Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ataköy'deki tente faciasında ağır yaralanan öğretmen, hayatını kaybetti

        Ataköy'de 5. Kısım Camiinde yaşanan tente faciasında ağır yaralanan ve 63 gündür yaşam mücadelesi veren öğretmen Feruzan Eryürük (69) hayatını kaybetti. Eryürük, facianın yaşandığı camide kılınan cenaze namazı ardından son yolcuğuna uğurlandı.

        Ataköy 5. Kısım Camiinde 10 Ocak tarihinde yaşanan tente faciasında ağır yaralan ve 63 gündür yaşam mücadelesi veren emekli öğretmen Feruzan Eryürük hayatını kaybetti. Eryürük'ün ölümüyle tente faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

        YAKINLARI TABUTUNUN BAŞINDA GÖZYAŞI DÖKTÜ

        Feruzan öğretmen için facianın yaşandığı Ataköy 5. Kısım Camiinde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Eryürük'ün yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazeye katılanlar, Eryürük'ün tabutu başında gözyaşı döktü.

        Eryürük'ün yeğeni Mert Eryürük kazadaki ihmallere dikkat çekerek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük camilerinin birinde bu kazanın olması çok ilginç. Bütün herkes tedbirsizlik kader diyor ama kaderi bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Burada ki esas iş cehaletle alakalı. 63 gündür uğraşıyoruz maalesef başarılı olamadık. Cumhuriyet tarihinin iyi bir öğretmeni kaybedildi. Bununla alakalı inşallah bir kamu davası açılır. Bununla alakalı suçlular ve bu tedbirsizliği sağlayanlar bir şekilde cezasını bulurlar"dedi

        Eryürürük'ün damadı Ülkü Ortaç ise konunun takipçisi olacaklarını belirterek "Söylenecek çok fazla bir şey yok. Biz annemizi kaybettik 63 gündür hastanelerde uğraşıyoruz. Ama bu saten sonra her türlü hakkımızı arayacağız. Sorumluların bulunmasını sağlayacağız ve bir daha böyle bir olayın olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bizim gördüğümüz, okuduğumuz, elimize gelen belgeler bütün kurumlar birbirini suçluyor. Herkes suçsuz olduğunu iddia ediyor ama bir suçlu olmasa bu olay gerçekleşmeyecekti. Sonuç olarak biz gerçek suçluların bulunmasını sağlayacağız" diye konuştu.

        Ferunaz Eryürük'ün tabutu, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığına götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ