Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YGS sınav giriş belgesi açıklandı! YGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YGS sınav giriş yerleri!

        YGS sınav giriş belgesi, sınava girecek binlerce öğrenci tarafından bekleniyordu. ÖSYM, bekleyişe son vererek adaylar için sınav giriş yerlerini gösteren sınav giriş belgelerini duyurdu. Peki YGS sınav giriş belgesi nereden alınır?

        YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

        Binlerce üniversite adayının beklediği YGS sınav giriş belgesi, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava girecek adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak YGS sınav giriş belgesine ulaşabilecek.

        YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

        12 Mart Pazar günü yapılacak YGS için üniversite adayları sınav giriş yerlerini öğrenecek ve sınavlarına katılacak. Üniversiteye geçiş aşamasının ilk sınavı olan YGS'ye bu yıl 2 milyon 265 bin 902 aday katılım sağlanacağını ÖSYM duyurdu.

        2017 YGS SINAV TARİHİ (SINAV NE ZAMAN?)

        Öğrencilerin üniversitede istedikleri bölümü kazanması için düzenlenen sınavların ilk aşaması olan YGS, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. Tek oturumda yapılacak sınav saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Sınavın ardından alınan puanlar doğrultusunda öğrenciler puanlarının yettiği üniversitelerde okuma imkanı bulacak.

        ÖSYM'DEN ADAYLARA ÖZEL UYARI

        ÖSYM, Twitter üzerinden ve internet sitesinden yaptığı açıklamada "Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır." uyarısını yaptı.

        YGS GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ

        İstanbul'da 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) öğrenci ve görevliler, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB) AK Parti ve CHP Grubu'nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösteren kâğıtları göstererek toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek. Öğrenci ve görevliler sınav günü İstanbul'da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Toplu taşıma araçlarının akaryakıt ve enerji bedelleri İBB tarafından karşılanacak.

        ADAYLARIN "YENİ KİMLİK KARTI" SORUNU ÇÖZÜLDÜ

        ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların "geçici kimlik kartı" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.

        ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi.

        YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

        YGS ADAYLARINA ÖZEL ANİMASYONLU FİLM

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara yönelik hazırlanan animasyon filmde, saat 10.00'da başlayacak sınav için 09.45'te sınav binalarının kapatılacağı ve bu saatten sonra gelenlerin alınmayacağı uyarısı yapıldı.

        ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, YGS'ye girecek adaylar için, bu yıl değişikliğe gidilen bazı sınav kurallarının hatırlatılması amacıyla, "Yepyeni Bir Hayat Başlasın Bizim İçin" adlı özgün bir şarkıya da yer verilen animasyon film çekildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ