Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yüz yüze "hayır" çalışması

        Referandum hazırlıklarının devam ettiği CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da geçen hafta Karadeniz Dernekleri Federasyonları ile yaptığı görüşmenin ardından bugün Trakya ve Balkan Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle buluşacak. CHP Lideri, referandumda neden “Hayır” dediklerini anlatacak ve destek isteyecek. Kılıçdaroğlu, daha sonra 30 üniversiteden öğrencilerle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun öğrencilere sandığa gitmeleri konusunda uyarılarda bulunacağı öğrenildi. CHP Lideri, son olarak İstanbul ilçe teşkilatlarıyla referandumda izlenecek strateji konusunda görüşlerini paylaşacak.

        ANKARA MESAİSİ

        Kılıçdaroğlu, kampanya kapsamında yarın partisinin eski milletvekilleri, PM üyeleri ve il başkanlarıyla bir araya gelecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “CHP olarak iç dinamikleri harekete geçirmek için bugüne kadar bir dizi etkinlik düzenledik. Bunlardan ilki bin 240 kişinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdiğimiz genişletilmiş başkanlar toplantısıydı. Pazar günü geçmişte partimize büyük katkıları olan milletvekillerimiz, PM üyelerimiz, il başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla yaklaşık bin 500 kişinin davetli olduğu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.

        Sayın Kılıçdaroğlu’nun katılacağı toplantıda, halk oylamasıyla ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Katılımcıların görüşlerini alacağız. Duayen partililerimizin önerilerini alacağız. Referandum sürecinde nerede çalışmak istediklerini de soracağız. Onların çalışmalarına her türlü katkıyı sunacağız” dedi.

        CHP’de, kampanya tanıtım toplantısı mart ayının ilk haftasında Ankara’da yapılacak. Etkinlikte, CHP’nin referandum kampanyasında kullanacağı sloganlar, referandum müziği ve filmleri görücüye çıkacak. CHP’nin hazırlığı devam eden görsellerde parti bayrağına yer verilmeyecek ve duygusal temalar öne çıkarılacak.

        HEMŞERİ GRUPLARIYLA BULUŞTU

        Kılıçdaroğlu, dün Antalya hemşeri dernekleri ve federasyonları temsilcileri ile görüştü. Görüşmeye, CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara da katıldı. Görüşmede, Kılıçdaroğlu partisinin referanduma ilişkin görüşlerini paylaştı.

        DÜZGÜN KARADAŞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ