Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Barbaros Muratoğlu'nun tahliye talebi reddedildi

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Silivri Cezavinde 110 gündür tutuklu bulunan Barbaros Muratoğlu ile avukatları Şehnaz Yücer, Ahmet Çörtoğlu ve Prof. Dr. Köksal Bayraktar katıldı.

        Barbaros Muratoğlu, 8 sayfalık yazılı savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Avukat Köksal Bayraktar, "müvekkilinin 25 işi bir anda yürüten kişidir. Soruşturmada anlatamadığımız şey bu kadar işlerle uğraşan kişinin telefon görüşmesi normaldir. Müvekkilim o kadar iş yoğunluğu arasında FETÖ grubuyla iletişime geçmesi sözkonusu olamaz. 5 yıl önce görüştüğü kişilerin telefonunda ByLock var ise bunu nereden bilebilir. Suçlama anlamsız. Telefon içeriğini tespit edilmeden insanlar suçlanamaz. 2012'de silahlı Fethullahçı Terör Örgütü'nü kim biliyordu. Burada terör örgütüne yardım suçu oluşmaz. Müvekkilim hakkında tutuklama sebepleri kesinlikle yoktur. Dava dosyasına girecek başka bir delil de yoktur. Tutukluluğunun kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti, "suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunması, tanıkların dinlenmemiş olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunması, kaçma şüphesinin bulunması, adli kontrol hükümlerinin yeterli ve etkili hukuksal denetim sağlanamayacak oluşu" dikkate alınarak Muratoğlu'nun tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 18 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Barbaros Muratoğlu, 15 Aralık 2016 günü sevk edildiği nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ