Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Müezzinoğlu: CHP hayırcılık yapıyor

        Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Habertürk TV'nin Akılda Kalan programındahayatına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte programdan satır başları:

        DÖRT ÜNİVERSİTE DÖRT BÖLÜM

        "1974 İmam hatibi bitirdim. Okul biter bitmez tarlaya döndük. Bir sabah tütün kırıyoruz. Radyoda rahmetli Denktaş Kıbrıs çıkartması haberi, rahmetli Ecevit'in açıklaması, heyecan korku her şey var. Biran baktık tanklar geliyor Türkiye'ye sonra sınırda Yunan tankları geçiyor. Bir taraftan köyün etrafı sarılmış. ODTÜ Matematik bölümünü kazandım. İmam hatipli olduğum için giremedim. İmam hatip diploması ile sadece Erzurum Atatürk Üniversitesi alıyordu Ziraate girdim bir sene okudum. Çocukluk hayalim hekimlik. Ertesi yıl girdiğim sınavda ilk 9'a girince, sınav sonuçlarını öğrenince ilk 9'dasın her yere girebiliyorsun dediler. Sonra Cerrahpaşa dönemi başladı. Ziraati bıraktım."

        EŞİ İLE NASIL TANIŞTI?

        "İmam hatipte tatillerde gidip gelirken onun evinin önünden geçiyordum o da oradan geçerken önüme çıkıyordu. 40 yılı bitirdik. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İkinci sınıftayken 1977'de evlendim. Olağanüstü bir durum vardı ilk gittiğimizde verdiler. Ben de eşime söylerim baban seni bana ilk gidişte verdi. OHAL evliliği oldu."

        "Çocuklarıma kesinlikle dolu dolu zaman ayırdım. Yer yer ihmal edilen boyutlar oldu ama. Çocuk ben ihtiyaç duyduğumda babam yanımda diyorsa sorun yok. Yeter ki aileye değer ver zaman ayırabilirsin. Vicdanen onların da o noktada olduğunu söyleyebilirim. Siyasetçi ev ve iş düzenini bozduğunda saygınlığını kaybeder. Büyük kız 78 doğumlu özel bir hastane kurdum oranın yöneticisi, küçük kızım torunum var ona bakıyor. Daha önce hastanenin iletişim işlerine bakıyordu."

        "DEDE" MEHMET MÜEZZİNOĞLU

        "Evlatlar çok farklı bir şey. Baba evlat ilişkisinde ben çok gurbet yaşadım. Aileni arkanda hissetmek, benim güvenebileceğim ailem var demek önemli bir güç. İşim biter bitmez hemen ilk işim eve uğramak. Eve düşkünlüğüm vardır. Planlama iyi yapıyorsanız yolunda gidiyor."

        DOKTORLUKTAN SİYASETE

        "1992 Avcılar Yerel Seçimler Belediye Başkanı adaylığı. Maddi manevi bütün zenginlikleri mesleğimde yaşarım. Siyaseti severek yaptın mı derseniz bir sorumluluk olarak yaptım. Benim bu ülkeye, millete karşı bir sorumluluğum var. Avcılar'ın en sevilen, tanınan biriyim. Avcılar'da her kesim vardır ve herkesle çok iyi iletişimim vardı. Partiler adayımız ol dediler. Alttan alta Refah Partisi konuşuluyor. Tayyip Erdoğan İstanbul İl Başkanı. Ben onu takip ediyorum. 74'lü yıllardan sonra görüşmemiştik. Mahallelerden Müezzinoğlu olsun diyorlar."

        "Erbakan hoca ve ilçe başkanı geldiler açılışa çağırdılar. Babam geldi hayırlı olsun Refahtan adaymışsın dedi ben de nereden duydun dedim. Cami cemaati söylüyor dedi. Ben siyaset düşünmüyorum dedim. Sonra ilçe başkanı adaylığını açıklayacağız. Evine misafirliğe geleceğiz dediler. Ben siyaset düşünmüyorum. Buyurun evime gelin dedim. Ben düşünmüyorum böyle bir şeyim yok. Akşam geldiler. Avcıların önde gelenleri var."

        "Erdoğan kapıdan girdi sen Alioğlu değil misin dedi. Bir ara Sayın Cumhurbaşkanı adayınız kim dedi. Müezzinoğlu dediler. Ben siyaset düşümüyorum dedim. O da "Biz bir arkadaşımıza görev teklif ederiz de kabul etmezde vebal onundur" dedi. Hanım da karşı ailecek düşünmüyoruz. Sonra yattık hanıma sordum ne düşünüyorsun oda sen bilirsin sen ne karar verirsen hayırlısı olsun dedi.Sonra namazı kılıp gittim hiçbir şey talep etmeden size teslimim dedim. Siyaset mi doktorluk mu deseniz duygularım doktorluk der. Üçüncü parti olarak çıktık. Sonra Tayyip Erdoğan ile siyaset yolculuğumuz başladı."

        NASIL KİLO VERDİ?

        "Son 7-8 yıldır akşam yemek yemiyorum. Her sabah yarım saat ya yürüyorum ya yüzüyorum. "

        NASIL TÜRK VATANDAŞI OLDU?

        "Vatandaşlığa müraacaat ediyorum 6 ay sonra red geliyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar çalışamıyor. Evliyim çocuklarım var. Torpil buluyorum torpil sökmüyor. Başhekimden bu doktor bize lazım diye bir yazı al dedi müsteşar. Hemen Alaattin hocamıza anlattım git nasıl istiyorsan öyle yazdır dedi sonra da aldım."

        BAŞBAKAN SIFATI İLE BATI TRAKYA'YA İLK GİDEN ERDOĞAN

        "Başbakan sıfatıyla Batı Trakya'ya giden ilk başbakandır. Daha sonra çocukluğunun geçtiği o sokaklara Başbakanla gidiyorsun. Sevinç var, hüzün var, burukluk var. En çok mutlu olduğum an anavatana memleketime Başbakanı ile gitmekti. Ömür boyu siyaset yasağı vardı. Bri akşam dedi ki hadi doktor senin memleketine gidelim sonra Makedonya'ya gittik. 7 gün. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi değerlerine öyle bir şey hissettim ki bazen kendimden utanç duydum. O zaman gezmediğimiz mahalle, Müslüman Türk mahalelsi kalmadı. Ömür boyu siyaset yasağı var. Bu işte memleketinle dertli olmak. Hangi eser varsa sabah namazı ile başlayıp yatsı namazına kadar geziyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Selanik'te Atatürk'ün evini ilk ziyaret eden Cumhurbaşkanımızdır. Tarlada izin olsun ki harmanda yüzün olsun derler. "

        "CHP HAYIRCILIK YAPIYOR"

        "Bazı vicdanlar hayırı seçer. Ben hayırı seçen vatandaşa bir şey demem. Birde hayırcılık yapan var. CHP hayırcılık yapıyor. Milletin sıkıntılarını çözmekten yana duruşları yok. Bu nedenle hayırcılıklarını vicdani bulmuyorum. Normal bir vatandaş aklıyla vicdayla analiz yaptı başımın üstünde yeri var. CHP'nin milletin önünde duruyor olması bunun kanıtı."

        "Şayet bir sistemde sistem kargaşa olduysa buna çözüm üretmek bütün siyasi partilerin görevi. CHP'yi eleştiriyorum. Bir sorun var gidecek yer adres millet. Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı iseniz parlamenter sistemi anlatın. Halka gidişin karşısında durmak sistemi kilitlemek, halktan korkmaktır. Şayet CHP burada halka gidişin önünü açsa gidişe destek olsa veya bu gidişe önerilerini koysaydı CHP'nin milletin vicdanına söyleyeceği bir şey yok."

        NİYE EVET, NİYE HAYIR DEMELİ?

        "Bir defa milletin geçtiğimiz 50 yılda ödediği ağır bedeller var. Mahallenin muhtarı mahalleyi bölüyor mu? 80 milyon vatandaş 58 milyıon seçmen önümüzdeki 5 yıl boyunca seni başkan seçiyorum 5 yıl sonra benim karşıma gelince yapıp yapmadığının hesabını vereceğim .Yok koalisyon kuruldu mu, yok şemsiye parti çıkacak mı falan filan artık icraate ihtiyacımız var. AK Parti en iyi dönem ona rağmen parti kapatma davası meclis engellemeleri bugün normal bir sistemle gitseydik bugün ekonomimiz daha iyiydi.5 yıl sonra millerin karşısna geldiğinde yüzüm var ya da ne yüzle geldin diyebilmeli. Demokrasinin vicdanı 5 yıl sana görev verdim icraatini yap. Meclise hadi sana 5 yıl verdim yasalarını yap."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ