Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (18 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Şubat Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BYLOCK KULLANICISI 20 TSK PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 10 ilde sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen 20 eski Türk Silahlı Kuvvetleri personeli gözaltına alındı.

        Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Muğla'daki Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar sonucu Muğla'nın Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye ile İstanbul, Ankara, Konya, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Giresun, Aydın, Manisa illerini kapsayan toplam 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen çeşitli rütbelerden 20 eski TSK personeli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları devam ediyor.

        ADIYAMAN'DA FETÖ'NÜN 'BÖLGE İMAMI' İLE BİTLİKTE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman'da, FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan, aralarında 'bölge imamı'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 'bölge imamı' olduğu belirtilen M.İ. ile teğmen C.A., S.A. ve C.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.(DHA)

        İZMİR ÇEŞME'DE YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN 2 AKADEMİSYEN YAKINLARIYLA BİRLİKTE YAKALANDI

        İzmir'in Çeşme İlçesi açıklarında, FETÖ'den aranan 2 akademisyen, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışırken, fiber bot içinde yakalandı. Olayla ilgili bottaki Suriyeli insan taciri de gözaltına alındı.

        Dalyan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan bir gruptan haberdar olunca dün harekete geçti. Dalyan Mahallesi Topburnu açıklarında hareket halindeki fiber bota, saat 23.00'te müdahale eden ekipler, içindeki biri Suriyeli 3 erkek, 7 çocuk ve 2 kadından oluşan toplam 12 kişiyi yakaladı. Yakalananlardan Ş.U. ve O.D.'nin akademisyen olduğu ve FETÖ'den arandığı belirlendi. Ayrıca Ş.U.'nun ' Nesrullah Dündar' adına düzenlenmiş sahte kimlik taşıdığı ortaya çıktı. Bottaki diğer kişilerin Ş.U. ve O.D.'nun eşleri ve çocukları olduğu belirlendi. Göçmen kaçakçılığı şüphesiyle bottaki 1 Suriyeli de gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere polise teslim edildi. Şüphelilerden Ş.U.'nun Kars Emniyet Müdürlüğü'ne, O.D.'nin de Tokat Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecekleri öğrenildi. Tekneyi kullanan Suriye uyruklu şüphelinin ise insan kaçakçılığı ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

        BATMAN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Kırık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Kırık, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde önceki gün gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Kırık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Batman Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 2 POLİS MEMURU, 1 KOMİSER VE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Gökçebey ile Ereğli ilçelerinin yanı sıra Van ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, KHK ile meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı Van'da, öğretmen ise Kahramanmaraş'ta yakalandı. Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde ise 2 polis memuru gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan eski komiser yardımcısı ve öğretmenin ise eş oldukları öğrenildi. (AA)

        FETÖ FİRARİSİ 2 SAVCI VE 1 HAKİM YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2 gün ek gözaltı süresi verdi.

        Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcı Sadrettin Sarıkaya, Kayaşehirde birlikte saklandıkları evde yakalanmış. eski savcı Adnan Çimen de Bakırköyde bir sokakta yürüdüğü sırada gözaltına alınmıştı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler için 2 gün ek gözaltı süresi verdi.

        Yakalanan Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya, pazartesi günü Bakırköy Adliyesine getirilecek.

        Soruşturma kapsamında, E.Y.İ, Gündoğdu ve Sarıkayaya ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

        Gündoğdu ve Sarıkayanın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport, farklı kişilere ait nüfus cüzdanları, Fetullah Gülene ait kitaplar, örgütsel doküman ele geçirildi.

        Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimenin, SEGBİS sistemiyle Yargıtay 16. Ceza Dairesine ifade vereceği öğrenildi.(AA)

        KIRIKKALE'DE 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 10 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, H.P, G.T, E.C, G.T, R.Ş, M.F.S, D.D, O.U, H.G. ve D.Ü. adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        ORDU MERKEZLİ 12 İLDEKİ OPERASYONLARDA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheli için Ankara, Samsun, İstanbul, Sinop, Erzurum, Tokat, Sivas, Trabzon, Giresun, Rize ve Manisa illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda aralarında halen görevde olan polisler ile örgütün çeşitli kurumlarında çalışanların yer aldığı 22 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan daha önce meslekten ihraç edilen 2 öğretmen ile özel bir firmada çalışan mühendisin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 3 KADIN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de FETÖ /PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kadından 3'ü tutuklanırken, bir kadına ise ev hapsi verildi.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılarak gözaltına alınan Milli Eğitim Bakanlığı personeli H.K. ile ev hanımları F.A. T.B. ve L.R. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Şüpheliler, HK., F.A. ve L.R çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, evhanımı T.B'ye ise, ev hapsi verildi. (DHA)

        NİĞDE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı

        "ByLock"u kullandıkları belirlenen 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Niğde merkezli Ankara, Adana ve Kayseride eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve aralarında avukatların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA HAYRABOLU KAYMAKAMI KÜRŞAD ÖZDEMİR GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla Hayrabolu Kaymakamı Kürşad Özdemir gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, Kaymakam Özdemir hakkında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

        Kaymakam Özdemir, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI ESKİ PERSONELİ SUBAY TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan, meslekten ihraç edilen bir yüzbaşı tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'ye yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda, meslekten ihraç edilen İl Jandarma Komutanlığı eski personeli Yüzbaşı Selim Buğra B, emniyetteki ifadesinin ardından Eskişehir Adliyesine getirildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        BALIKESİR'DE 5 AVUKAT TUTUKLANDI

        Balıkesir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 avukattan 5'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Balıkesir'de yürütülen soruşturmada 8 avukat gözaltına alındı. Balıkesir Emniyet Müdürülüğü'ne götürülen avukatların sorgusu sonrasında adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 8 avukattan M.K., M.A.A., T.A., A.Ç.,S.A. tutuklandı. Diğer 3 avukat için ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        SİVAS'TA 2 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 eski polis tutuklandı. Operasyon kapsamında tutuklu polis sayısı 52'ye yükseldi.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulundaki görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine yönelik 27 Ocak'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 76 eski polis düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 50 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 polis daha adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Ö.U. ve M.Ş.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonda tutuklu polis sayısı 52'ye yükseldi. Firari olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (İHA)

        SAKARYA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 10 şüpheliden 7si tutuklandı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekiplerince kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen aralarında daha önce açığa alınanların da bulunduğu Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevli 10 akademisyenin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Ayşegül Ocak, Ferhat Dikbıyık, Hasan Nedim Çetin, Mustafa Aras, Şükrü Şirin, Tufan Koç ve Yunus Ekiz tutuklandı, E.Y, S.S.Ç. ile S.G. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan şüphelilerden Yunus Ekizin, darbe girişiminden sonra olağanüstü hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesinin Rektörü ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Prof. Dr. Hüseyin Ekizin oğlu olduğu öğrenildi.

        Sakaryada örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen kişiler hakkında gözaltı kararı verilmiş, operasyonlarda aralarında daha önce açığa alınanların da bulunduğu SAÜde görevli 10 akademisyen 8 Şubatta yakalanmıştı. (AA)

        KONYA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "İMAMLARI"NA OPERASYON: 23 KİŞİ TUTUKLANDI, 19 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        Konyamerkezli 30 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 49 şüpheliden 42'si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 23'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 19 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgütün imamları öldüğü öne sürülen 102 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 102 kişiden 7'sinin daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirtildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için 7 Şubat sabahı polis tarafından Konya merkezli 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün, Konya'yı, Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olmak üzere sözde 4 eyalete böldüğü ve şüpheliler arasında eyalet ve bölge imamlarının olduğu belirtildi. Yine şüpheliler arasında örgütün bölge, il ve ilçe talebe mensupları ile şehir dışı talebe mensuplarının olduğu ileri sürüldü.

        Operasyon kapsamında 49 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 23'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 19 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 7 şüphelinin sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ