Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (16 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Mart Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MALATYA'DA 18 KİŞİ TUTUKLLANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişi tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle aralarında öğretmen, iş adamı ve avukatın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        ANKARA'DA 42 TUTUKLAMA

        Ankara'da devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 55 kişiden 42'si tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü giriş sınavında ve polis akademisine giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 55 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarınca sorgulanan şüphelilerden 42'si tutuklanma, 13'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlik, şüphelilerin sorgularının ardından Tarım Reformu Genel Müdürlüğü giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle 30, polis akademisine giriş sınavında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle de 12 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.

        Hakimlik, 13 şüphelinin ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. (AA)

        FETÖ SANIĞINA İLK DURUŞMADA TAHLİYE

        Diyanet İşleri Başkanlığı eski Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Gazi Erdem'in, "Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliyesine karar verildi.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığınca açığa alınan ve hakkında kamu davası açılan Erdem'in yargılanmasına, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

        Duruşmada tutuklu sanık Erdem ve avukatı hazır bulundu. İddianamenin okunmasının ardından, sanık Erdem'in savunmasına geçildi.

        Sanık Erdem, FETÖ üyesi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, 15 Temmuz'un ardından açığa alındığını ve ardından emekli olmasına Diyanet İşleri Başkanı tarafından onay verildiğini ileri sürdü. Emekliliğinin ardından, hakkında müfettiş raporu tutulduğunu ve raporda beyanları alınan 9 kişiden sadece birinin aleyhinde konuştuğunu kaydeden Erdem, aleyhinde konuşan Mahmut Türk'ün kendisine husumet besleyebileceği iddiasında bulundu.

        Bursa'da vaizlik yaptığı dönemde ev sohbetlerine katıldığını ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Din İşleri Ateşesi olarak görev yaptığı 2007 ile 2009 yılları arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i iki sefer ziyaret ettiğini aktaran Erdem, ziyaretlerin 17 ve 25 Aralık operasyonlarından önce olduğunu belirterek, daha sonrasında bu yapıyla bir bağının olmadığını savundu.

        FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen personelin 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra tasfiye edildiğini kaydeden Erdem, kendisinin görevine devam ettiğini söyleyerek, tahliye talebinde bulundu.

        Sanık savunmasının ardından beyanları dinlenilen tanık Mahmut Türk, sanık Erdem'in 17 ve 25 Aralık'tan sonra FETÖ yanlısı bir tutum sergilediğini, ancak 15 Temmuz sonrasında kendisine yapılanların yanlış olduğunu aktardığını bildirdi.

        Beyanların ardından mahkeme ara kararını açıkladı.

        Mahkeme, önceki aşamalarda adı geçen bazı Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin tanık olarak dinlenmesi ve sanık hakkındaki delil durumu gereğince adli kontrol tedbirinin yeterli olacağı kanaatine vararak, tutuksuz yargılanmak üzere sanığın tahliyesine hükmederek, duruşmayı erteledi. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 8 KASIN TUTUKLANDI

        Tekirdağ merkezli 9 ilde gerçekleştirilen FETÖ'nün 'kadın yapılanmasına" yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 35 kadından 8'i tutuklandı.

        FETÖ'nün kadın yapılanmasına yönelik yapılan soruşturmalarda haklarında gözaltı kararı bulunan 42 kadının yakalanması için 9 ilde düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alınmıştı. Tekirdağ merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 35 kadından 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ALİ FUAT YILMAZER'İN DİĞER KIZI DA GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazerin kızı Rabia Fitnat Yılmazer, örgütün şifreli haberleşme programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖye yönelik soruşturma kapsamında, Hrant Dink cinayeti ve FETÖ/PDY davalarının sanığı olan Ali Fuat Yılmazerin kızı Rabia Fitnat Yılmazer hakkında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarıldı.

        Karar üzerine, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim kaydı bulunan Rabia Fitnat Yılmazer, Ankarada yakalandı. Soruşturmanın yürütüldüğü İstanbula getirilecek olan Yılmazerin KHK ile kapatılan Günün Yağmurları Derneği ve Çağın Mağdurları Derneğine üye olduğu öğrenildi.

        Bu arada, Rabia Fitnat Yılmazerin ablası Fatma Saadet Yılmazer de "ByLock" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle bugün Sakaryada gözaltına alınmıştı. Abla Saadet Yılmazerin, örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asyadaki hesabında artış hareketlerinin bulunduğu ve KHK ile kapatılan Günün Mağdurları Derneği, Çağın Mağdurları Derneği üyesi olduğu belirtildi.(AA)

        BARTIN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişi adliyeye getirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDYye yönelik Bartın merkezli Ankara, İstanbul, Kastamonu, Karabük ve Sakaryada düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen, aralarında eski öğretmenlerin de bulunduğu şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

        Bartın merkezli, 8 Martta 6 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında eski öğretmen ve askerlerin bulduğu 14 kişi gözaltına alınmış, soruşturma kapsamında daha sonra 2 kişi daha yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 3ü tutuklanmış, 4ü ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti. (AA)

        ANKARA'DA 7 ESKİ TSK PERSONELİ TUTUKLANDI

        Ankara'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 eski Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 3 eski başçavuş, 3 eski sivil memur, albay, yüzbaşı ve üsteğmen 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 2 eski başçavuş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen diğer 7 şüpheli tutuklandı. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ SANIĞI ALİ FUAT YILMAZER'İN AVUKAT KIZI GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yımazer'in kızı avukat Fatma Saadet Yılmazer gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, tutuklu bulunan Yılmazer'in kızı Sakarya Barosuna kayıtlı avukat Fatma Saadet Yılmazer hakkında gözaltı kararı verildi.

        Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Yılmazer'in evine operasyona düzenlendi.

        Operasyonda, Ali Fuat Yılmazer'e ait 3 ruhsatlı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait fişek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve CD, 2 adet 1 dolarlık banknot ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

        Gözaltına alınan Yılmazer'in emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi. (AA)

        ERZURUM'DA 11 SAĞLIK ÇALIŞANI YAKALANDI, 3 KİŞİ ARANIYOR

        Erzurum'da aralarında doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Firar eden 3 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliğinde görevli tabip/hemşire iken açığa alınan ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı. Firar eden 3 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Emniyette sorgulanan şüphelilerin 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçundan adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. (İHA)

        NİĞDE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla 10 zanlı gözaltına alındı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, ByLock kullandıkları gerekçesiyle 14 kişi hakkında verilen gözaltı kararının ardından Niğde merkezli Aksaray, Antalya ve Nevşehir'de operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında diş hekimi, hemşire ve meslekten ihraç edilen polis memurunun da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı verilen 4 zanlı aranıyor. (AA)

        ZONGULDAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2si kadın 9 şüpheli, adliyeye gönderildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla Zonguldak, Sakarya ve Kocaelide düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Daha önce meslekten ihraç edilen 2si kadın 9 kamu çalışanı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        KARAMAN'DA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3. Sınıf Emniyet Müdürü ile 3 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddia edilen, 7'si kadın 16 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karaman merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında 7'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 9 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, daha önce meslekten ihraç edildiği öğrenilen ve cep telefonlarında örgütün haberleşmede kullandığı 'ByLock' bulunan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bekir S. ile 3 öğretmen ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        ESKİ BEBKA GENEL SEKRETERİ TAMER DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

        Bylock kullandığı öne sürülen eski BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Eski Genel Sekreteri Tamer Değirmenci gözaltına alındı. FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçu ile alakalı olarak Bursa'daki ikametinde sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan Değirmenci'nin kurumun kendine tahsis ettiği telefon üzerinden örgütün haberleşme aracı olan BYLOCK programını kullandığı da öne sürüldü. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. (İHA)

        MUŞ'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. "ByLock" şifreli haberleşme programını kullandıkları tespit edilen mahrem imamlar, akademisyen ve öğretmenlerle ilgili 10 Mart 2017 tarihinde Muş merkezli operasyon yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Gözaltına alınan 11 şahıstan biri mahrem imam olmak üzere 4 şahıs tutuklandı, 2 şahıs adli kontrol şartı ile 5 şahıs da savcılık tarafından serbest bırakıldı" denildi. (İHA)

        RİZE'DE 13 ASKERE GÖZALTI KARARI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 13 rütbeli asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan ve örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen 12 Astsubay ile 1 Uzman Çavuş hakkında gözaltı kararı alındı. 13 kişinin yakalanması için Rize ile birlikte Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Diyarbakır, Bitlis, Artvin, Ankara, Kastamonu ve Tunceli illerinde operasyon başlatıldı. (DHA)

        KAYSERİ'DE 1 AVUKAT TUTUKLANDI

        Kayseri Barosu avukatlarından olan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Av. G.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen Av. G.T., gözaltına alındı.

        G.T., Emniyet'teki sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edildi. G.T. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Av. G.T., 15 Temmuz öncesi Kayseri Adliyesi önündeki protestolarda ön plana çıkmıştı. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan ve polis tarafından yakalanarak gözaltına astsubay M.G. ve polis memuru Z.O. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. Şüpheliler, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        SAMSUN'DA SAHİL GÜVENLİK BÖLGE KOMUTANI VE 20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer'in de yer aldığı 26 şüpheliden 21'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Özer'in de olduğu biri emekli 25 rütbeli asker ile bir işçinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen Özer ile Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan K, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli yüzbaşılar Mert K, Ferit Ahmet O, Mustafa Murat Ö, Fırat Y. ve Hüseyin B, üsteğmenler Ömer K, Kadir Emrah Ç, Hakkı B, Orhan U, Ömer B. ve Gazi A, teğmenler Ufuk P. ve Murat Tuğrul T, astsubaylar Hasan Hüseyin Y, Ömür Y, Murat D, Mesut Y, Tayfun Y, Furkan K, Mehmet Ç, Mustafa K. ve Halil Ç, emekli Albay Hakan K. ile işçi Ertan S, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Hükümete karşı suçlar" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

        Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Özer ile Hakan K, Mert K, Mustafa Murat Ö, Hüseyin B, Ömer K, Kadir Emrah Ç, Orhan U, Ömer B, Gazi A, Ufuk P, Murat Tuğrul T, Hasan Hüseyin Y, Ömür Y, Murat D, Mesut Y, Mehmet Ç, Mustafa K, Halil Ç, emekli Albay Hakan K. ve Ertan S, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılardan 16'sının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edildi.

        Samsun merkezli olmak üzere Ankara, Bursa, Gaziantep, Sinop, Kocaeli, Muğla, İstanbul ve İzmir'de 7 Mart'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ