Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP 3 ilde "Hayır" kampanyasını başlattı

        Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandumda, "Hayır" kampanyası yürütecek olan, Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Tek başına olmaz" sloganıyla Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'de aynı anda yapılan toplantılarla kampanyasını başlattı.

        HDP referandum için Türkçe ve Kürtçe seçim müziği hazırladı. Toplantıların yapıldığı salonda, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Süryanice ve Ermenice "Hayır" yazılı dövizler dağıtıldı.

        İstanbul'daki "Hayır" kampanyasının tanıtımında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, anayasa değişikliği paketini eleştirerek, "Bu paket olsa olsa demokrasinin de özgürlüğün de bir arada yaşama arzusunun fermanıdır. Bu paket, derman değil fermandır. Bu paket maya değil, tuzun kokmuş halidir" dedi.

        Diyarbakır'daki toplantıda konuşan Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş baştan özgürlüklerin dokunulmazlığının yer almasını gerektiğini savunduklarını belirterek "Özgürlüğün dokunulmazlığı bizim için olmazsa olmazdır" diye konuştu.

        İzmir'de ise HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder partililere seslendi. Önder "Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır ama zalimlerin haberi yok, daha mal mal oturuyorlar orada. Türkiye halklarının en net hayır cevabı tahakkuk etmiştir bunun sesi ayın 16'sında onlara gidecek 16'sına kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler" ifadelerini kullandı.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ