Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidinin ardından koruma verildi

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye ölüm tehdidi nedeniyle koruma verildi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, dün akşam katıldığı bir televizyon programına tehdit telefonu geldi. Kimliği bilinmeyen şahıs "Böke evine gidemeyecek" ifadesini kullanınca, kanal yönetimi emniyete haber verdi.

        Sayek Böke'yi terörle mücadele ekiplerinin havaalanına götürdüğü öğrenildi.

        CHP Sözcüsü Ankara'ya indiğinde de kendisini 8 araçtan oluşan bir polis konvoyu karşıladı. Evine kadar götürülen Böke'ye evine geçmesine, apartman tümüyle kontrol edildikten sonra izin verildi.

        Ömer TOPSAKAL / HABERTÜRK TV

        TESPİT EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye yönelik tehdit telefonu açan kişinin tespit edilmesi için emniyet birimlerinin çalışma başlattığını bildirdi.

        Özel, dün katıldığı CNN Türk canlı yayını sırasında Böke'ye yönelik, televizyon kanalına gelen tehdit telefonuna ilişkin ayrıntıları gazetecilere anlattı.

        Böke yayındayken kanala bir telefon geldiğini ve telefondaki kişinin Böke'yi ölümle tehdit ettiğini belirten Özel, bunun üzerine kanal yetkililerinin önce polisi aradığını ve ardından kendisini ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı olaydan haberdar ettiğini söyledi.

        Bilgilendirme üzerine kendilerinin de ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü aktaran Özel, "Onlar da iki ekip yolladıklarını, yol boyunca güvenlik önlemi aldıklarını söylediler. Ekipler, Selin Hanım'a havalimanına gidene kadar eşlik ettiler. Emniyetten daha sonra beni arayıp, 'Selin Hanım VİP'e geçti, sıkıntı yok' dediler. Böylece Selin Hanım uçağına bindi." dedi.

        Daha sonra kendisinin Ankara Emniyet Müdürlüğünü aradığını kaydeden Özel, Ankara emniyetinin de TEM, özel harekat, istihbarat gibi birkaç birimi Böke'nin karşılanması için görevlendirdiğini söyledi.

        Ekiplerle beraber kendisinin de Böke'yi Esenboğa Havalimanında karşıladığını bildiren Özel, "Devletin görevlendirdiği 5 farklı birimden toplam 8 araç vardı. Uçağın kapısından aldılar Selin Hanım'ı. VİP’in çıkış değil, giriş kapısından çıkardılar. Beklenmedik bir güzergahla da evine götürdüler." diye konuştu.

        Emniyet görevlilerinin Böke'nin evine girmeden apartman önünde ve içinde de güvenlik araması yaptığını anlatan Özel, "Daha sonra Selin Hanım evine girdi ve hepimiz dağıldık." dedi.

        Özgür Özel, tehdit eden kişinin telefon numarasının belli olduğunu ve polis ekipleri tarafından kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldığını da kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ