Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batman'da PKK operasyonu

        Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda bir kişi yakalandı. Operasyonda terör örgütüne ait çok sayıda yaşamsal malzeme ve mühimmat ele geçirildi.

        Batman'da terör örgütü üyesi PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak ve depo alanlarının tespit edilerek imha edilmesi için 13 ayrı adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda; 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 25 adet tabanca mermisi, 1 adet EYP yapımında kullanılmak üzere tasarlandığı değerlendirilen el feneri, 1 adet av tüfeği, 65 adet av tüfeği fişeği, 1 adet video kamera, örgütsel doküman, çok sayıda yaşamsal malzeme ile çok sayıda ilaç ve cerrahi ameliyat malzemeleri ele geçirildi.

        Konu ile ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla, bölge halkımızın da desteğiyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir. İcra edilen operasyon sonucu 1 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, yasal işlemler devam etmektedir" denildi.

        Bulut KUTLU/ BATMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ