Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Oylarımız CHP ve MHP'nin toplamından fazla

        Demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 29 Mart yerel yönetim seçimleri sonuçlanmak üzere. Öncelikle ortaya çıkacak sonuç aziz milletimiz, ülkemiz ve tüm yerekl yönetimlerimiz için hayırlı olsun.

        SEÇİM SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

        Aslında bugün sevinçliyiz. Milletimizin iradesi demokratik olgunluk sevişyesinde tecelli etti. Ama buna gölge düşürmek isteyenler ortaya çıktı. Yarım saattir televizyonda konuşanlar var. Elektrikler kesildi, veri gelmiyor, serverlar bozuldu diyorlar. Bunun muhatabı olan YSK olaya el koymuştur ve bu sorunu çözmüştür.

        Bu şekilde seçim sonuçlarına şaibe düşürmeye çalışıyorlar. Demokrasi gücüne güç katmıştır. Barış ve huzur içinde geçmesini istediğimiz seçim sürecinin son günlerinde BBP Genel Başkanı ve 5 yol arkadaşı üzücü bir şekilde hayatını kaybetti.

        Muhsin Bey ve arkadaşlarının yeri cennet olsun. Eşinin, ailesinin ve tüm yurttaşlarımızın başı sağ olsun.

        Bugün milletimizin hür iradesiyle bir kez daha sandık başına gittik. Sayımlar da yapıldı ve sayım sonuçları il ve ilçe seçim kurullarında çalışılarak tamamlanacak. Seçimin rakamsal sonucu her ne olursa olsun kazanan milletimizin asil iradesi olmuştur. Demokrasi olmuştur, Türk siyaseti olmmuştur.

        AK Parti kurulduğu andan itibaren milli iradeye, milletimizin tercihlerine saygılı olmuş, halkımızın iradesini doğru okumaya anlamaya çalışmıtır. Bizim için her seçim siyasetimize yön veren bir mesajdır.

        Bu mesajı doğru okumaya, anlamaya, bu mesajdan dersler çıkarmaya özen gösterdik. Bu seçimin sonucunda da mesajı alarak, dersimizi daha iyi bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Başarıdan da başarısızlıklardan da ders çıkarmak siyasetin gereğidir.

        Bu kapsamda çnümüzdeki günlerde iller, ilçeler düzeyinde milletimizin vermeye çalıştığı mesajı anlamaya çalışmak için araştırma yapmalıyız.

        Biz AK Parti olarak bize oy verenlerle bize oy vermeyenler arasında ayrım yapmadık, yapmayacağız. Bugüne kadar nasıl hassas davrandıysak, bundan sonra da aynı olacak. Seçimi kazanan bütün belediye başkanlarına aynı mesafede olacağız. Onlar bizim belediye başkanlarımız.

        Onlardan istediğim, şehirlerine hizmet etmeleridir. 6.5 yıldır önemli işler yaptık. Ama şunu biliyoruz ki ülkemiz için yapacak daha çok şey var.

        Biz bölge siyasetini reddettik ve bunun bedelini de ödedik. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi bugün de milletin iradesini kabulleneceğiz. Biz bu seçimde muhalefetle değil kendimizle yarıştık. Bizim oylarımız muhalefet partilerinin oylarından fazla veya hemen hemen aynı düzeyde.

        AK Parti toplumsal merkezdeki konumunu pekiştirmiştir. 81 vilayette AK Parti'yi görebilirsiniz. Ama diğer partileri göremezsiniz. Şimdi yeniden koşuya devam edeceğiz.

        Durmak yok yola devam diyoruz. Millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu tüm vatandaşlarımızın benimsediği şekliyle çalışacağız. Bugün yeni bir başlangıç noktasındayız. Türkiye artık eski kaos günlerine dönmeyecektir. Yarın kimse millete haksızlık yapmasın, sandıktan çıkan iradeyi kimse küçümsemeye kalkmasın. Sandıktan çıkan irade siyasetin yol haritasıdır.

        Bütün vatandaşlarım müsterih olsunlar. Türkiye önündeki zorlukları aşacak güçtedir. Bugün yeni bir gündür, yeni bir süreç başlıyor. Seçim sürecinde maksadını aşan beyanatlar, talihsiz açıklamalar geride kaldı.

        Bir kez daha 29 Mart yerel seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sandıktan çıkan herkesi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Seçim sandıklarının başında çalışanlara, sandığa oy vermeye giden vatandaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

        AK Parti'lilere sesleniyorum. İlçe seçim kurullarını, il seçim kurullarını takip ediniz. İşi ihmal etmeyiniz. Tüm AK Partililere bu hassasiyeti göstermelerini hatırlatıyorum. Şu ana kadar nihai sonuçlar gelmedi ama değişme şansı azalıyor. Biz 11 Büyükşehir belediyesiyle seçime girdik birini kaybettik. 10 büyükşehir belediyesi kaldı. 65 il belediyesinin de 36'sı şu an itibariyle AK Parti'de gözüküyor.

        Aziz milletime sonsuz teşekkür ediyorum. Emanetiniz emanetimizdir.

        Seçim sonuçlarındaki kriterlerimizden biri 2004 yerel seçimleridir. Ve şu ana kadar birinci kriter işliyor. Nihai sonuçlara bakacağız. Kaç puan düştüğünü göreceğiz. İl Genel Meclisi oylamalarında da 22 Temmuz'daki oyumuzu hedeflemiştik. Nerede eksiğimiz var, neden bu noktaya düştük diye eksiklerimizi giderip yola o şekilde devam edeceğiz.

        Siyasetçinin bana göre iddiasız olanının olmaması gerekir. Tabii ki iddialı olacağız. Bu oranlar tabii ki şu anki görüntüye bakarsak bizi tatmin etmiş değil. Daha ileride olması gerekir. Bu mücadeleyi biz sadece parlamento içi ve dışı muhalefete karşı değil, medya gruplarına karşı da verdik biliyorsunuz.

        Kabinede değişiklik seçimin neticesi meselesi değil. Seçimle bağlantılı olarak da yapılabilir. Kabinde değişiklikle ilgili gereken değerlendirmeler yapılır, bu da grup içerisinde anormal karşılanmayacaktır, karşılanmamalıdır. Çünkü zaman zaman bu değişiklikleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kimse sonsuza kadar oralarda oturacak değil.

        GÜNEYDOĞU İLLERİNİN KAYBEDİLMESİ

        Biz yerel yönetim anlayışını bir kimlik siyasetiyle değerlendirilen anlayış olarak görmedik. Yerel yönetim hizmet siyasetiyle alakalı olmalı. Eserlerinizin karşılığında oy almalısınız. Fakat gördük ki hizmet siyasetine nazaran kimlik siyaseti ağır bastı. Biz masaya oturup değerlendireceğiz. Ne kadar kimlik siyaseti etkili oldu. Bunları gözden geçireceğiz, ona göre de adımlarımızı atacağız.

        Trabzon, Niğde ve Ardahan'ın alınması bizi çok memnun etti. Diyarbakır, Ardahan, Siirt ise üzüldüğüm iller oldu.

        ANTALYA

        Antalya ile ilgili sonucu çok anormal buluyorum. Antalya'ya şahsım olarak sadece ben 28 kez hizmetlerin açılışı için gittim. Tarihinde görmediği hizmeti bizim dönemimizde gördü Antalya. Demek ki bu kadar hizmet karşılık bulmuyor. Bunu gördüm. Bundan dolayı üzüntülüyüm.

        CHP'NİN AÇIKLAMALARI

        İstanbul ve Ankara'da bir tahrik yarışı var. Ortaya çıkan açıklamalar var. Bir gölge düşürme gayreti var. İnsanlarımızın demokratik tercihine gölge düşürme gayreti hoş değil. İl ve ilçe seçim kurulu bunu takip edecektir. Buralardan birşeyler çıkarmaya çalışma ya da seçimi kaybettiklerinde 'Böyle oldu da böyle oldu' deme gayretine girmeye gerek yoktur. Bize gelen bilgilere göre Ankara'da Melih Gökçek, İstanbul'da Kadir Topbaş önde gidiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ