Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlar (3 Mart 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı askeri darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından FETÖ üyelerinin, ByLock haberleşme programını kullananların ve FETÖ destekçilerinin yakalanması için yurt genelinde operasyonlar devam ediyor. İşte 3 Mart 2017 Cuma günü FETÖ operasyonları raporu...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ADALET KOMİSYONU ESKİ BAŞKANI TAHLİYE EDİLDİ

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı ve Adalet Komisyonu eski Başkanı Mustafa Mutlu tahliye edildi.

        İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 17 Temmuz 2016 günü gözaltına alınıp 4 gün sonra tutuklanan Mustafa Mutlu serbest bırakıldı. Mustafa Mutlu, Aydın'daki görevinin ardından 6 Haziran 2016'da yayımlanan kararnameyle İzmir'e tayin edilmiş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilen Mutlu, 7 aydır Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu. Mustafa Mutlu'nun hakim olan eşi Asuman Turan Mutlu da aynı soruşturma kapsamında tutuklanmış, bir süre önce de serbest bırakılmıştı. (DHA)

        BOLU'DA 17 KİŞİ GÖZALTINDA

        Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturması kasamında Mudurnu İlçesi eski belediye başkanı Metin S.'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adreslere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında 2004- 2009 yılları arasında Mudurnu Belediye Başkanı olarak görev yapan Metin S.'nin de yer aldığı 17 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı evrak ve dökümanlara el konuldu. Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (DHA)

        BATMAN'DA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Batman merkezli 21 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 31 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan veya tutuklanan şüphelilerin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 31 şüpheliden 15'inin işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

        Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 13'ünün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı, 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla salıverildiği belirtildi.

        Açıklamada, 16 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 9 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 40 şüphelinin yakalanması için Batman'ın da aralarında bulunduğu 21 ilde, 28 Şubat'ta eş zamanlı operasyon başlatılmış, operasyonda 31 şüpheli yakalanmıştı. (AA)

        AYDIN'DA 9 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve mesleklerinden ihraç edilen 9 akademisyen tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 15 şüpheliden işlemleri tamamlanan 12'si adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 9 eski akademisyen tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

        Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 1 Mart'ta mesleklerinden ihraç edilen 15 akademisyeni gözaltına almıştı. (AA)

        FETULLAH GÜLEN'İN AVUKATI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY'nin lideri Fetullah Gülen'in uzun yıllar avukatlığını yapan Orhan Erdemli İstanbul Başakşehir'de gözaltına alınmıştı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Erdemli, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı Can Tuncay tarafından ifadesine başvurulan Erdemli, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma' suçlamasıyla Nöbetçi Suç Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından Erdemli, atılı suç kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        FETÖ'CÜ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTERKEN EDİRNE'DE YAKALANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski Emniyet Müdürü M.S.Ç., Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'nin Keşan İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. M.S.Ç.'nin kaçışına kılavuzluk yapan Y.A. da gözaltına alındı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü M.S.Ç.'nin yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçacağını belirledi. Polis, M.S.Ç.'nin İstanbul'dan bindiği ve FETÖ üyelerini yasadışı yollardan yurtdışına kaçırdığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan Y.A.'nın kullandığı otomobili takibe aldı. Sınır kesimlerinde önlem alan polis, M.S.Ç.'nin içinde bulunduğu otomobili Keşan İlçesi'nde durdurdu. M.S.Ç. ile otomobili kullanan Y.A., gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Savcılıktan mahkemeye sevk edilen eski Emniyet Müdürü M.S.Ç. ile ona kılavuzluk yapan Y.A. tutuklandı. (DHA)

        BİTLİS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

        Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütü mahrem yapısının faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan çalışmalar neticesinde, aralarında halen devlet kurumlarında aktif olarak çalışan, eski askeri personel ve devlet memurlarının da bulunduğu şahıslara 3 Mart 2017 günü Bitlis merkezli, Tatvan ilçesi, Kahramanmaraş, Nevşehir, Erzurum, Kayseri, Ordu ve Bingöl illerinde eş zamanlı olarak toplam 11 şahsa yönelik gerçekleştirilen planlı operasyon neticesinde; A.Ş., E.T., H.G. ve T.D. isimli şahıslar Bitlis ilinde, A.O.E., O.Y. ve I.Y. isimli şahıslar Tatvan ilçemizde, A.A. isimli şahıs Kahramanmaraş ilinde, S.A. isimli şahıs Nevşehir ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, iki şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE FETÖ'YE ELEMAN KAZANDIRAN VE MADDİ YARDIM TOPLAYAN KADIN YAKALANDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan, örgüte eleman kazandırdığı ve maddi yardım topladığı iddia edilen Feyza E, Bursa'da yakalandı.

        Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Feyza E'nin Bursa'da gizlendiği bilgisine ulaşan Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, operasyon yaptı.

        Tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelinin, örgütün Edremit kadın yapılanmasının oluşumu, işleyişi içinde yer aldığı iddia edildi.

        2010-2014 yılları arasında Edremit kadın yapılanmasının üst sorumlusu olduğu belirtilen Feyza E'nin, örgüte eleman kazandırdığı ve maddi yardım topladığı öne sürüldü.

        ByLock kullandığı tespit edilen zanlı, ifadesinin alınmasının ardından Edremit'te adliyeye sevk edildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE ARANAN ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan öğretmen gözaltına alındı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütle bağlantılı dershanede öğretmenlik yapan ve hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin Kaman'da saklandığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

        Ömerkahya köyünde saklandığı belirlenen E.R.A, babasına ait eski evde yakalandı.

        Kayseri'de örgütle bağlantısı bulunan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan dershanelerde görev yaptığı belirlenen E.R.A. hakkında "örgüte üye olmak, örgüte kazanç ve destek sağlamak" suçlarından yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. (AA)

        SAMSUN'DA 4 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 eski öğretmenden 4ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin il merkezi ve ilçelerde düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı, kapatılan Feza Kolejinde öğretmenlik yapan biri kadın 5 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün kriptolu mesajlaşma programı ByLock kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİ SPK DAİRE BAŞKANI BURSA'DA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı İbrahim Ethem Sancak Bursa'da yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul ve Ankara emniyet müdürlükleri ekiplerince FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan eski SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı Sancak'ın Bursa'da bir evde gizlendiği bilgisine ulaşıldı.

        İstihbaratın paylaşılması üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Sancak gözaltına alındı.

        Zanlı, İstanbul'a gönderilecek. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ 11 İLDEKİ OPERASYONLARDA 11 POLİS MEMURU YAKALANDI

        Adıyaman merkezli 11 ilde, meslekten ihraç edilen polis memurlarına yönelik operasyon düzenlendi.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Adıyaman merkezli Elazığ, Malatya, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Samsan, Konya, Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara illerinde operasyon düzenlendi. Emniyet teşkilatından ihraç edilen 19 polis memuru için yapılan operasyonda, 10 polis memuru gözaltına alınırken, 9 polis memuru adreslerinde bulunamadı.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        KOCAELİ MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli merkezli 5 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Kocaeli, İstanbul, Samsun, Kayseri ve Batman'da operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda meslekten ihraç edilen katip ve icra müdürlüklerinde görevli 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 3 kişi ise aranıyor. (DHA)

        KAYNAK HOLDİNG'E YÖNELİK FETÖ SORUŞTURMASI

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 kentte operasyon başlatıldı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik yürütülen soruşturmada 12 şüphelinin "ByLock" kullandıkları tespit edildi.

        Bu kapsamda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

        Operasyon kapsamında şüphelilerden 6'sının yurtdışında olduğu belirlenirken, 4ü gözaltına alındı.

        Ekiplerin, 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        MARDİN'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Cumhuriyet ve Koçhisar mahallelerindeki 6 adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonda 6 zanlının gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, adreslerdeki aramalarda 2 bilgisayar, 6 cep telefonu ve 4 hafıza kartı ele geçirildiği bildirildi. (AA)

        KÜTAHYA'DA 3 KADIN TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kadın örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kadın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütün Kütahya'daki kadın yapılanmasını oluşturduğu tespit edilen 11 kadın, 27 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. (AA)

        MANİSA'DA 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 6 kişi gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Turgutlu ve Balıkesir'de operasyon düzenledi.

        Operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen bir imamın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda bulunan dijital malzemelere el konuldu.

        Şüpheliler, işlemleri için Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA KAPATILAN FEZA KOLEJİ'NİN 5 KADIN ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan biri kadın 5 zanlı adliyeye getirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin il merkezi ile ilçelerde düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı, kapatılan Feza Kolejinde öğretmenlik yapan biri kadın 5 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        2 BİN 581 SAYFALIK 15 TEMMUZ'UN ANAİDDİANAMESİ MAHKEMEYE SUNULDU

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE 7 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        İzmir'in Ödemiş İlçesi merkezli 6 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'si daha tutuklandı. Böylelikle aynı operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 15'e yükseldi.

        İzmir'in Ödemiş İlçesi merkezli Ankara, Antalya, Aydın, Zonguldak ve Gaziantep'te FETÖ/FDY'ye yönelik geçen salı günü sabahı 'Meclis-4' adlı operasyon yapıldı. Memuriyetten ihraç edilen emniyet personeli, öğretmen, vergi uzmanı, TÜBİTAK ve Roketsan'da görevli kişilerin de aralarında bulunduğu 32 kişinin yakalanmasına yönelik polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda, 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı olduklarının belirlendiği belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden ilk olarak 15'i adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hekimliği, şüphelilerden 8'ini tutukladı, 7'sini ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İşlemleri tamamlanan diğer 12 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 7'si daha tutuklandı, diğerleri ise serbest bırakıldı.

        Aynı operasyonda tutuklananların sayısı 15'e yükseldi. 5 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 11 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 'Bylock' kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan 11 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma yapmış, çalışmada İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli olup, Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin de aralarında yer aldığı "Bylock" kullanan 11 şüpheli tespit edilmişti. Düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubesinde ifadesi alınan, mesleklerinden ihraç edilen 11 öğretmen terör örgütü üyesi olmak suçundan adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan, 21i tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya ve Ispartada FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen, Serik Genç İşadamları Derneği üyesi 22 zanlı, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

        FETÖye finans sağladıkları belirtilen zanlılardan 21i, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA 26 ESKİ POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 eski polis adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, ByLock kullandığı tespit edilen aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 72 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen, aralarında emniyet müdürü ve diğer rütbelerde görevli iken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve açığa alınan 72 eski emniyet personeli Bursa merkezli Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bilecek, Kayseri, Tokat ve Manisa'da eş zamanlı yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. (İHA)

        DÜZCE'DE ESKİ ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski askeri personel tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan ve görevinden ihraç edilen üsteğmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı. (AA)

        AYDIN'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen araştırma görevlisi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan 2 şüpheli Aydın Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden ADÜ'de görev yapan bir araştırma görevlisi tutuklanırken, diğer şüphelisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KAYSERİ'DE 33 KADIN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 33 kadın öğretmen hakkında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 22 eski öğretmeni gözaltına aldı.

        Yakalanan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan 11 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        BURSA'DA ESKİ MÜFTÜLÜK ÇALIŞANI 13 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 13 eski müftülük çalışanı adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği iddia edilen ve Bursa İl Müftülüğü'nde görevliyken açığa alınan 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri düzenledikleri eş zamanlı operasyonda H.K., H.A., M.A.S., M.D., H.K., A.D., H.A., İ.Y., İ.N., O.K. ve Y.I. isimli 11 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişi ise daha sonra teslim oldu.

        Zanlıların adreslerinde arama yapan ekipler çok sayıda materyale incelenmek üzere el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 14 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilip gözaltına alınan ve çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 16 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

        Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ileri sürülen ve çoğunluğu meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda Bank Asya'da hesap dokümanları olduğu ile çoğunun ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ö., A.A., A.E.İ., A.S., B.S., C.Ö., E.Y., F.D., G.Ç., H.A., M.G., M.Y., Ö.K. ve R.E. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, O.Ç. ve Z.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        MANİSA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan H.U. ve E.Knın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.U. mahkemece tutuklandı, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, TÜBİTAK ve ROKETSAN çalışanlarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Zonguldak ve Gaziantep'te eş zamanlı 'Meclis-4' operasyonu düzenledi.

        Operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 32 kişiden 27'si yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, vergi uzmanı, TÜBİTAK ve ROKETSAN çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgulamalarının ardından hakim karşısına çıkan 12 kişiden 7'si tutuklanırken 5'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        'Meclis-4' operasyonu kapsamında 28 Şubat'ta hakim karşısına çıkan 15 kişiden 8'i tutuklanmış, 7'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı (AA)

        ÇANKIRI'DA 32'Sİ TUTUKLU 46 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 32si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 32si tutuklu 46 sanık ile avukatları katıldı.

        Sanıklardan 11i ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı sabaha erteledi.

        Çankırı'da FETÖ/PDYnin iş adamı ve esnaf yapılanmasına yönelik operasyonlarda 46 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 32si tutuklanmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ