Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partililere referandum eğitimleri veriliyor

        AK Parti Genel Merkezi'ndeki referandum eğitimleri başladı.

        İl, ilçe ve belediye başkanlarından sonra il ve ilçe seçim koordinasyon başkanlarını da referandum için eğitim verilen merkezin kapıları HABERTÜRK TV'ye açtı.

        Eğitimler tamamlanınca AK Parti teşkilatlarından toplam 6 bin 306 kişi sahada halkla buluşarak, 18 maddelik anayasa değişiklik teklifine neden evet denilmesi gerektiğini anlatacak.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun HABERTÜRK TV'ye eğitimleri ve referandum için beklentilerini anlattı.

        Sorgun, halka teklifin en anlaşılır dilde anlatılacağını söyleyerek bu süreçte kimsenin itham edilmeden, ötekileştirmeden, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinden desteği ile halka anlatılacağını söyledi.

        Muhalefetin seçilme yaşının 18 yaşa düşmesi ile ilgili tepkilerine "18 yaşını dolduran biri evlenebilir mi? Evlenir, şirket kurabilir mi; kurabilir. Çünkü 18 yaşındaki bir birey her türlü hak ve hükümlülüklere sahiptir" sözleri ile yanıt verdi.

        Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun AK Parti'nin "Doğu ve Güneydoğu'dan da büyük oranda "evet" beklediğini söyledi.

        "Doğu ve Güneydoğumuza iki anlamda bahar geliyor. Bir coğrafi anlamda mevsimsel anlamda bahar bir de huzur anlamında bahar geliyor" dedi.

        Çimen ÇETİN / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ