Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da yarın okullar tatil mi? Siverek'te okullar tatil mi? Adıyaman'da art arda depremler!

        Adıyaman'da saat 14.07'de 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.AFAD'ın verilerine göre, depremin merkez üssü Samsat olarak açıklandı. İlk depremin ardından yaklaşık 1.5 saat içinde büyüklükleri 4.4 ile 2 arasında değişen 38 sarsıntı kaydedildi. Daha sonra şiddeti azalarak artçı şoklar devam etti.

        Adıyaman'daki deprem yerin 11.3 kilometre altında gerçekleşti. Deprem Gaziantep, Batman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

        Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Samsat ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin, "Merkezdeki binalarda çok hafif hasar var ancak köylerde hasar var. Merkezde bazı binalarda ve minarelerde çatlamalar var. Merkezdeki bir okulda hasar var. Bütün ekipler alarmda. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

        Kutlu, yaptığı açıklamada, saat 14.07de Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde hasar gören binalar olduğunu söyledi. Şehir merkezinde büyük bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Kutlu, "Merkezdeki binalarda çok hafif hasar var ancak köylerde hasar var. Merkezde de hasar olan yerler var. Bazı binalarda ve minarelerde çatlamalar var. Merkezdeki bir okulda hasar var. Bütün ekipler alarmda. Çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

        Kutlu, can kaybına ilişkin henüz kendilerine bilgi ulaşmadığını sözlerine ekledi.

        SAMSAT'TA 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

        Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem oldu.

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 20.03'te merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

        Depremin 9,14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

        Aynı bölgede saat 14.07'de ise 5,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

        DEPREM ANI KAMERALARA YANSIDI

        Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremde anında iş yerlerinde oturan vatandaşların yaşadığı telaş ve panik güvenlik kameralarına yansıdı.

        5,5 şiddetinde yaşanan deprem esnasında iş yerlerinde ve kafelerde oturan vatandaşlar canlarını kurtarmak için çıkış kapılarına doğru koştu.

        Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydedildiği deprem anında vatandaşlar büyük panik yaşadı.

        İşte o anlar;

        ATATÜRK BARAJI'NDA HASARA YOL AÇTI MI?

        Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin Atatürk Barajında herhangi bir hasara yol açmadığı bildirildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, baraj göletinin kıyısındaki ilçede meydana gelen depremin barajın gövdesinde herhangi bir hasara yol açmadığı ifade edildi.

        Deprem sırasında iş güvenliği kapsamında alarm verildiği ancak olayın ardından bütün personelin işinin başına döndüğü kaydedildi.

        Görevlilerin baraj gövdesinde rutin kontrollerini yapmaya devam ettiği belirtildi.

        VEYSİ KAYNAK: 2 HAFİF YARALI VAR

        Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki depreme ilişkin, "Akdamar ve Taşkuyu köyünde hasarlı binalar var. İki hafif yaralı var. Allah'a şükür ağır yaralı ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok." dedi.

        ŞANLIURFA SİVEREK'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntıların hissedildiği Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde eğitime yarına kadar ara verildiği bildirildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsat'ta meydana gelen depremin Siverek'te de hissedildiğini söyledi. Yaşanan depremde can kaybı olmaması için dua ettiklerini belirten Kapanoğlu, "Siverek, Adıyaman'a çok yakın. O nedenle sarsıntıyı iyi hissettik. Öğrencilerimizin psikolojik olarak etkilenmemesi için ilçede eğitime yarına kadar ara verdik." dedi.

        SAMSAT'TA DA EĞİTİME ARA

        Samsat ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgedeki okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

        AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçede meydana gelen 5,5 büyüklüğünde deprem sonrası Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köyler ile Samsat ilçesi ve köyleri ve Kahta ilçe merkezinde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

        Adıyaman'da bugün saat 14.07'de merkez üssü Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

        "BAZI EVLERDE HASAR MEYDANA GELDİ"

        Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde saat 14.07'de meydana gelen deprem nedeniyle ilçedeki bazı evlerde hasarlar meydana geldiğini belirtti.

        Halkın panik yaşadığını anlatan Fırat, bazı evlerin yıkıldığını, bir okulda da hasar meydana geldiğini ancak öğrencilerde herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Fırat, ekiplerin ilçe merkezi ve köylerdeki araştırmalarını sürdürdüğünü aktardı.

        "TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

        Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

        Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

        Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

        Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

        CAMİ MİNARESİNDE HASAR

        Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı.

        Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'daki depremde yaralananlara acil şifa diledi, Adıyaman halkına ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

        Adıyaman'da gerçekleşen depremde yaralanan vatandaşlara acil şifa dileyen Kılıçdaroğlu, "Adıyaman halkına ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ