKLANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan iş adamı Veysel Dikici tutuklandı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iş adamı Dikici hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Dikici, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından Dikici, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        KIRKLARELİ'DE GÖZALTINA ALINAN 41 KİŞİDEN 37'Sİ TUTUKLANDI

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullandıkları tespit edilen 41 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında akademisyen, vaiz ve öğretmenlerin de bulunduğu şüphelilerden 37'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 4 askeri personel, Kırklareli Üniversitesi'nde görevli 3 akademisyen, 2 adliye görevlisi, Lüleburgaz İlçe Müftülüğü'nde görevli 1 vaiz, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlerinden uzaklaştırılan 19 memur ve KHK ile kapatılan Zaman Gazetesi'nin Lüleburgaz Temsilcisi olarak çalıştığı belirlenen 12 öğretmen ve şirket çalışanı gözaltına alındı.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı “Bylock” kullandıkları tespit edilen 41 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 37'si “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar” ve “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3'ü adli kontrol talebiyle olmak üzere 4 kişi ise serbest bırakıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        MANİSA TURGUTLU'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesi merkezli 4 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY örgütünün finans, teşkilat şemasına büyük darbe vuran Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün yaptığı operasyonla 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Turgutlu merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Balıkesir il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak 'ByLock' operasyonu yapıldı. Operasyonda kapatılan Körfez Dershanesi öğretmenlerinden M.G., E.C., açıkta bulunan diş hekimi H.D., açıkta bulunan hemşire S.T., aktif çalışan hemşire H.Y., aktif çalışan röntgen teknisyeni F.G., ihraç edilen öğretim görevlisi G.A., TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        Yapılan arama çalışmalarında 9 adet 1 dolarlık banknot ve dijital materyale el konuldu. (İHA)

        BATMAN'DA 4 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Batman merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 akademisyenden 4'ü tutuklandı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Batman merkezli olmak üzere İzmir ve Mersin'de 7 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki ifadelerinden sonra 1. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 5 akademisyenden 4'ü tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 2 zanlı aranıyor. (AA)

        BYLOCK KULLANAN 17 ASKER TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 41 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 38 şüpheli subay astsubay gözaltı işlemlerinin ardında İstanbul Adalet S arayı'na çıkarıldı.

        Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan 38 şüpheliden 10'u serbest bırakıldı. 28 şüpheli FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından 17 subay, astsubay FETÖ'nün şifreli ByLoch haberleşme programını kullandığı, silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

        7 şüpheli ise haklarında yurtdışı yasağı kararı verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        İZMİR'DE 1'İ KADIN 3 KİŞİ YAKALANDI

        Kınık ilçesi merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kınık Cumhuriyet Savcılığınca FETÖ/PDY'e yönelik soruşturma çerçevesinde Kınık Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kınık, Bergama ve Manisa'nın Kırkağaç ilçelerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

        Operasyonda 1 kadın 3 kişi gözaltına alındı.

        İşlemleri için emniyete götürülen şüphelilerden 2'sinin açığı alındıktan sonra tekrar görevlerine iade edilen öğretmen olduğu öğrenildi. (AA)

        SİİRT'TE 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 36 kişiden 28i gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 15 kişinin de bulunduğu 36 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

        Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 36 kişinin yakalanmasına yönelik kent merkezi ile Kurtalan, Tillo ve Baykan ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

        Operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı, Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        İkametlerinde bulunamayan 8 zanlı aranıyor. (AA)

        117 DENİZCİ ASKERE BYLOCK DAVASI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde görev yapan ve 15 Temmuz'daki darbe girişimine fiili olarak katılmayan, FETÖ'nün şifreli ByLock haberleşme programını kullandığı tespit edilen 117 subay , astsubay hakkında, FETÖ üyeliğinden 7 ayrı iddianame hazırlandı. İddianameler terör ihtisas ağır ceza mahkemesine gönderildi.

        Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü ve Ergün Güçlü tarafından hazırlanan iddianamelerde, FETÖ'nün haberleşme amacıyla sadece kendi üyelerinin şifreli ‘ByLock' programını kullandığı, 15 Temmuz darbe girişimine katılmayan ancak ByLock kullanan askerlerin halen TSK'da görev aldığı ve bunlara yönelik soruşturmaların sürdüğü belirtildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        KONYA'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen eski 5 polis memuru ile bir öğretmen gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Ereğli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ANTALYA'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 15'i tutuklandı.

        Antalya'da "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında kız öğrenci yurdunda kurum temsilcisi, özel okul müdür yardımcısı ve polislerin de bulunduğu 28 kişi emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların bir kısmının 'bylock' kullandığı tespit edildi.

        28 kişiden mahkemeye sevk edilen N.A., A.Ö., M.C.D., F.D., M.N., M.N., N.Ç., M.T., S.Ş.A., Y.S.U., Y.U., A.A., S.Ö. Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan A.B., H.Ö., C.T., İ.G., B.S., A.M., E.Y., A.B., A.K., A.D., M.A., H.Ş., İ.H.D., H.Ç., H.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        BARTIN'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bartın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, geçen 19 Ocak'ta Bartın merkezli 3 ilde operasyon yapıldı. Bartın ile birlikte Ankara ve Niğde'de düzenlenen operasyonlardan 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen aralarında polis ve imamların bulunduğu şüphelilerden H.U., H.S., M.K., H.İ. ve O.S. tutuklandı. M.S. ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        SAKARYA'DA 11'İ POLİS 5'İ JANDARMA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 11'i polis 5'i jandarma personeli olmak üzere toplam 16 şahıs adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında Sakarya, Hatay, Hakkari, Kahramanmaraş, Mersin, Aydın, Bolu, Şırnak, Şanlıurfa, Osmaniye, Yalova, Kayseri, Ankara, Erzurum, Mardin ve İstanbul'da FETÖ ile irtibatlı oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandığı tespit edilen ve aralarında polis ve jandarma personelinin de bulunduğu 19 şüpheli Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaptıkları operasyonla gözaltı alınmıştı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2'si bayan 11 polis, 5 jandarma personeli toplam 16 şahıs Yenikent Devlet Hastanesinde alınan sağlık raporu sonrasında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MERSİN'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak Mersin'de örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları iddiasıyla 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Başsavcılığın talimatıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

        Bugün emniyette ifadeleri tamamlanan 13 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 14 emniyet mensubu ile eski 8 kamu personeli ve bir muhtarın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 10'u eski emniyet mensubu 14 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE 1 ÖĞRETMEN VE 1 VAİZ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla FETÖ Terör Örgütü soruşturması kapsamında bir vaiz ve bir öğretmen Kayseri'de gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatına istinaden FETÖ Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Nevşehir ilinde vaiz olarak görev yapan ancak açığa alınan N.E. isimli bir şahıs ile Kayseri'de öğretmen olarak görev yapan ancak ihraç edilen S.K. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şahısların Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 36 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kahramanmaraş merkezli 18 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının, askeri okullara öğrenci yerleştiren, askeri okul sorularını veren, aralarında "örgüt imamı", subay, astsubayların da bulunduğu 23'ü asker, 5'i askeri okul öğrencisi, bir polis memuru, bir öğretmen ve 13 sivil olmak üzere 43 kişi hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Operasyon kapsamında 7 şüphelinin de arandığı öğrenildi.

        Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli, Adıyaman, Sivas, Edirne, Isparta, Manisa, Çanakkale, Burdur, Konya, Adana ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarla 36 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 7 ESKİ EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 7 eski emniyet görevlisi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları saptanan, daha önce meslekten ihraç edilmiş 7 eski emniyet çalışanını yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        DENİZLİ'DE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 15 AKADEMİSYEN YAKALANDI

        Denizlide, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) görevli 15 akademisyen gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PAÜde aralarında profesörlerin de bulunduğu 22 üniversite çalışanına yönelik operasyon düzenlendi.

        PAÜ Tıp Fakültesi ağırlıklı olmak üzere üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan akademisyenlerden 15i gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları ve örgütle irtibatlı olduğu öne sürülen zanlıların ikametleri ile üniversitedeki odalarında arama yapıldı.

        Gözaltına alınan zanlıların emniyette ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi. (AA)

        BOLU'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Boluda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı iddia edilen ve meslekten ihraç edilen 2 öğretmeni gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğeri, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        HAZİNE MÜSTEŞARLIĞINA KUMPAS OPERASYONU: GÖZALTI KARARI VERİLEN 20 KİŞİDEN 7'Sİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Askeri Casuslukta Kumpas soruşturması kapsamında İzmir merkezli 5 ilde Hazine Müsteşarlığı'na yönelik operasyon başlattı. Aralarında daire başkanları, hazine kontrolör müfettişleri de bulunan 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 7'si gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, 'Askeri Casusluk' olarak bilinen soruşturmada 'fişlenen' ve görevlerine son verilen hazine üst düzey çalışanlarının yerine getirilen FETÖ mensupları olduğu bildirildi. FETÖ'nün Askeri Casusluk soruşturmasına dahil ettiği kişilerin görevlerine son verdirerek Hazine Müsteşarlığı'nı ele geçirmeyi hedeflediği belirtildi. Bu arada haklarında gözaltı karar verilen şüphelilerin ByLock kullanıcısı da olduğu bildirildi.

        Operasyonun Askeri Casuslukta Kumpas soruşturmasında 'bürokrat kanadı'na yapılan ilk operasyon olduğu bildirildi. 'Askeri Casusluk' soruşturmasında Pandora veri tabanında haklarında fişleme yapılan 11'i bakanlık olmak üzere 300'e yakın kritik görevlerde bulunan bürokratın FETÖ tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı belirtildi. Operasyonun diğer bakanlıklardaki FETÖ mensuplarına yönelik devam edeceği bildirildi. (Neşet DİŞKAYA)

        ANKARA'DA 2 ESKİ ASKER TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski asker 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski asker 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden eski albay C.S. ile eski üsteğmen M.B.K. tutuklandı. Yüzbaşı rütbesinde olduğu öğrenilen diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin daha önce çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edildikleri öğrenildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan ev kadını R.M., polis memuru H.İ.K., binbaşı F.M.Y., üsteğmen M.D. ve uzman çavuş M.İ. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından , Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Şüpheliler, tutuklanarak, cezaevine gönderildi. (DHA)

        MALATYA'DA 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden ikisi tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Malatya merkezli Ankara, Kayseri ve Eskişehir'de meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyonda gözaltına aldığı 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Şüphelilerden ikisi tutuklanırken 19'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya merkezli Ankara, Kayseri ve Eskişehir'de, terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçeleriyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman merkezli olarak 3 ilde terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında polislere yönelik Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan mesleklerinden ihraç edilen 20 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve kente getirilen şüphelilerin Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlandı. (DHA)

        AYDIN'DA GÖZALTINDAKİ 13 KADINDAN 1'İ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen 13 bayandan 1'isi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheli bayan, emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edilmişti.

        Örgütün sözde ablaları olduğu iddia edilen bayanların sorgusu gece geç saatlere kadar devam etti. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan bayanlar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan bayanlardan 1'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 bayan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 17 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Kırklareli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 emniyet mensubundan 17si tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖye yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan komiser ve polis memuru E.A, İ.A, T.B, L.G, C.G, Z.K, T.Y, Ö.Y, A.I, H.Y, H.H.G, M.Ç, O.Y, T.Ş, S.K, F.Y, E.A, D.K. ile G.Önün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 17si tutuklandı. Zanlılardan D.K. serbest bırakılırken, G.Ö. ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Ankara, Nevşehir ve Osmaniyede geçen hafta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla 19 emniyet personeli gözaltına alınmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 1'İ RÜTBELİ ASKER 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1'İ DOKTOR 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, FETÖ soruşturması kapsamında biri doktor 5 kişi tutuklandı, 1'i rütbeli asker 12 kişi ise gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriye Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 1 askerin de bulunduğu değişik meslek gruplarına mensup 12 kişi gözaltına alındı. Ayrıca haklarında adli kontrol kararı verilen ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilen biri diş doktoru toplam 5 kişi ise tutuklandı. (İHA)

        MANİSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen memurların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Manisa, İzmir, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Sivasta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, FETÖ içinde faaliyet yürüttükleri öne sürülen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 10 zanlı gözaltına alındı.

        Aralarında emniyet ve diyanet çalışanları ile meslekten ihraç edilen memurların da bulunduğu öğrenilen zanlılar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ADANA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ileri sürülen şüphelilere yönelik farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ