Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başıboş Emniyet!

        Gündemi sarsan Hrant Dink cinayetinin soruşturması kördüğüme dönerken, Gökhan Aydıner’den boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğu hâlâ boş duruyor

        Tüm dünyanın gözünün üzerine çevrildiği Dink cinayetinde Emniyet’in ihmaline yönelik tartışmaların sürdüğü bir ortamda, hükümetin halen bu koltuğa bir atama yapmaması huzursuzluk yaratıyor. Hükümet, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in yaş haddinden emekli olmasının ardından, birçok kurumda olduğu gibi çözümü yine “vekaleten yönetim”de buldu. 6 Aralık 2006’da Aydıner’den boşalan koltuğa, yardımcısı Necati Altıntaş, vekaleten oturdu. Aydıner 6 Aralık’ta resmi olarak ayrıldı ama bu koltuk fiilen ekim ayından bu yana boş duruyor. Gökhan Aydıner, sağlık gerekçesiyle ekim ayı sonlarında izne ayrılmış, 8 Kasım’da da kalp ameliyatı olmuştu. Vekaleten yönetim teşkilatta da sıkıntı yaratıyor. Erhan Tuncel’in muhbir olduğu, ancak cinayeti ihbar ettiği halde adım atılmadığı iddiaları, polis teşkilatının çalışma yöntemi konusunda da soruları gündeme getirdi. Dink’in öldürülmesine Emniyet’in ihmalinin neden olduğu haberleri de Genel Müdürlük koltuğunun sorumluluğunu ortaya koydu.

        Abdülkadir Aksu yine susuyor

        BU arada, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hâlâ suskun. Aksu dün TBMM’de gazetecilerin “Dink cinayetine yönelik yeni görevden almalar olacak mı” sorusuna, “Müfettişlerin raporu gelmeden işlem yapmayacağız. Rapor hazırlanıyor” yanıtını vermekle yetindi.

        Güler’in adı geçiyor

        EMNİYET Genel Müdürlüğü kulislerinde, Gökhan Aydıner’den boşalan koltuk için Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal veya İstanbul Valisi Muammer Güler’in adı geçiyor. Ancak hükümet halen bir ismi netleştiremedi.

        Ufuk TÜRKYILMAZ-AKŞAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ