Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 9 ay sonra yakalanan soyguncu tutuklandı

        Beyoğlu'nda bir banka şubesini silahla soymaya teşebbüs eden ve güvenlik görevlisinin kendisine silah doğrultması sonucu bir vatandaşı rehin alarak kaçan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Beyoğlu Hasköy'de geçtiğimiz yıl bir banka şubesini silahla soymaya teşebbüs eden ve güvenlik görevlisinin kendisine silah doğrultması sonucu bir vatandaşı rehin alarak ara sokaktan kaçan zanlı, 9 ay sonra Gasp Büro Amirliği ekiplerince yakalanmıştı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan zanlı Fuat E. savcılıkça sorgulandı. Sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlı Fuat E. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        BORCUNU ÖDEYEBİLMEK İÇİN SOYGUN PLANI YAPTI

        Olay, geçtiğimiz sene 20 Mayıs Cuma günü Beyoğlu Piripaşa Mahallesi Hasköy Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankalardan yüklü miktarda kredi çekmesinin ardından borcunu ödeyemeyen Fuat E. (43), borcunu ödeyebilmek için soygun planı yaptı. Akrabalarının Hasköy çevresinde ikamet etmesi nedeniyle bölgeye sık sık gelen zanlı, soygun için cadde üzerindeki banka şubesini seçti. Bankayı soymak için önce keşif yapan zanlı ardından plan yaparak, inşaat malzemeleri satan bir işyerinden tulum, eldiven ve maske aldı. Hazırlıklarının tamamlayan zanlı ardından gündüz saatlerinde elinde yüzü maskeli bir şekilde silahla banka şubesine girerek soygun yapmak istedi. Ancak zanlıyı fark eden bankanın güvenlik görevlisi zanlıya silah doğrulttu. Görevlinin kendisine silah doğrultması üzerine korkan zanlı, bankanın önündeki bir şahsı rehine alarak ara sokağa çekti. Kısa bir süre sonra zanlı görevlinin peşinden gelmediğini görünce koşarak olay yerinden uzaklaştı. Ara sokakta üzerini değiştiren zanlı kayıplara karıştı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

        9 AY SONRA POLİSE YAKALANDI, "AĞABEY BENİ UNUTMADINIZ" MI DEDİ

        Zanlının kayıplara karışmasının ardından konuyu devralan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şahsın kimliğini tespit eden polis, onun yerini bulabilmek için çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaların ardından dedektifler, Fuat E.'nin Kadıköy'de bir iş yerinde olduğunu belirledi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından dedektifler, işyerine baskın düzenlendi. Yapılan baskın sonucunda şahıs, kendisini yakalayan dedektiflere, "Ağabey siz beni unutmadınız mı?" dedi. Gözaltına alınan şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İfadesi alınan zanlı olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ