Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (28 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 28 Şubat Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KAHRAMANMARAŞ'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 eski öğretmenden 3'ü ile 1 polis memuru tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kahramanmaraş merkezli Hatay, Mersin ve Adıyaman'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 3'ü emniyetten serbest bırakıldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 3 eski öğretmen tutuklandı, 27 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Öte yandan, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 1 polis memuru da "ByLock" kullandığı iddiasıyla tutuklandı.

        ZONGULDAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, merkez ve Ereğli ilçeleri ile Düzce'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, KHK ile meslekten ihraç edilen imam A.A. ve İ.B. ile memur V.B'nin yanı sıra aktif görevde bulunan imamlar İ.Ö, M.O, A.Y, Ş.A, İ.D ile kadın öğretmen Ö.K. gözaltına alındı.

        Bu arada şüpheli Ö.K'nin gözaltında bulunan öğretmen eşi C.K'nin, kentteki imamların sözde sorumlusu olduğu belirtildi. (AA)

        ERZURUM'DA 14 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda 14 eski polis gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda FETÖnün emniyet yapılanmasını deşifre etme çalışmaları sürüyor.

        Bu kapsamda haklarında yakalama kararı bulunan 19 şüpheliye yönelik Erzurum merkezli 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen 14 polis gözaltına alındı.

        Erzurum ve bulundukları illerde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Şüpheli 5 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ÇORUM'DA 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, örgütte "abi" konumunda olduğu iddia edilen M.Ç, belediyede memurluk yapan ve daha önce meslekten ihraç edilen K.Ç. ve M.L. ile Ö.K, F.E, R.K. ve Y.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        SİNOP'TA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi daha adliyeye sevk edildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan farklı meslek gruplarına mensup 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk götürüldü.

        Kentte yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında daha önce 31 kişi gözaltına alınmış, işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        KAYSERİ'DE 7 POLİS TUTUKLANDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 20 polisten 7si tutuklandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya hesaplarında artırıma gittikleri, Kimse Yok Mu Derneğine bağışta bulundukları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 20 polisten 7si tutuklandı.

        Polislerden 13ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MALATYA'DA 4 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 eski öğretmenden 4ü tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 4ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Zanlılardan 6sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen 24 şüphelinden 8'i tutuklandı.

        Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen 24 kişinin kaldığı adreslere 20 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7'si savcılıkça serbest bırakılırken diğerleri tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Mahkeme 8 kişinin örgüt üyesi olmak suçundan tutuklanmasına karar verirken, 9 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        YOZGAT'TA 1 POLİS TUTUKLANDI

        Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü bağlantısı tespit edilen bir polis memuru adli işlemlerin ardından tutuklandı.

        Yozgat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen ve KHK ile açığa alınan Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru M.B. isimli şahıs emniyet müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla aralarında lisansları iptal edilenlerin de bulunduğu 21 öğretmen hakkında yakalama kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince düzenlenen operasyonda, daha önce örgütle irtibatlı kurumlarda görev yaptığı belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, TÜBİTAK ve ROKETSAN çalışanlarının da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Zonguldak ve Gaziantepte eş zamanlı Meclis-4 operasyonu düzenledi.

        Operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden 24ü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, vergi uzmanı, TÜBİTAK ve ROKETSAN çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

        Adreslerinde yapılan aramada, örgütsel döküman ve çeşitli belgeler ele geçirilen şüpheliler, işlemleri için Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        MANİSA'DA 15 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 15 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında biri komiser yardımcısı 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 15 emniyet mensubu gözaltına aldı.

        Şüpheliler, işlemleri için Manisa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        BATMAN'DA ASKERLİK ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada Sakarya'nın Karasu ilçesi Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Cihan Şimşek gözaltına alındı.Üsteğmen Şimşek'ün, makamında ve ikametinde yapılan aramanın ardından Batman'a götürüleceği belirtildi. (Ramiz Kaan OKTAR / SAKARYA)

        BOLU'DA 2'Sİ ASKER 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan biri öğretmen ikisi asker 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen öğretmen Figen Turhan, yine meslekten ihraç edilen Şırnak İl Jandarma Komutanlığında görevli astsubay Emrullah Çelik ve Şırnak Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli üsteğmen Musa Kolay Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıslar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. (İHA)

        ADANA'DA 16 POLİS TUTUKLANDI

        Adana'da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında 3 emniyet müdürünün de bulunduğu 27 kişiden 16'sı tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 15 Şubat günü 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda terör örgütünün birbiriyle iletişim kurmak için kullandığı "Bylock"u telefonuna yüklediği belirlenen 3'ü emniyet müdürü, 27 polis gözaltına alındı. Zanlılar, yaklaşık 12 gün sorgulandıktan sonra dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan aralarında iki eski 1. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, Adana eski Asayiş Şube Müdürü A.A.'nın da bulunduğu 11 kişi adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        SİİRT'TE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 5'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        GİRESUN'DA DOKTOR VE SAĞLIKÇILARIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde, Giresun'da kamu personellerine yönelik operasyon başlatıldı.

        Operasyonda doktor ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 10 kamu personeli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanlardan bazılarının meslekten daha önce ihraç edildiği, bazılarının ise "ByLock" kullandıkları belirlendi.

        Zanlılar, gözaltı işleminin ardından Giresun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Öte yandan daha önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KÜTAHYA'DA 11KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya merkezli FETÖ'nün kadın yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 11 kadın gözaltına alındı.

        Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il merkezi, Tavşanlı İlçesi ile Ankara'nın Kahramankazan İlçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ'nün ablaları oldukları ve ByLock programı kullandıkları iddiasıyla 11 kadın yakalandı. Evlerinde arama yapılan şüpheliler hastanede sağlık raporu alındıktan sonra sorgulanmak üzere Kütahya Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ne götürüldü. (DHA)

        ANTALYA'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Alanya ilçesi merkezli 11 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda adliyeye sevk edilen 41 şüpheliden 12'si tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY'nin Alanya'daki yapılanmasına yönelik 13 Şubat'ta 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgüte finansal destek sağladığı şüphesiyle Alanya'daki bir yemek firmasının yöneticileriyle örgüte ait okulda çalışan öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 41 kişi Alanya adliyeye sevk edildi.

        'FETÖ üyesi olmak ve örgüt kapsamında faaliyetlerde bulunmak', 'Terör örgütüne finansal destekte bulunmak' suçlarından 12 kişi tutuklanırken 29 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 13 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kahramanmaraşmerkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 eski öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme uygulaması olan 'ByLock' kullandıkları belirlenen ve meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik pazar günü operasyon yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Mersin'de çok sayıda adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 13 şüpheli, bu sabah hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Diğer 16 şüphelinin sorgularının ise devam ettiği kaydedildi. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 5 ESKİ ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen 5 astsubay gözaltına alındı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında, Hatay, Mardin, Isparta ve Eskişehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen astsubaylar Gökhan A, Ahmet U, Abdullah Ç, Serkan K. ve Cemil E. gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        FETÖ'NÜN İSTANBUL VALİLİĞİ'Nİ İŞGAL DAVASI BAŞLIYOR

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardıma giden tutuklu sanık astsubay Yusuf Yıldız ile tutuksuz 23 sanık asker hakkında açılan davanın ilk duruşması, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi Sarayı'nda İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

        İddianamede, İstanbul Valiliğini işgal eden askerlere yardım amacıyla görevlendirilen sanık astsubay Yusuf Yıldız'ın yanına aldığı 23 asker ile iki adet askeri tank olan GZPT ile Haliç Köprüsüne geldikleri sırada, halkın ve polisin şüphelileri etkisiz hale getirdikleri, ancak sanık astsubayın komutasındaki aracın ise tüm engellemelere rağmen durmayarak polis araçlarına zarar verdiği ve bir müddet gittikten sonra çevresinin sarılmasıyla şüphelilerin teslim olduğu belirtildi.

        47.Motorlu Piyade Alayında görev yapan sanık Albay Nizamettin Aydın'ın emir ve komutasında Recep Karaçam, Mehmet Umut, Mehmet Ekerbiçer, İsa Turan, Erkan Tercan, Halit Turhan, Sadık Efe, Ali Kahraman, Ünal Memiş, Cihan Sönmez ve Mustafa Uğurlu'dan oluşan rütbeliler ile 75 er tarafından İstanbul Valiliğinin işgal edilmesiyle ilgili olarak davanın ilk duruşması ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Mart'ta Silivri'deki büyük salonda yapılacak.

        İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanan davada, Valilik işgaline destek için giden 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli, astsubuy Yusuf Yıldız ile emrindeki 23 er ve erbaş hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, TBMM'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

        Sanık Astsubay Yıldız hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, diğer 23 şüpheli er hakkında ise ''örgüte üye olmadan bilerek veya isteyerek yardım etme'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        NEVŞEHİR'DE BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 öğretmen tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma başlatılan ve polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan öğretmen A.U. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. Şüpheli, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. (DHA)

        SAKARYA'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "paralel yapı deşifre" hesabını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3 kişiden biri tutuklandı. Soruşturmayla ilgili tutuklu sayısı ikiye yükseldi.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Twitter'da siyasetçi ve bürokratların da aralarında olduğu bazı kişiler hakkında iddialar ortaya attığı ileri sürülen "paralel yapı deşifre" hesabını kullandığı gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 3 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Bu kişilerden memur Cüneyt A. tutuklandı, A.K.F. ve A.A. ise serbest bırakıldı.

        Daha önce emekli astsubay M.D'nin de tutuklandığı soruşturmada tutuklu sayısı ikiye çıktı.

        Soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "paralel yapı deşifre" hesabı, siyasetçi ve bürokratların da bulunduğu kişiler hakkında iddialarda bulunulması üzerine takibe alınmış, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde hesabın emekli astsubay M.D'ye ait olduğu tespit edilmişti.

        Ekiplerce, Balıkesir'de daha önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan M.D'nin, hesabı geçen yıl şubat ayında açtığı öğrenilmişti. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.D. tutuklanmış, eşi İ.D. ise serbest bırakılmıştı.

        Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Twitter'daki söz konusu hesabı kullandığı belirlenen Cüneyt A, A.K.F. ve A.A'yı da gözaltına almıştı. (AA)

        BARTIN'DA 7 AKADEMİSTEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın merkezli İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonda, eski emniyet müdürü ve aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 7 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

        Bartın merkezli İstanbul ve Ankara'da 24 Şubat'ta düzenlenen operasyonda, eski emniyet müdürü ve aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 7 akademisyen gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ