Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Binali Yıldırım'ın bozkurt işareti değerlendirmesi

        TBMM’de Başbakan Yıldırım’dan sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile de odasında sohbet imkânı bulduk. Kılıçdaroğlu “Hayır” kampanyasına ilişkin “Bazen siyasi partiler, bazen STÖ’ler, bazen meslek kuruluşlarınca çoğulcu bir kampanya yürüyor şu anda. Biz dominant olarak öne çıkıp o çoğulcu yapının dengesini bozmak istemiyoruz. Biz de kendi kampanyamızı CHP olarak götüreceğiz tabii” bilgisini verdi.

        Hazırlıkları sürdürdüklerini, kampanyanın müziğini bulmaya çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bulamadınız mı?” sorusuna, "Güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çoğulcu yapıya uygun olarak tek bir firmayla anlaşmamız da yok. Üreticiler de çoğulcu; onlar da değişik ürünler üretiyor” yanıtını verdi.

        Kılıçdaroğlu, “Ortak paydada buluşturmak zor değil mi?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

        “Hayır. Ortak şarkı, amblem, ortak slogan gibi bir arayışımız yok. Kimisi avucuna ‘Hayır’ yazmış. Mesela Meral Hanım (Akşener) ay-yıldızlı eline kına yakıyor, ‘Hayır’ diyor. Kimisi, ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ diyor. Siyasi görüşler farklı ama ‘Hayır’ diyerek, demokrasiyi savunan geniş bir kitle var.”

        BOZKURT İŞARETİ

        Başbakan Yıldırım’ın bozkurt işareti yapmasını, “Ben değil de onu Devlet Bey değerlendirsin” sözleriyle yorumlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli gibi isimlerin yanında AK Parti’nin karşısında tek başına CHP ve kendisinin olduğu hatırlatılarak, “Böyle baktığınızda ‘Hayır’ ihtimalini güçlü görüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

        "Normal seçimlerde AKP’ye oy verecek pek çok vatandaş, tek adam rejimini istemiyor ve ‘Hayır’ verecek. Sizin üçü bir arada görünüyor dediğiniz, arkasında ciddi fireler veren bir üçlü."

        Kılıçdaroğlu, “No” filmiyle kampanya tartışmasına ilişkin ise “Bizim gençlik kolları davet etmiş. Eğer gençler onun düşüncelerinden yararlanmak istiyorlarsa yararlanır ama CHP’nin referandum kampanyasıyla bir ilgisi yok” dedi.

        Vatandaşlara, ‘Evet’in gerekçesinin anlatılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “İki konuyu anlattı (Cumhurbaşkanı Erdoğan) teşekkür ettim. ‘Bütün yetkileri tek elde topluyoruz’ açıklamasına teşekkür ettim. Niye 600 milletvekili çıkarıyor? Meclisi istediği zaman feshedecek, bunu niye istiyor. Kendisi anlatınca daha etkili oluyor bizim açımızdan” dedi.

        Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ