Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'daki bıçaklı gasp iddiasına yasak aşk savunması

        Adana'da 56 yaşındaki Yücel Ö.'yü 7 yerinden bıçaklayıp, 500 lira para ve kredi kartını gasp ettiği iddiasıyla aranan 30 yaşındaki Can K., yakalandı. Gasp suçlamasını kabul etmeyen Can K., "Eşimle ilişkisi vardı, o yüzden bıçakladım, namusumu temizledim" dedi.

        Merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde tek başına yaşayan Yücel Ö., 20 Mart'ta evinde bıçaklandı. Yardım istediği polis ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Yücel Ö., saldırganla birlikte evine eski sevgilisi 27 yaşındaki Kibar K.'nın geldiğini söyleyerek, "Kapının zili çaldı, baktım Kibar duruyordu. Kapıyı açtım, içeriye tanımadığım bir adam girdi. Kibar da yanındaydı. O adam beni bıçakladı. 500 lira ile kredi kartlarımı gasp ettiler" diye ifade verdi. Yücel Ö.'nün ifadesi üzerine çalışma başlatan ekipler, Kibar K.'yı gözaltına aldı. Kibar K. emniyetteki sorgusunda Yücel Ö.'yü, arkadaşı 28 yaşındaki Derya K.'nın eşi Can K.'nın bıçakladığını söyledi. Adliyeye sevk edilen Kibar K. tutuklanırken polis kaçan Can K.'nın peşine düştü.

        İTİRAF ETMESİ İÇİN İŞKENCE YAPMIŞ

        Olayla ilgili bilgisine başvurulan Derya K., eşi Can K.'nın olay günü kendisiyle Yücel Ö.'nün ilişki yaşadığını ileri sürüp itiraf etmesi için kendine işkence yaptığını iddia etti. Derya K., Yücel Ö.'yü tanıdığını ancak ilişkisinin olmadığını, bunu eşine de anlattığını ancak kendisini sandalyeye bağlayıp evden ayrılarak Kibar K.'nın yanına gittiğini, bu sırada kurtulup evden kaçtığını ileri sürdü.

        Kibar K. ile eve gidip Yücel Ö.'yü bıçakladığı anlaşılan Can K.'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde bir arkadaşının evinde saklandığını belirleyen ekipler, operasyon düzenledi. Burada yakalanan Can K., Antalya'da çalıştığını, eşinin ise Adana'da kaldığını söyleyerek, "Eşimin Yücel Ö. ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Adana'ya geldim, ikisini de öldürecektim. Eşime sordum söylemedi, onu el ve ayakları bağlı halde bırakıp, Yücel Ö.'nün evine gittim. Adama bıçakladım, ama parasını gasp etmedim. Namusumu temizledim" dediği öğrenildi.

        Can K. ifadesinin ardından 'bıçakla adam yaralama ve yağma' suçundan adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ