Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlar (14 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Mart Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BOLU'DA ARANAN ÖĞRETMEN ÇİFT İSTANBUL'DA YAKALANDI

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı iddia edilen öğretmen çift İstanbulda gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "terör örgütüne üye olma" ve "örgüte finansal destek sağlama" suçlamalarıyla aranan ve daha görevden ihraç edilen öğretmen A.E. ile örgüte ait eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan eşi Z.Eyi yakalamak için çalışma başlattı.

        Şüpheliler, İstanbulda bir adrese yapılan operasyonla gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve "ByLock" kullandığı iddia edilen 2 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        YOZGAT'TA 3 ESKİ EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 eski emniyet mensubu tutuklandı.

        Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY yapılanması içerisinde olduğu tespit edilen eski polis memurları F.O, Z.L. ve M.Kyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, mahkemece tutuklandı. (AA)

        TÜRK HAVA YOLLARI'NDA 7 PİLOT, 1 GENEL MÜDÜR ÖZEL KALEM MEMURU VE 26 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

        Türk Hava Yolları'nda (THY) aralarında 7 Pilot ve Genel Müdür Özel Kalem memuru iki kişinin de bulunda 26 çalışanın FETÖ bağlantısı oldukları gerekçesiyle işlerine son verildi.

        Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) gelen yazı üzerine yapılan operasyonda işten çıkartılanlara gönderilen yazıda "Ortaklığımıza yapılan ihbar ve şikayetler dikkate alındığında, FETO/PYD terör örgütleriyle bağlantınız hakkında fiillerden birini veya bir kaçını işlemiş olabileceğiniz hususu değerlendirildi ve bylock şifreli konuşma programı kullanıcısı olduğunuz tespit edildiği gerekçesiyle" denilmesi dikkat çekti.

        Türk Hava Yolları, 15 Temmuz sonrasında FETÖ operasyonu ile aralarında bir genel müdür yardımcısı, 3 başkan, 2 başkan yardımcısı, 15 pilot ve kabin memurlarının olduğu toplam 211 kişiyi işten çıkartmıştı. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ BARO BAŞKANI VAHİT BAĞCI'YA FETÖ'DEN GÖZALTI KARARI

        Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı için gözaltı kararı çıktı.

        Soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı'nın yurt dışında seminerde olduğu öğrenildi.

        İl genelinde 19 avukatın gözaltına alındığı operasyonda, Vahit Bağcı'nın ikametinde de arama yapıldığı öğrenildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 7 BELEDİYE ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Büyükşehir ve ilçe belediye çalışanı 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 9 Mart'ta gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi ile İlkadım, Atakum ve Canik ilçe belediyelerindeki görevlerinden ihraç edilen S.Ç, H.K, V.Ş, O.Ş, A.S, Ş.Y. ve A.E.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan bazılarının örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edildi. (AA)

        GİRESUN'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "öğrenci ablası" yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 6 zanlı tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Giresun merkezli Yozgat, Aydın, Ankara, Kocaeli, Konya, Erzurum ve Amasyada 6 Martta düzenlenen operasyonda, örgütün "öğrenci ablası" yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kadının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 6 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        BURSA'DA 3 İNFAZ KORUMA MEMURU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 infaz koruma memuru adliyeye sevk edildi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında infaz koruma memurlarına yönelik operasyon düzenledi. Örgüte üye olmak ve 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek suçların kapsamında daha önceden infaz koruma memuru olarak çalışan ve örgütün bylock programını kullandığı tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından M.A.K., İ.A. ve S.E. adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MERSİN'DE 25 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 25 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'e ait okul ve dershanelerde görev yapmış öğretmen ve yöneticilere yönelik dün gece operasyon yaptı. Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda 25 öğretmen gözaltına alındı.

        25 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İHA)

        ERZURUM'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün iletişim hattı olarak nitelendirilen BayLock kullanıcısı 3 kişi tespit edildi. Düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınarak ikametlerinde arama yapıldı.

        2'i Elazığ, 1'i de Erzurum nüfusuna kayıtlı 3 şüpheli "terör örgütü üyesi olmak" suçundan adliyeye sevk edilecek. (İHA)

        KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 16 kişiden 12'si yakalandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin kadın yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüt ile bağlantısı bulunduğu değerlendirilen ve ByLock kullanıcısı oldukları iddia edilen 7'si kadın 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karaman merkezli Adana, Mersin, Konya ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 6'sı kadın 12 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlılar Karaman Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, aranan 4 kişiyi yakalama çalışması sürüyor. (AA)

        ZONGULDAK'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Zonguldak, Karabük, İstanbul, Gaziantep ve Tekirdağda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, KHK ile açığa alınan polis memurları Sezer K. ve Kerem Çnin yanı sıra meslekten ihraç edilen polis memurları Abdulvahab D. ve Ümit Ö. ile eski akademisyenler Kamil M, Mustafa K, Şevket A. ve Hamza E. gözaltına alındı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişi için ise çalışmalar sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE 10 ASKER TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 9 ilde yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 11 askerden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, geçtiğimiz 6 Mart günü operasyon başlatmıştı. Jandarma ekipleri, İzmir merkezli Ankara, Adıyaman, Kastamonu, Zonguldak, Eskişehir, Sivas, Kahramanmaraş, Bingöl ve Mardin illerinde görev yapan 11 jandarma personelini gözaltına almıştı. Bir subay, 7 astsubay ve 3 uzman çavuşun jandarmadaki ifadeleri bittikten sonra askeri personel adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 11 askerden uzman çavuş M.K. yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 10 asker FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandı. (İHA)

        ADIYAMAN'DA ÇOĞUNLUĞU KURUM MÜDÜRÜ 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle göz altına alınan ve çoğunluğu kurum müdürü olan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Adıyaman'da halen görevde olan veya görevde iken ihraç edilen kurum müdürlerinin de olduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Adıyaman merkezli Kahramanmaraş, Edirne ve Konya illerinde operasyon düzenlendi. Şahısların ev ve çalıştıkları kurumlarda polis arama yaparak bilgisayarlara el koydu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Operasyon kapsamında göz altına alınan 10 kişi içerisinde halen görevde bulunan kurum müdürleri yer alıyor. Operasyon kapsamında Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet B., Adıyaman Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Müdürü Hüseyin Ç., Tut Mal Müdürü Osman Nuri K., ihraç edilen Tut Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Y., Edirne Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan D., ihraç edilen Milli Eğitim Müfettişleri İdris B. ve Nizamettin K., ihraç edilen Türk Telekom Müdürü Mehmet D., ihraç edilen KOSGEB Uzmanı Adnan A., kurum müdürlerine sohbet imamlığı yaptığı iddia edilen öğretmen Alper G.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi.

        Şahısların 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 19 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş ve Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 19 avukat gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında avukatlara yönelik operasyon yapıldı. Kahramanmaraş'ta 15, 2'si Elbistan 1'i Türkoğlu ilçesinde ve 1'i Gaziantep olmak üzere toplam 19 avukat gözaltına alınarak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerden 6'sının, örgütün gizli haberleşme ağı olan 'Bylock' kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.

        Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        SAKARYA'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar devam ediyor. Operasyon kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Hakim karşısına çıkan Emekli Emniyet Müdürü M.T.Ş, Yardımcı Doç. Dr. H.S.K., Öğretim görevlisi F.F., İşçi A.A., Nükleer Tıp Hizmetlisi F.T., Şoför H.K., Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü İ.K., İtfaiye şoförü Ş.Ö., Öğrenci F.T., Müteahhit E.Ş., tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Öğretmen G.S.D., İşçi B.İ., Astsubay S.E., Sapanca Mezarlıklar Sorumlusu M.T., Bilgi İşlem Görevlisi S.Ş. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDLİDİ

        Eskişehir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Anadolu Üniversitesi (AÜ) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının 8 Martta, AÜ bünyesinde görevli FETÖ üyesi öğretim kadrosunun yakalanması için başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Eskişehir, Konya, Trabzon, Bursa ve Adanada gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3ü profesör, 3ü doçent, 6sı yardımcı doçent, 15i araştırma görevlisi ve 3ü bilgisayar işletmeni 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler arasında FETÖnün "AÜ akademisyenler sorumlusu" olarak değerlendirilen bir kişi ile şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan 22 kişinin bulunduğu öğrenildi.

        AÜde görevli akademik personele yönelik 18 Ağustosta düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 26 zanlıdan 20si tutuklanmıştı. (AA)

        KAYSERİ'DE ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda 22 kişi yakalandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğündeki görevlerinden daha önce ihraç edilen 27 personel hakkında gözaltı kararı verildi.

        Emniyet Müdürlüğü Kacakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda 22 kişiyi gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları da öne sürülen zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 5 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        AYDIN'DA 7 AYDIR ARANAN FİRARİ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ YAKALANDI

        Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan eski 1.sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Taner Şentürk, jandarmanın düzenlediği operasyonda yakalandı. 7 aydır aranan FETÖ firarisi müdür, kendisini gözaltına alan ekiplere "Güzel iş çıkardınız" diyerek tebrik etti. (DHA)

        KONYA MERKEZLİ OPERASYONALRDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli 3 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 33 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Adreslerinde bulunamayan 16 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hakkında soruşturma başlatılan ve işsiz olduğunu beyan eden Faruk E. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ