Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (18 Mart 2017)

        15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimininin ardından yurt genelinde FETÖ üyelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte 18 Mart 2017 Cumartesi günü FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, bylock kullanan ve tutuklanan kişi sayısı ve FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KÜTAHYA'DA 3 HAKİM VE 1 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan, haklarında yakalama kararı bulunanlardan 3 hakim ile 1 savcı Kütahya'da gözaltına alındı.

        Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, ihraç edilen hakim ve savcılardan haklarında gözaltı kararı bulunan hakim K.A.'yı Kütahya kent merkezinde, hakim H.B.'yi Tavşanlı İlçesinde, kadın hakim F.K.'yı Altıntaş İlçesinde, savcı Y.D.'yi de Simav İlçesinde gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan 3 hakim ve 1 savcı Kütahya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan savcı ve hakimler daha sonra polisler tarafından soruşturmanın yürütüleceği İzmir'e götürüldü. (DHA)

        SİVAS'TA FETÖ'NÜN "IŞIK EVLERİ"NE YÖNELİK OPERASYONDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün "ışık evleri" yapılanmasına yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün "ışık evleri" olarak bilinen kadın sorumlularına yönelik Sivas, Ankara, Adana, Kırşehir ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 30 şüpheliden 10'u yakalandı. Polis, adreslerinde bulunamayan 20 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin Sivas'a getirilecekleri öğrenildi. (AA)

        MALATYA'DA 4 ESKİ HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Malatyada Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 3 hakim ve bir savcı gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin yakalanması için harekete geçti.

        Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 3 eski hakim ve bir savcı gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından Gaziantep Adliyesine sevk edildi. (AA)

        İHRAÇ EDİLEN HAKİM VE SAVCILARDAN 46'SI GÖZALTINA ALINDI

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 17 Mart tarihli kararıyla FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç ettiği 202 hakim ve savcıdan 46'sı İstanbul ve İzmir'de gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman'ın koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısı tarafından, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında, FETÖ üyeliğinden gözaltı kararı verildi. Ayrıca, cumhuriyet savcılığının talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 26 hakim ve savcı gözaltına alınırken, diğerlerini arama çalışmaları sürüyor. Operasyon kapsamında şüpheli hakim ve savcıların ikametlerinde arama yapıldı.

        Tekme Davası Hakimine İhraç

        FETÖ'den ihraç edildikten sonra hakkında gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi Üyesi Hakim Murat Tolan ile hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun ilk celse tahliyesine karar veren Anadolu Adliyesi 40. Asliye Ceza Hakimi İbrahim Uyanık da bulunuyor.

        İzmir'de de Operasyon

        HSYK Genel Kurulu'nun 17 Mart tarihli kararıyla meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar ile ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 23 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verdi. Polisin düzenlediği operasyon sonucunda 20 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheli 3 kişin ise arandığı bildirildi. (Veli SARIBOĞA - Arzu KAYA - Neşet DİŞKAYA)

        SİVAS'TA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 öğretmenden 10'u tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde, örgüt üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 10'u ise tutuklandı. (AA)

        MERSİN'DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersinin Erdemli İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında ablaların da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

        Erdemli İlçesi merkezli 13 ilde 18 adrese eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yıldırımhan Okulları'nda görev yapan ve örgütün eğitim kadrosunda olduğu belirlenen 9'u kadın 13 kişi gözaltına alındı.

        Erdemli İlçesi'ne getirilen şüpheliler, sorgulamalarının ardından yoğun güvenlik önlemleri adliyeye sevk edildi. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 1 ASKER TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütü soruşturması kapsamında 1 asker tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan astsubay Mustafa B. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" denildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 17 SAĞLIK MEMURU TUTUKLANDI

        Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 24 sağlık personelinden 17'si tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddiası ile 14 Mart Tıp Bayramı'nda gözaltına alındıktan sonra dün mahkemeye çıkarılan 24 sağlık memurundan 17'si tutuklanarak cezaevine konuldu. 7 sağlık memuru ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        İZMİR'DE 10 ESKİ HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        İzmirde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 20 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada meslekten ihraç edilen 23 hakim ve savcı hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 20si yakalandı.

        Şüphelilerin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) dün meslekten ihraç edilen 202 hakim ve savcı arasında bulundukları öğrenildi. (AA)

        ANKARA'DA 10 ESKİ HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 55 hakim ve savcıdan 10'u daha Ankara'da gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen ve meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcıdan 10u daha Ankara Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında, Ankarada hakkında gözaltı kararı olan 1 kişinin aranmasına devam edilirken, şüphelilerin sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldüğü öğrenildi.(AA)

        KAYSERİ'DE 17 ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 eski sağlık personelinden 17'si tutuklandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, örgüt üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 24 eski sağlık çalışanının savcılık sorgusu tamamlandı.

        Daha önce meslekten ihraç edilen zanlılardan 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ 20 ASKER TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen aralarında subayların da bulunduğu 20 asker tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖnün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma, elde edilen bilgiler ve deliller doğrultusunda devam ediyor.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 23 şüpheli asker, savcılık ifadelerinin ardından "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

        Nöbetçi hakimlik ifadelerine başvurduğu şüphelilerden 20sinin tutuklanmasına karar verirken, 3ünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Savcılığın sevk yazısında, FETÖ ve eylemlerinden bahsedilerek, örgütün 15 Temmuzdaki darbe girişimine ilişkin bilgilere yer verildi.

        Örgüte mensup olup TSKda görev yapan kişilere yönelik çalışmalar sonucunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen listede, "ByLock" kullandığı belirlenenlere yönelik soruşturma başlatıldığı anımsatılan sevk yazısında, şüphelilerin birinci derecede yakınlarının adına alınmış ve tespiti yapılmış telefon numaralarında terör örgütünün mensuplarının arasında gizli haberleşmeyi sağlayan "ByLock" uygulanmasını kullandıkları kaydedildi.

        Sevk yazısında, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu dikkate alınarak şüphelilerin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmaları istendi. (AA)

        ORDU'DA 33 KİŞİYE GÖZALTI

        Ordu'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtilerek, "Örgütün kriptolu haberleşme aracı ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve kamu görevlilerinden oluşan 33 kişinin adreslerinde arama, el koyma ve gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma halen devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        KARS KAĞIZMAN SEÇİM HAKİMİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda Kağızman hakimi gözaltına alındı.

        Kars'ın Kağızman ilçesinde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda Kağızman hakimi Y.K. gözaltına alındı. Y.K.'nın seçim hakimi olduğu öğrenildi. (İHA)

        MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 55 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI: 26'SI YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcıdan 26sı yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yamanın koordinesinde FETÖye mensup olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi. Ayrıca savcılığın talebi üzerine, hakimlikçe, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı.

        Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda, 26 hakim ve savcı gözaltına alınırken, diğerlerini arama çalışmaları sürüyor. Operasyon kapsamında şüpheli hakim ve savcıların ikametlerinde arama yapılıyor.

        Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) dün ihraç edilen 202 hakim ve savcı arasında bulunduğu öğrenildi.(AA)

        HSYK 202 HAKİM VE SAVCIYI İHRAÇ ETTİ

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusunda 202 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

        HSYK Genel Kurulu ile ilgili bilgi veren HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, daha önce ihraç edilen hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusunda 202 hakim ve savcının daha durumunu görüştüklerini bildirdi.

        Yılmaz, toplantı sonunda, olağanüstü hal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname gereği, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisak, irtibat ve bağlantısı olduğu iddia edilen 202 hakim ve savcının, açığa almadan meslekten ihracına karar verdiklerini kaydetti.

        HSYK, son olarak 20 Şubat'ta 227 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarılmalarına karar vermişti. Bu rakamla ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 886 olmuştu. Bugün 202 hakim ve savcının daha ihracı ile toplam sayı 4 bin 88'i buldu.

        BURSA'DA 6 KADIN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 13 kadın öğretmenden 6'sı tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ