Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Oto hırsızı "Panda Ahmet" 30. kez yakalandı

        İstanbul'da, çaldıkları lüks araçlara sahte evrak yaparak satan "Panda Ahmet "lakaplı Ahmet Ö. ve arkadaşı yakalandı. 30'uncu kez yakalanan Panda Ahmet, 2 ay önce cezaevinden firar ettiği belirlendi.

        İstanbul'un bazı ilçelerinde son 2 ayda benzer lüks araç hırsızlığı yaşanması üzerine Oto Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Göngören'de bir kapalı otoparkta 2 aracın çalınma anı görüntülerini inceleyen polis, hırsızların yöntemini ortaya çıkardı. İncelenen güvenlik kamera görüntüsünde, kimliği belirsiz 2 hırsız bir araçla kapalı otoparka geliyor. Araçtan inen bir şüpheli, otoparkta bulunan araçları inceliyor. Ardından araçtan inen bir şüpheli, otomobillerin anahtarlarının bulunduğu kulübeye gidiyor. Görevlinin olmadığı anlarda kulübeye giren şüpheli bir anahtarı alarak, lüks aracı çalıyor. Aynı yerde bir çalıntı araçla yetinmeyen hırsızlar, kısa bir süre sonra geri gelerek aynı yöntemle bir araç daha çalıyor.

        TANIDIK İSİM ÇIKTI

        Çalınan araçlardan birinin Güngören Belediyesi başkan yardımcısının makam aracı olduğu belirlendi. Elde edilen bu görüntüler üzerine Oto Masası dedektifleri çalışmayı derinleştirdi. Kimlikleri belirlenen hırsızlardan birisi polise tanıdık geldi. Bu kişi azılı oto hırsızlarından "Panda Ahmet" lakaplı Ahmet Ö.'ydü.

        CEZAEVİ FİRARİSİ

        Polis kayıtlarında 29 kez yakalandığı görülen Panda Ahmet adlı hırsızın, 2 ay önce cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. Azılı hırsızın Küçükçekmece'de bir adresde kaldığını belirleyen polis ekipleri düzenledikleri operasyonda Panda Ahmet ve arkadaşı Erol Y.'yi yakaladı. 30'uncu kez polis tarafından yakalanan Panda Ahmet, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyette yapılan araştırmada, şüphelilerin cezaevinden firar ettikten sonra 4 ayrı lüks araç çaldığı belirlendi. Şüphelilerin çaldıkları araçlara sahte evrak yaparak piyasaya sattıkları belirlendi. Kiloları yüzünden panda diye bilinen Ahmet Ö.'nün oldukça zayıfladığı görüldü.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ