Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gözaltına alınan HDP'li Behçet Yıldırım serbest bırakıldı

        HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, sabah saatlerinde Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alındı.

        Adıyaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'terör örgütüne yardım' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçundan yargılandığı davalara katılmadığı için geçen hafta hakkında yakalama kararı verilen HDP Milletvekili Behçet Yıldırım, bu sabah Ankara'ya gitmek istediği havaalanında gözaltına alındı.

        Polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından, "Adıyaman Havalimanında gözaltına alınıyorum" dedi.

        YURT DIŞI YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

        Sabah saatlerinde havaalanında gözaltına alınan HDP milletvekili Behçet Yıldırım, sevk edildiği adliyede ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

        Serbest kalmasının ardından gazetecilere konuşan Yıldırım, barış adına çabaladığını ve bu doğrultudaki konuşmalarının suç sayılarak dava açıldığını belirterek, "Yasama faaliyetleri için Ankara'ya giderken havaalanında polisler, yakalama kararım olduğunu kibarca söyleyerek davet ettiler. Oldukça saygılı davrandılar ve adliyede hakime savunmamızı verdik. Barış adına çabaladığım için ödül almam gerekirken mahkemeye çıkartılmam tamamen bir tezattır. Mahkeme beni yurt dışı yasağıyla serbest bıraktı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ