Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den yargılanan sanık çocuğu için tahliye edildi

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3'i tutuklu 13 sanıklı Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değlendirme Birimi çalışanları davasının ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Yavuz Arslan, Yusuf Kasarcı ile İsmail Özsoy görüntülü sistem ile katıldı.

        Duruşma tutuksuz olarak yargılanan 3 sanık katıldı. Sanık İsmail Özsoy savunmasında, ByLock kullanmadığını iddia ederek, kamu görevinden ihraç edildiğini, eşinin bir işi olmadığını, 2 yaşınaki ikiz çocuklarından birinin kafatasından ağır bir ameliyat geçirdiğini, eşinin ve çocuklarının kendisine ihtiyacını olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Özsoy'un avukatı Sedat Şanlı da müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını, eşinin bir geliri bulunmadığını, küçük yaştaki ikiz çocuğundan birinin kafatasından ciddi bir ameliyat geçirdiğini belirterek tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini istedi.

        YURTDIŞINA ÇIKIŞI YASAK

        Mahkeme heyeti, sanık İsmail Özsoy'u, tutuklu kaldığı süre, mevcut delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve 2 yaşındaki ikiz çocuğundan birisinin kafatasından ağır ameliyat geçirmiş olması, bakıma muhtaç olmasını da dikkate alarak, hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı konularak tahliye etti. ByLock kullandığı iddia edilen sanık Yavuz Arslan ile Yusuf Kasarcı'nın tutukluluk halinin devamına, firar sanık Levent Özkul hakkındaki yakalama kararının infazını beklenmesine karar verdi.

        4 SANIK BYLOCK KULLANICISI

        İddianamede, tutuklu sanıklar Yavuz Arslan, Yusuf Kasarcı, tahliye edilen İsmail Özsoy ve firari sanık Levent Özkul'un ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 3'i tutuklu 13 sanık hakkında FETÖ üyeliğinden 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ