Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Engelli öğrencilere cinsel istismar iddiasına 45 yıl hapis istemi

        İzmir'in Bornova ilçesinde engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda 3 zihinsel engelli kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmenin yargılanmasına başlandı.

        İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ş.G. (62), mağdur öğrenciler ile taraf avukatları katıldı. Gizlilik kararı nedeniyle salona seyirci alınmadı.

        Sanık Ş.G.'nin savunmasının ardından mağdur öğrenciler B.K, E.Y. ile T.Ç'nin psikolog eşliğinde ifadeleri alındı.

        Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının davaya müdahillik taleplerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

        Bornova'da engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda 20 ila 24 yaşlarındaki 3 zihinsel engelli kız öğrencinin, İl Halk Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği öğretmen Ş.G.'nin (62) kendilerine cinsel içerikli film izlettirdiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu başka bir öğretmene anlatmasıyla ortaya çıkan olayda, öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadesine başvurulmuştu.

        Suçlamaları reddeden Ş.G, geçen yıl 15 Aralık'ta tutuklanmış, hakkında "cinsel saldırı" suçlamasıyla 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ