Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında, polis bıçaklı bir kişiyi vurdu!

        Diyarbakır'da saat 11.00 ile 15.00 arasında kutlanacak Nevruz için vatandaşlar alana gelmeye başladı. Şu ana kadar gelen yaklaşık 4 bin kişi oluşturulan 5 polis kontrol noktasından geçerek Nevruz alanına giriş yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan nevruz kutlamaları için 4 bin polis görev yapıyor.

        POLİSE BIÇAKLA SALDIRAN KİŞİ VURULDU

        Nevruz kutlamasının yapıldığı alana sabah elinde bıçakla girmek isteyen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir kişi, polisin açtığı ateşle öldü.

        "ÇANTAMDA BOMBA VAR HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM" DEMİŞ

        Diyarbakır Valiliği, Nevruz kutlama alanında sabah 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir kişinin, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerinin kendisini aramak istemesine karşı çıkarak, "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim" diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Açıklamada devamla şöyle denildi:

        "Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır."

        PKK FLAMASI, ÖCALAN POSTERİ YOK

        Alanda terör örgütü PKK'nın flamaları ve Öcalan posterlerine izin verilmedi. Alanda "Biji Nevruz", "Yaşasın özgürlük", "Yaşasın halkların kardeşliği" yazılı pankartlar ve "Hayır" dövizleri olduğu görüldü.

        Önceki yıllar belediye otobüsleriyle alana ücretsiz taşınan vatandaşlar için HDP tarafından bu yıl böyle bir talepte bulunulmadı. Belediyenin de böyle bir karar almadığı öğrenildi. Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        KARTAL'DA NEVRUZ KUTLAMASI

        HDP'nin Kartal Meydanı'ndaki nevruz kutlamaları başladı. Polis kutlama alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Nevruz kutlamalarına gelenler 2 ayrı kontrol noktasından aranarak içeri alındı.

        DHA'nın haberine göre, arama noktasından geçmeden alana girmek isyeten 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren HDP'li bir grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

        YÜKSEKOVA'DA NEVRUZ'DA "APO" SLOGANINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP tarafından Yeni Şehir Stadı'nda düzenlenen nevruz programında, atılan slogan üzerine polis 1 kişiyi gözaltına alımak istedi. Kalabalığın buna itiraz etmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

        Yüksekova ilçe merkezi dışında bulunan Yeni Mahallede Şehir Satadyumu'ndaki nevruz kutlamaları saat 11.00'de başladı. Kutlamalara, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve yaklaşık 700 kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerini alındığı stadyuma çevresinde alana gelenler tek tek üst aramasından geçirildi. Alana bayrak, pankart, afiş ve flema alınmasına da izin verilmedi.

        Müzik eşliğinde kutlamalar sürerken, kalabılığın içerisinde bulunan bir kişinin Abdullah Öcalan lehine slogan atatmak istemesi üzerine polis uyarıda bulunup, onu gözaltına almak istedi. Bir grubun buna itiraz etmesi üzerine de polis müdahalede bulundu ve toplanan kalabalığı gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Çıkan olaylar sırasında birçok kişi, gözaltına alınırken, stadyumda toplananlar ise yapılan bu müdahale üzerine alandan ayrıldı. Şu ana kadar yapılan gözaltılarla ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ