Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

        Ayrıca FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlar da sürüyor. 15 Mart Çarşamba gününe ait FETÖ operasyonları haberleri...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MANİSA SARIGÖL'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonlarında 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 9 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken biri adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 kişi de serbest bırakıldı. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA 1 OKUL MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir okulun müdürü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 75. Yıl Okulunda müdür olarak görevini yürüten A.O G., FETÖ soruşturması kapsamında Camiatik Mahallesindeki evinde polis tarafından gözaltına alındı. Malkara'daki işlemleri tamamlanan A.O.G.'nin, önce Tekirdağ ardından da Edirne Emniyet Müdürlüğüne sevk edildiği öğrenildi.

        Polis ekipleri şüphelinin evinde arama yaptı. (İHA)

        MERSİN'DE 17 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 6'sı komiser 17 polis gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 7 polisin ise arandığı öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan 6'sı komiser 24 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen 24 polis için Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 17 polis gözaltına alındı. Ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan 7 polisin ise aramasını sürdürüyor. (İHA)

        AYDIN'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Germencik ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan 6sı tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde haklarında yakalama kararı bulunan, aralarında emekli öğretmenler ve esnafın da bulunduğu 8 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 6'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA KULA'DA 1 ADLİYE PERSONELİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Kula ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 1 adliye personeli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kula Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında daha önce gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan adliye personeli S.K., dün tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden adliyeye sevk edilen S.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        BODRUM'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Bodrum ilçesindeki FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişi daha tutuklandı.

        Bodrum merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. 14 kişinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi.

        Geçen pazartesi günü işlemleri tamamlanan şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y., H.C., N.G. ve N.Ş. tutuklanırken, S.G. ise biri yüzde 89 özürlü toplam 3 çocuğunun bulunması, eşinin de gözaltında olması nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Dün de gözaltındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'si kadın 4 kişi, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 4 şüpheliyi de tutukladı. Böylelikle operasyonda tutuklananların sayısı 8'e yükseldi. (DHA)

        VAN TİCARET BORSASI BAŞKANI SELMAN TOPRAK, ÇALIŞAN 2 MEMUR VE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 zanlıdan biri tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öne sürülen kamu çalışanlarına yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan ve örgütün mütevelli heyetinden olduğu iddia edilen eski Van Ticaret Borsası Başkanı Selman T. ile Göç İdaresinde çalışan iki memur ve bir öğretmen gözaltına alındı.

        Yapılan incelemede "ByLock"u kullandığı tespit edilen öğretmen, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 1'İ KADIN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraşta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 3 kişi tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgüt üyesi erkek avukatlardan sorumlu olduğu öne sürülen ve daha önce meslekten ihraç edilen öğretmen A.M. ile ziraat mühendisi L.B. ve kadın avukatlardan sorumlu R.Oyu gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyette götürülen 3 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı. (AA)

        KAYSERİ'DE HAKKINDA GÖZALTI KARARI OLAN 25 POLİSTEN 20'Sİ YAKALANDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ve daha önce meslekten ihraç edilen 25 emniyet personelinden 20'si yakalandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla aralarında 4. sınıf emniyet müdürü ve amirlerin de bulunduğu 25 eski emniyet personeli hakkında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

        Polis ekiplerince şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen 4. sınıf 2 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 4 komiser, 7 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 4 polis memuru yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 5 eski komiser yardımcısının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ADIYAMAN'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında kamu çalışanlarının da olduğu 11 şüpheliden 8i tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Konya ve Edirnede eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 11 şüpheliden 10unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden DHMİ Adıyaman İl Müdürü Hüseyin Çiftçinin de bulunduğu 8i tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 1 kişinin emniyetteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

        Adıyaman merkezli 4 ilde 6 Mart 2017de aralarında bazı kurum müdürlerinin de olduğu 11 kişi eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 BANKA MÜDÜRÜ VE 1 AVUKAT TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan soruşturma başlatılan ve polis tarafından gözaltına alınan Bank Asya eski müdürü Z.V. avukat M.Ö., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        ESKİŞEHİRANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇALIŞAN, İHRAÇ EDİLEN VE PROFESÖRLERİN BULUNDUĞU 17 KİŞİ TUTUKLANDI

        Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, Anadolu Üniversitesi'nde çalışmakta olan veya ihraç edilmiş, aralarında profesörlerin de bulunduğu 30 şüpheliden 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde görevli FETÖ üst düzey öğretim kadrosuna Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün ikinci dalga operasyon düzenlenmişti. Eskişehir merkezli, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana illerinde 3 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 3 bilgisayar işletmenin bulunduğu 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Aralarında örgütün 'Anadolu Üniversitesi Akademisyenler Sorumlusu'nun da olduğU şüphelilerden 4'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 30'u dün adliyeye sevk edilmişti.30 şüpheliden 6'sı savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 24 şüpheliden 17'si tutuklandı, 7'si ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (İHA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anadolu Üniversitesi (AÜ) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının 8 Mart'ta, AÜ bünyesinde görevli FETÖ üyesi öğretim kadrosunun yakalanması için başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Eskişehir, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana'da gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3'ü profesör, 3'ü doçent, 6'sı yardımcı doçent, 15'i araştırma görevlisi ve 3'ü bilgisayar işletmeni 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler arasında FETÖ'nün "AÜ akademisyenler sorumlusu" olarak değerlendirilen bir kişi ile şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan 22 kişinin bulunduğu öğrenildi.

        AÜ'de görevli akademik personele yönelik 18 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 26 zanlıdan 20'si tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ