Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'daki "internetten araç satışı" cinayetine 25'er yıl hapis

        Antalya'da internette satışa çıkarılan aracın fiyatının yazılmadığı gerekçesiyle çıkan kavgada Erol Yılmaz'ı bıçaklayarak öldüren 3 kardeş, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu kardeşler Kemal, Yusuf Can ve Halil İbrahim Paketçi, müşteki Nuh ve Ayşe Yılmaz ile taraf avukatları katıldı.

        Duruşmada son savunması alınan sanıklardan Halil İbrahim Paketçi, canını tehlikeye atarak ağabeyini kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. Sanıklardan Kemal Paketçi, Erol Yılmaz'ın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek, Yılmaz'ın üzerine araç sürdüğünü, kendini korumak için de otomobile sopayla vurduğunu, öldürme amacının olmadığını savundu.

        "KARDEŞLERİM BIÇAK KULLANDIĞIMI BİLMİYORDU"

        Yusuf Can Paketçi, olay yerine tarafları ayırmak için gittiğini öne sürdü. Erol Yılmaz'ı kendini ve kardeşini korumak amacıyla korku ve panikle bıçak kullandığını iddia eden Paketçi, "Kardeşlerim benim bıçak kullandığımı bilmiyordu, olay yerinden ayrılırken kendilerine söyledim. Eylem nedeniyle vicdan azabı çekiyorum, pişmanım. Ailesinden özür diliyorum." dedi.

        Halil İbrahim, Yusuf Can ve Kemal Paketçi'yi ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, cezayı 25'er yıla indirdi. Sanıklardan Kemal Paketçi'ye ayrıca "yasak bıçak taşıma" suçundan 5 ay 20 gün hapis cezası verildi. Sanıklar "hakaret", "mala zarar verme" suçlarından da çeşitli miktarlarda para cezasına çarptırıldı.

        Antalya'nın Kepez ilçesinde 9 Şubat 2016'da, Kemal Paketçi, aracını internetten satışa çıkarmış, aracın fiyatını öğrenmek isteyen Erol Yılmaz ile sanal ortamda tartışmıştı. Kemal Paketçi daha sonra 2 kardeşi ve bir arkadaşıyla Yılmaz ile buluşmuştu. Çıkan kavgada Erol Yılmaz bıçaklanarak öldürülmüştü. Gözaltına alınan Paketçi kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ