Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rex Tillerson: Bakanlık görevine beni eşim ikna etti

        ABD Başkanı Donald Trump'ın kabinesindeki en önemli koltuğa oturan dünyanın en değerli halka açık enerji şirketi ExxonMobil'in eski Başkanı ve CEO'su Rex Tillerson, Dışişleri Bakanlığı görevini kabul etmesine ilişkin süreci geçen hafta gerçekleştirdiği Asya ziyareti sırasında Independent Journal Review'e (IJR) anlattı.

        Tillerson, Dışişleri Bakanlığı görevinin kendisine teklif edilmesinden dolayı "çok şaşırdığını" belirterek, "Bu işi istemiyordum, aslında iş de aramıyordum." dedi.

        Tillerson, "Eşim bana bunu yapmam gerektiğini söyledi." ifadesini kullandı. 40 yıldır Exxon Mobil'de çalıştığını ve emekliliğini beklediğini kaydeden Tillerson, "Torunlarımla vakit geçirmeyi bekliyordum." şeklinde konuştu.

        Tillerson, ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Trump'la hiç karşılaşmadığını söyledi. Tillerson, Trump'la yaptığı ilk görüşmede, Trump'ın kendisinden tecrübelerini aktarmasını isteyeceğini zannettiğini belirterek, "Konuşmamızın sonunda ise bana dışişleri bakanı olmamı teklif ettiğinde ise çok şaşırdım." diye konuştu.

        Trump'ın kendisine yaptığı teklifi eşi Renda St Clair'e aktardığını söyleyen Tillerson, "Eşim beni ikna etti. Haklıydı, bunu yapmam gerekiyor." dedi.

        Washington’un dışından gelen bir isim olan Tillerson’ın kabinede nasıl bir rol oynayacağı merak ediliyor. Göreve geldiğinden beri alışılmışın dışında bir dışişleri bakanı profili çizen Tillerson, kameralardan uzak kalmayı tercih ediyor.

        Tillerson, ABD Senatosunda yapılan oylamada 43 aleyhte oya rağmen 56 senatörün desteğiyle bakanlık koltuğuna oturmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ