Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seyfettin Azizoğlu: AFAD dünyaya adından başarıyla söz ettiriyor

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke. İstesek de istemesek de zaman zaman memleketimizde deprem, sel felaketi ve toprak kaymaları oluyor. Bu sebeple AFAD teşkilatı yeni bir mantık ve anlayışla örgütlendirildi. Bu teşkilat sadece Türkiye'de değil Türkiye'nin dışında da önemli olaylara çok hızlı şekilde müdahale edip başarı sağlayan yapı haline geldi." dedi.

        Valisi Azizoğlu, kent meydanında 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak yetkilerinden bilgi aldı.Deprem ve afet olaylarında devlet kurumlarının hazır olması gerektiğini vurgulayan Azizoğlu, "Erzurum AFAD Müdürlüğü afetlere en hızlı şekilde hazırlanmak için zaman zaman tatbikat ve hazırlık yapıyor. Oluşturduğu makine teçhizatlarını da vatandaşlara tanıtıyor ki vatandaşımız olası afetlerle devletimizin nasıl mücadele ettiğini görsün ve güven duysun. AFAD dünyaya adından başarıyla söz ettiriyor." diye konuştu.

        Azizoğlu, AFAD teşkilatının Türkiye dışındaki olaylara da çok hızlı şekilde müdahale ederek başarı sergilediğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke. İstesek de istemesek de zaman zaman memleketimizde deprem, sel felaketi ve toprak kaymaları oluyor. Bu sebeple AFAD teşkilatı yeni bir mantık ve anlayışla örgütlendirildi. Bu teşkilat sadece Türkiye'de değil Türkiye'nin dışında da önemli olaylara çok hızlı şekilde müdahale edip başarı sağlayan bir yapı haline geldi. Erzurum ve ülke genelinde çalışan bütün arkadaşları kutluyorum. Göğsümüzü kabartıcı güzel faaliyetler yürüttüler. Irak, Suriye ve başka deprem bölgelerinde dünyanın bir çok bölgesine bu ekipler giderek başarıyla hizmet etti. Dünyaya örnek olan gelişim seviyesi kazandılar."

        Vali Azizoğlu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2 gün önce Türkiye'den El Bab'a yardım gönderilmesi üzerine çağrı yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

        "Suriye'nin El Bab bölgesi terör örgütlerinden temizlendikten sonra o bölgede yaşayan vatandaşlar geri döndüler. AFAD da yaklaşık 2 gün önce bütün Türkiye'ye El-Bab'a yardım için uyarı notu göndermişti. Erzurum da o çağrıdan hemen sonra 11 tır unu sabaha hazır etti. Yola çıkan yardım tırı Türkiye'den Suriye sınırına girerek El-Bab'a doğru gidiyor. Bu akşam bölgedekiler sıcak ekmek yiyecekler. Bu sebeple AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden beni arayarak Erzurum'dan gönderilen yardım için teşekkür etti. Ben de bu teşekkürü Erzurum halkı adına kabul ettim ve Erzurum'un darda kalanlara nasıl yardım ettiğini Başbakanlık AFAD Başkanlığına ilettim."Vatandaşlar ile çocukların yoğun ilgi gösterdiği sergide Azizoğlu, standı gezmeye gelen çocuklar ile fotoğraf çekildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ