Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl'de 2 ton patlayıcı yapımında kullanılan gübre ele geçirildi

        Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, amonyum nitratla güçlendirilmiş 500 kiloluk bomba, 1.5 ton amonyum nitrat, 2 kilometre menzili zırh delici özelliği bulunan keskin nişancı silahı Zagros ve 2 bin 500 mermi ele geçirildi. Bingöl Valiliği, "Teröristlerin baharla birlikte yapmayı planladığı hain saldırılarda kullanacağı değerlendirilen büyük miktarda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi" dedi.

        Bingöl kırsalında bahar ayının gelişiyle birlikte saldırı hazınlığında olduğu belirtilen terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirildi.

        500 KİLO BOMBA BULUNDU

        Operasyonda, 500 kilo amonyum nitratla güçlendirilmiş bomba, en az 4 bombalı araç saldırısında kullanılabileceği değerlendirilen 1.5 ton amonyum nitrat, 600 metre kablo, bomba tuzaklanmak için 3 adet tüp ve 30 litre mazot, 2 kilometre menzili olan ve zırh delici özelliği bulunan Zagros silahı, bin adet 12.7 mm Zagros mermisi, bin adet 7.62 mm biksi mermisi ve 500 adet 5.56 mm çapında mermi ele geçirildi.

        VALİLİK: PKK BAHARDA SALDIRACAKTI

        Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Operasyonla teröristlerin baharla birlikte yapmayı planladığı hain saldırılarda kullanacağı değerlendirilen büyük miktarda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi ve teröristlerin hain emellerine ulaşmaları TSK'nın aralıksız çalışmaları sonucunda bir kez daha engellendi" denildi.

        30 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

        Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK yönelik 24 Kasım ve 7 Ocak tarihinde yapılan operasyonlarda 30 sığınak, 6 mevzi ve 1 depo ele geçirilmişti.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ