Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı "Mahrem yapı" itirafları: Büyük patron Akın Öztürk

        15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde görevli askerlerle irtibat sağlayan FETÖ’nün ‘mahrem yapı’ imamlarına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, itirafçı olan ve etkin pişmanlıktan faydalanan Ufuk I.’nın, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen tarafından Akın Öztürk’ün eşine saat hediye edildiğini söylediği yer aldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki “mahrem yapılanması”na iliş- kin 157 şüpheli hakkındaki iddianamesini hazırladı. İddianamede, FETÖ’nün TSK, emniyet, yargı ve MİT gibi yapılanmalarındaki mensuplarıyla ilgilenen örgüt elemanlarına “mahrem hizmetler” birimi ismini verdiği, askeri yapılanmadaki mahrem yapı biriminin, her kuvvetin başında bir “bölge temsilcisi”, altında “müdürler”, “müdür yardımcıları” ve “öğretmenler”den oluştuğu kaydedildi.

        Örgütün, Hava Kuvvetleri’nin Ankara bölgesi yapılanmasını, Ankara 1. Bölge ve Ankara 2. Bölge olarak ikiye ayırdığı ifade edilen iddianamede, Ankara 1. Bölge’ye bağlı 5 birimin olduğu, bu birimlerin, “Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Lojistik Komutanlığı, 11. Üs Komutanlığı/Etimesgut Hava Hastanesi ve Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı” olduğu belirtildi.

        PİLOTLARIN KÜÇÜK BÖLÜMÜ KULLANILMADI

        İddianamenin ana konusunun, Akıncı Üssü mahrem yapılanması olduğu kaydedilen iddianamede, örgütün F-16 pilotlarının eğitildiği Akıncı’ya ayrı önem verdiği, 2013-2016 yılları arasında F-16 eğitimi için gelen kursiyerlerin ve pilot subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde örgütün, pilot olan üyelerinin çok küçük bir bölümünü kullanmadığı anlatıldı.

        BÜLBÜL ÇİFTİ İÇİN 15 YIL HAPİS İSTENDİ

        İddianamede, kalkışma sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın basın danışmanlığına getirilen Pilot Yarbay Bilgehan Bülbül de sanık olarak yer aldı. Bülbül’ün Ankara 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’nda görev yaparken, komutanlığın örgütsel anlamda en üst sorumlusu sayılan “müdür”ü Enes kod adlı Ertuğrul Akkaya ile irtibatlı olduğu ifade edilen iddianamede, kendisi gibi pilot olan eşi Yarbay Nail Bülbül’ün de 11. Hava Üs Komutanlığı’nın müdürlüğünü yapan Kamil kod adlı Kemal Alkan’a bağlı faaliyet yürüttüğü belirtildi. İddianamede Bülbül çifti için “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

        AKINCI’NIN MÜDÜRÜ FİRARİ

        Akıncı Üssü’nün örgütsel anlamda “müdür”ünün Selim ve Muhsin kod isimli firari Murat Kara olduğu belirtilen iddianamede, Kaya’nın FETÖ’cü pilotların kalkışma öncesi Ankara’da olmaları için talimatlar verdiği, darbe girişiminde aktif rol aldığı anlatıldı. İddianamede, Kaya’nın “örgüt üyesi olmak, Cumhurbaşkanı’na suikast ile Anayasa, TBMM ve hükümete karşı suçlardan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olan firari ismi Adil Öksüz’ün FETÖ’cü generallerle darbe toplantılarını yaptığı villayı kiralayan Serkan Aydın da şüpheli olarak yer aldı. Aydın’ın, Akıncı Üssü’nün FETÖ’cü müdürü Murat Kara’nın altında müdür yardımcısı olarak faaliyet yürüttüğü, daha sonra Ankara Hava Lojistik Komutanlığı’nın müdürü pozisyonuna getirildiği kaydedildi.

        "ÖZTÜRK’ÜN EŞİNE SAAT"

        İddianamede, bir dönem FETÖ’nün Akıncı Üssü mahrem yapılanmasında müdür yardımcısı olarak görev yapan ve itirafçı olan Ufuk I. hakkında etkin pişmanlık hükümleri uyarınca takipsizlik kararı verildiği belirtildi. İddianamede, Ufuk I.’nın, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’le ilgili şunları anlattığı kaydedildi:

        “Selim-Muhsin kod adlı Murat Kara’nın koordinesinde müdür yardımcılarının katılımı ile yapılan bir toplantıda Kamil kod adlı Kemal Alkan kendisinin ilgilendiği bir subayın hanımına Fethullah Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati Büyük Patron’un eşinde de gördüğünü söyledi. Bu sohbet üzerine Murat Kara, Kemal Alkan’a ‘Keşke bunları burada paylaşmasaydın, deşifre ettin, iyi olmadı’ dedi, orada bulunan herkes bu söz üzerine gülümsedi. ‘Büyük Patron’ olarak geçen kişinin Akın Öztürk olduğunu tahmin ediyorum."

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ