Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Lice ve Hazro'da terör örgütü PKK'ya operasyon

        Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri kırsalındaki 12 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, bölgede bulunan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak ve barınakların imha edilmesi için operasyon başlatıldı. Operasyona F-16 savaş uçakları ve helikopterler destek vereceği belirtildi. Operasyonda ayrıca teröristlerle işbirliği yapanların yakalanması ve terör örgütünün finans sağladığı uyuşturcu kaynağına darbe vurması da hedefleniyor.

        Diyarbakır Valiliği tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, Lice İlçesi'ne bağlı; Dibekköy Köyü, Çağdaş Köyü, Yolçatı Köyü, Tepe Köyü, Kabakaya Köyü, Ortaç Köyü, Yalaza Köyü, Bağlan Köyü, Çavundur Köyü, Dolunay Köyü, Oyuklu Köyü ve Hazro İlçesi'ne bağlı; Çitlibahçe Köyü'nde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 2 Mart 2017 günü saat 14.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

        MARDİN'DE 19 GÜN SONRA YASAK KALDIRILDI

        Mardin'in Nusaybin İlçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon kapsamında, Mardin Valiliği tarafından 11 Şubat'ta Koruköy'de ve 22 Şubat'ta Doğanlı Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı operasyonların tamamlanmasıyla kaldırıldı.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ