Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'de arı kovanları arasında uyuşturucu sevkiyatı polise takıldı

        Kocaeli'nde arı kovanlarının arasına gizlenmiş 350 kilo esrar ele geçirildi. Narkotik köpeği Pascal, uyuşturucuyu anında bulurken, baba ve oğlu gözaltına alındı.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Narkotim ekipleri, Diyarbakır'dan İstanbul'a yüklü miktarda uyuşturucu sevk edileceği istihbaratını aldı. 15 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından uyuşturucu yüklü kamyonet dün yola çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotim dedektifleri ise kamyoneti adım adım takibe aldı. TEM otoyolu Kocaeli kesiminde ekipler operasyona start verdi. Alınan tedbir ve önlemlerin ardından, uyuşturucu yüklü kamyonet durduruldu. Kamyonetin sürücüsü M.B ile oğlu D.B incelenmek üzere emniyete götürüldü.

        ARI KOVANLARI ARASINA GİZLENMİŞLER

        Polis ekipleri kamyonet kasasında ilk yaptıkları incelemede arı kovanları ile karşılaştı. Uyuşturucu ile Şube Müdürlüğü Narkotim dedektifleri detaylı incelemek üzere aracı Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Narkotik köpeği 'Pascal' kamyonetin kasasına yoğun tepki verdi. Bunun üzerine Narkotim ekipleri kasada bulunan arı kovanlarını boşaltınca, uyuşturucuların bulunduğu çantalar ile karşılaştı. Ekipler kamyonetin yanına çağırdıkları baba ve oğluna uyuşturucuları gösterdi. Baba ve oğlu uyuşturucuların kasadan çıkması üzerine gözaltına alındı.

        KOVANLAR TEK TEK İNDİRİLDİ

        Ekipler kasada bulunan kovanları tek tek indirerek kasada detaylı uyuşturucu araması yaptı. Özel olarak poşetlenmiş ve çantalara konulmuş uyuşturucu, bulunduğu yerden çıkartıldı. 350 kilo esrarı, İstanbul'a ulaşmadan yakalayarak büyük bir başarıya imza atan ekipler sevincini birbirleri ile paylaştı.

        Öte yandan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Narkotim ekiplerinin son günlerde yaptıkları başarılı operasyonlar dikkat çekiyor. Doğu illerini İstanbul'a bağlayan TEM otoyolu Kocaeli geçişinde ekipler adeta kuş uçurtmuyor. Başarılı çalışmalar ile yüklü miktarlarda uyuşturucu, ekipler tarafından gençleri zehirlemeden bertaraf ediliyor. Ekipler özellikle terör örgütü PKK'nın yürüttüğü uyuşturucu sevkiyatlarına da balta vuruyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ