Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Beyoğlu Tarlabaşı'nda çıkan yangında 3 çocuk öldü

        İstanbul Beyoğlu Tarlabaşı'nda bir binanın çatı katında çıkan yangında Şahin ailesine mensup 16 kardeşin en küçükleri olan 2 yaşındaki Vedat, 3 yaşındaki Abdurrahman ve 5 yaşındaki İsa yanarak can verdi.

        Mardin'den İstanbul'a göçen Ramazan ve Fatma çifti 8 çocuğuyla birlikte Beyoğlu Tarlabaşı Mahallesi Gülfidan Sokak'taki bir binanın çatı katında yaşıyordu. Fatma Şahin bir süre önce, tarım işleri için diğer 8 çocuğunun da yaşadığı Mardin'e gitti.

        İnşaat işçisi olan baba Ramazan Şahin sabah evden çıkarak çalıştığı inşaata gitti. Babanın ardından diğer kardeşler de çalıştıkları inşaatlar ve tekstil atölyelerine gittiler. Ramazan Şahin'in kızlarından biri de işe giderken, o sırada uyuyan 2 yaşındaki Vedat, 3 yaşındaki Abdurrahman ve 5 yaşındaki İsa'nın üşümemesi için kömür sobasını yakarak evden ayrıldı. Saat 11.00 sıralarında kapısı kilitli evden alevler yükseldiğini gören komşular itfaiyeye haber verdi. Komşular eve girmek istese de başarılı olamadı.

        BAZANIN ALTINA SAKLANMIŞ

        Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Evde yapılan incelemede 16 kardeşin en küçükleri olan İsa, Vedat ve Abdurrahman'ın cesedine ulaşıldı. Kardeşlerden birinin cesedi uyuduğu bazanın altında bulundu. Eve gelen baba ve diğer kardeşler sinir krizi geçirdi. Polis, daireye girmeye çalışan kardeşleri güçlükle sakinleştirdi. 3 kardeşin cesedi, Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

        SON 6 AYDA İKİNCİ YANGIN

        Aynı dairede 6 ay önce de yangın çıktığı ancak can kaybı olmadan önlendiği öğrenildi. Öte yandan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek yangınla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

        Yusuf DOĞAN -Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ