Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Batman'da Amine Demirtaş'ı öldüren ağabeyi duruşmada kendini böyle savundu

        Batman'da cep telefonunun şifresini vermediği gerekçesiyle 17 yaşındaki kız kardeşi Amine Demirtaş'ı darp edip elektrik vererek öldürdüğü iddiasıyla yargılanmasına başlanan Kasım Demirtaş "Allah beni kör etti. Kız kardeşimi döverken içime şeytan kaçmıştı" dedi.

        31 Temmuz 2016'da Huzur Mahallesi'nde oturan Amine Demirtaş, telefonla başkalarıyla görüştüğü ve cep telefonu şifresini vermediği gerekçesiyle ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından darp edilip elektrik verilerek öldürülmüştü.

        Cinayetle ilgili Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı. Tutuklu sanık ağabey Kasım Demirtaş ile tutuksuz yargılanan anne Adalat ve baba Masum Demirtaş duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı'ndan kadın avukatlar da izledi.

        "ÖLECEĞİNİ BİLSEM ELEKTRİK VERMEZDİM"

        Tutuklu sanık Kasım Demirtaş, suçlamayı kabul ederek "Amine ile ilişkim çok iyiydi. Daha önce hiç dövmedim. O gün dövdüğüm doğrudur. Bayılmıştı. Ayılması için müdahale ettim. Öleceğini bilseydim elektrik vermezdim. Elektriği de ayılması için verdim. Ama canavarca öldürmedim. Allah beni kör etti. Kız kardeşimi döverken içime şeytan kaçmıştı" dedi. Baba Mehmet Masum Demirtaş da ifadesinde "Allah'ın bir takdiridir" dedi. Duruşma ertelendi.

        İddianamede Kasım Demirtaş'a "eziyet çektirerek kardeşini kasten öldürmek", baba Masum Demirtaş ile anne Adalet Demirtaş'a "icrai davranışa eşdeğer ihmali davranışla eziyet çektiren alt soyu kasten öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

        Bulut KUTLU / BATMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ