Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (04 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 4 Şubat Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BURSA'DA GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 1i tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Yıldırım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfındaki görevleri ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen E.A, İ.T, Y.T ve Z.Anın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.A, tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, örgüt lideri Fetullah Gülenin talimatları doğrultusunda Bank Asyaya para yatırdıkları ve daha önce örgütle bağlantılı kurumlarda çalıştıkları belirlenmişti. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ 49 İLDE GÖZALTINA ALINAN 177 ŞÜPHELİDEN 32'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 177 şüpheliden 32si tutuklandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 21 Ocakta 49 ilde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 177 şüpheliden 60ının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 32si tutuklanırken 24ü adli kontrollü olarak, 4ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında farklı illerde yakalanan 50 şüphelinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Diğer 58 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

        Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı ise 91e yükseldi. Etkin Pişmanlık Yasasından faydalanan 24 kişi ile tutuksuz yargılanmasına karar verilen 12 şüpheli de serbest bırakıldı.

        OPERASYON

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 49 ilde 325 adrese düzenlenen operasyonda, 187si emniyet personeli, 48i "ağabey" ve "abla" olduğu belirtilen 235 şüpheliden 177si gözaltına almıştı.

        Zanlılardan daha önce adliyeye sevk edilen 67 şüpheliden 59u tutuklanırken 8i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (AA)

        FETÖ SANIĞI VETERİNERE 5 YIL HAPİS CEZASI

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda tutuklanan veteriner Eyüp Cebeci, yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Bozüyük Belediyesi'nde veteriner olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve ardından tutuklanan veteriner Eyüp Cebeci hakkında Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bank Asya'ya para yatırdığı da belirtilen Eyüp Cebeci dün yapılan Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cebeci'yi 5 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

        Veteriner Eyüp Cebeci'nin, avukatı aracılığıyla karara Yargıtay'da itiraz edeceği belirtildi. (DHA)

        TOKAT'TA ARAMAM BİR POLİS İLE 2 ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan bir polis ile 2 öğretmen yakalandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında firari olan bir polis ile el konulan özel okulda öğretmenlik yapan 2 öğretmen, Malatya, Manisa ve Ankara'da polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Zanlılar, kente getirilerek Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. (AA)

        FETHİYE'DE GÖZALTINA ALINAN 6 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 6 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

        Farklı meslek gruplarından oldukları öğrenilen A.B.D, M.C, İ.A, A.T, A.A. ve S.S, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan A.B.D, M.C. ve İ.A. çıkarıldıkları mahkemece "Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. A.T, A.A. ile S.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR'DEKİ TERÖR SALDIRISI

        İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında kullanılan otomobili sattığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilince yeniden gözaltına alınarak "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bombalı araç ve silahlı saldırıda bulunduktan sonra etkisiz hale getirilen 2 teröristin kentteki bağlantılarına yönelik çalışmayı tamamladı.

        Saldırı sonrası gözaltına alınan, aralarında teröristlerin aile üyeleriyle sosyal medyada terör propagandası yaptıkları öne sürülen kişilerin de bulunduğu 16 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturmayı derinleştiren ekipler, saldırının düzenlendiği bomba yüklü otomobili satan Kürşat Arslantürkü de gözaltına aldı.

        Teröristlerle doğrudan bağlantısı saptanamayan Kürşat Arslantürk, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        İncelemede FETÖ/PDY mensuplarının şifreli haberleşme programı ByLockun kullanıcısı olduğu belirlenen zanlı, tekrar gözaltına alındı.

        Arslantürk, işlemlerinin ardından 15 Ocakta adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlının, "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan tutuklandığı bildirildi.

        Bu arada, saldırıda etkisiz hale getirilen 2 teröristin kente geldikten sonra irtibat kurduğu tespit edilen İsa Zorlu da dün akşam emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

        Sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlı, "saldırı hazırlığındaki teröristlere yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

        OLAY

        İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocakta bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen terör saldırısında, 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerle çatışmaya giren trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 9 kişi yaralanmıştı.

        Olaydan sonra başlatılan operasyonlarda 18 zanlının gözaltına alındığı bildirilmişti. (AA)

        MARMARİS'TE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çeşitli basın kuruluşlarında bir dönem görev yapan 37 yaşındaki A.E., FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandı.

        Marmaris'te bir dönem Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi'nde muhabirlik yapan, bir süredir ise internet kafe işleten A.E., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen perşembe günü gözaltına alındı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 17 Aralık 2014 tarihinde, Zaman ve Samanyolu TV'nin 33 yöneticisinin gözaltına alınmasını protesto eyleminde bulunduğu ve sosyal medya hesabından FETÖ/PDY örgütü adına paylaşımlar yaptığı iddiasıyla A.E'yı gözaltına aldı. A.E'nin ev ve işyeri arandı, kişisel bilgisayarlarına el konuldu. Gözaltına alınan A.E., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan dün adliyeye sevk edilen A.E. tutuklandı. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 14 ŞÜPHELİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 12'si tutuklandı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden işlemleri tamamlanan 14'ü, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 12'si ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        SİİRT'TE 3'Ü AVUKAT 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 3'ü avukat 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında çeşitli suç isnadı ile ifadeler bulunan, örgütün gizli haberleşme aracı ByLock adlı programı kullandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik merkez ile Kurtalan ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Açıklamada, operasyonda 3 avukat ve bir örgüte müzahir şirkette müdürlük yapan 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. (AA)

        DÜZCE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce görevinden uzaklaştırılan 1 öğretmen, 2 serbest meslek mensubu 1 kalorifercinin adresine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda göz altına alınan 4 kişi emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiler. 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (IHA)

        AYDIN'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 14 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

        Aydın merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 9'u tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 14 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan zanlıların, FETÖ bağlantısı bulunan bir şirkette çalıştığı ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öğrenildi.

        Aydın merkezli 11 ilde, 26 Ocak'ta düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen 15 zanlıdan 2'si tutuklanmış, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ANKARA'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVALARI BAŞLIYOR

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik Ankaradaki soruşturmalar kapsamında açılan davalardan beşinin ilk duruşmaları şubatta görülmeye başlanacak.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başkentte yaşanan olaylar kapsamında görülecek ilk dava, 6 Şubatta Özel Hava Alay Komutanlığındaki olaylara dair olacak. Bu davayı, 20 Şubatta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırganın kaçırılmasına yönelik dava takip edecek.

        Gölbaşındaki Özel Kuvvetler Komutanlığındaki eylemlerde, darbeci general Semih Terziyi vurarak olayların seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemirin şehit edilmesine dair 18 sanığın yargılanmasına 21 Şubatta başlanacak.

        Özel Kuvvetler Komutanlığındaki olaylara ilişkin 69 sanığın yargılanacağı davanın ilk celsesi ile darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle Ankaranın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanığın yargılanacağı dava ise 28 Şubatta görülecek.

        Başkentteki darbe girişimine ilişkin davaların önemli bir kısmı, Sincan Cezaevi yerleşkesinde inşa edilen duruşma salonunda görülecek.

        Özel Hava Alay Komutanlığı davası

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ilk dava 15 Temmuz gecesi Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığında yaşananlara ilişkin olacak. 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 6 Şubatta başlayacak ve 5 gün sürecek.

        Sanıklar hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, TBMMyi ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ile "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez, "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6şar aydan 15er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

        Kasırganın kaçırılmasına ilişkin dava

        Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırganın kaçırılmasına ilişkin 27 asker hakkında açılan dava 20 Şubatta 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanıklar hakkında 3er kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 13 yıl 6şar aydan 36 yıl 6şar aya kadar hapis cezası istendi.

        Şehit Ömer Halisdemir davası

        Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Terziyi vurarak darbenin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemirin şehit edilmesine yönelik dava ise 21 Şubatta 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

        Sanıklardan 17sinin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMMyi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "nitelikli kasten öldürme" suçlarından dörder kez, sanık Mihrali Atmacanın da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

        ÖKK saldırısına ilişkin ikinci dava

        Gölbaşındaki ÖKK karargahında Halisdemirin şehit edilmesi dışında darbe gecesi yaşanan eylemlere ilişkin 69 sanığın yer aldığı diğer dava da Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine görülecek. Sanıkların yargılanmasına 28 Şubatta başlanacak.

        Savcılık, iddianameyi gönderirken davanın, Astsubay Halisdemirin de şehit edildiği ÖKKdaki eylemlere ilişkin 18 sanık hakkında açılan davayla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme tensipte davaların birleştirilmesine yönelik henüz bir karar almadı.

        İddianamede, "darbe teşebbüsüne ilişkin soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden, darbe girişiminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin bilgisi ve talimatı ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zarardan, adı geçenin başında olduğu terör örgütünün sorumlu olduğu anlaşılmaktadır." ifadeleri yer aldı.

        Polatlı Füze Okulu ve 58. Topçu Tugayı

        Polatlıdaki Topçu ve Füze Okul Komutanlığı ile 58. Topçu Tugayında görev yapan darbecilere ilişkin dava da yine 28 Şubatta Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinden görülecek. Aralarında eski Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, eski 58. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygünün de bulunduğu 330 sanık hakkında 3er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

        Sanıkların ayrıca "terör örgütü üyesi olmak" ve "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından da hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

        Darbe gecesi Polatlıda hayatını kaybeden Yasin Yılmaz, Lokman Biçinci, Hasan Yılmaz, Ali Anar, Ümit Güder, Özkan Hekin, Samet Cantürk, Emrah Sapa ve Ömer Takdemirin "maktul" olarak kaydedildiği iddianamede, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Genelkurmay eski 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emekli Korgeneral Mehmet Şanver "müşteki" olarak yer aldı. (AA)

        ESKİ GAZETECİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Muğla Marmaris'te bir dönem Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi ve TRT muhabirliği yapan şahıs, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 17 Aralık 2014 yılında Zaman ve Samanyolu Tv'nin de içinde bulunduğu 33 yöneticinin gözaltına alınmasını protesto eyleminde bulunduğu ve sosyal medya hesabından FETÖ/PDY örgütü adına paylaşımda yaptığı gerekçisiyle eski gazeteci A.E'nin(37) iş yerine baskın düzenledi. Marmaris'te geçmiş dönemlerde Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi ile kısa bir dönem de TRT'nin ilçe muhabirliğini yapan A.E'nin iş yerindeki kişisel bilgisayarına el konuldu. Gözaltına alınan A.E sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. İşlemleri tamamlanan A.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (IHA)

        ANTALYA'DA 31 ŞÜPHELİDEN 27'Sİ TUTUKLANDI

        Antalya'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan tamamı rütbeli polis ve yakınlarının aralarında olduğu 31 şüphelinden 27'si tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli tamamı rütbeli polis ve yakınlarının da arasında bulunduğu 2'si kadın 31 kişi gözaltına alındı. İşlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 27'si çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin terör örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı kaydedildi. (DHA)

        ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE GÖREVLİ 3 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesinde görevli 2 yardımcı doçent ve bir araştırma görevlisi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, kentteki üniversitelerde örgüt ile bağlantılı kişilerin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu çerçevede, üniversitede görevli 2 yardımcı doçent ve bir araştırma görevlisi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

        Ev ve ofislerinde arama gerçekleştirilen zanlıların, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 14 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen 13 emniyet mensubu ile bir eski memurun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından güvenlik önlemleri eşliğinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 3 ASKER VE BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3 asker ve bir öğretmen tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY kapsamında haklarında soruşturma açılan üsteğmen Mustafa Y, astsubaylar Ali K. ve Onur Y. ile öğretmen Zekiye Y. I. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ