Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (29 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 29 Mart 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SİİRT'TE 1 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski öğretmen tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen bir öğretmen gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklandı. (AA)

        KOCAELİ'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'da (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden biri tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla geçen cuma gözaltına alınan 16 şüpheliden 15'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında daha önce açığa alınan ve ihraç edilen itfaiye eri, vergi müfettişi, astsubay ile özel okulda çalışan öğretmenin bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlılardan Y.F. tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        DENİZLİ'DE 24 POLİS TUTUKLANDI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında eski emniyet müdür yardımcılarının da yer aldığı 32 kişiden 24'ü tutuklandı.

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen polislere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, aralarında eski emniyet müdür yardımcıları İ.U. ve M.K.'nın da yer aldığı 34 polis gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli dokümanlara el konuldu.

        Terörle Mücadele Şubesinde sorguları tamamlanan 34 kişiden 2'si savcının talimatı üzerine serbest bırakılırken, 32 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan 32 polisten 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında eski emniyet müdür yardımcısı İ.U. ve M.K.'nın da yer aldığı 24 polis tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        MALATYA'DA 2 AVUKAT VE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında bir doktor ve 2 avukatın da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY ile irtibatlı, iltisaklı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle H.K.Y, Adli Tıp Kurumunda memur olarak çalışan M.D, doktor İ.K, avukatlar M.A.C. ve A.B'nin adreslerine operasyon düzenlendi.

        Adreslerde yapılan aramaların ardından 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        Öte yandan, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen ve Edirne 2.Sulh Ceza Hakimliğince aranan komiser yardımcısı H.D. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Muhabere Kıdemli Üsteğmen Çavuş Ö.K, hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan bir kişi ile Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen bir polis memuru Malatya'da yakalandı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Akçadağ ve Darende ilçelerinde Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan yurtlarda örgütle irtibat ve iltisak içinde çalıştıkları tespit edilen firari 2 kişi de aranıyor. (AA)

        ADIYAMAN BESNİ'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

        Besni Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün esnaf yapılanmasına dahil olduğu iddia edilen Haci O. ile gazete Matin A. polisler tarafından evlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (DHA)

        MANİSA SARIGÖL'DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Sarıgöl Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile operasyon başlatan Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY kapsamında ilçede esnaf ve çiftçilikle uğraşan 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan dört kişinin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ETİ Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde görevden uzaklaştırılan 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Eskişehir, Bursa ve Elazığ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, ETİ Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde müdür, müdür yardımcısı ve mühendisken görevden uzaklaştırılan 7 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 4 KİŞİ YAKALANDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde FETÖ/PDY üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

        İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, by lock kullanıcısı oldukları belirlenen öğretmen A.A. ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca aranan by lock kullanıcısı polis memuru R.B.'yi gözaltına aldı. Yakalanan iki şahıs emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan aynı soruşturma kapsamında öğretmen A.Y. ve öğretmen R.A. da gözaltına alındı. A.Y. ve R.A'nın sorgusu sürüyor. (İHA)

        MERSİN'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen baba ve oğlu gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. (AA)

        ERZİNCAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzincan merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 21 kişi yakalandı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan araştırmada, meslekten ihraç edilen akademisyen ile öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 21 kişinin FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıklarını belirledi.

        Bu tespit üzerine harekete geçen ekipler, Erzincan merkezli 8 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda, zanlıların tamamını yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlılar, Terörle Mücadele Şubesine getirildi. (AA)

        HATAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 43 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Hatay merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında öğretmen, polis ve daha önce örgütün kapatılan şirketinde çalışan 43 şüpheli gözaltına alındı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Hatay, Kahramanmaraş, Adana, İstanbul, Aydın, Gaziantep, Mersin ve Siirt'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında öğretmen, polis ve daha önce örgütün kapatılan şirketinde çalışan 43 şüpheli gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE 16 SUBAY TUTUKLANDI

        Edirne merkezli FETÖ/PDY'nin 'Kara Kuvvetleri Subay' yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 28 subaydan 16'sı tutuklandı. Tutuklanan subayların bazıları, sınav sorularını daha önceden aldıklarını, örgüte bağlılık yemine ettiklerini söyledi.

        Edirne'de FETÖ/PDY'nin 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı Subay' yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Edirne merkezli aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Hakkari, Mardin'in de bulunduğu 30 ilde büyük bir çoğunlu piyade birliklerinde görevli çeşitli rütbelerde 28 muvazzaf asker gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan subaylar, örgütle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Bazı subaylar, Gülen'e bağlı kalacaklarına dair itaat yemini ettiklerini,, girdikleri sınavların sorularının kendilerine önceden verildiğini ve bu sayede askeri okullara girdiklerini belirtirken, bazıları da örgüte bağlı kalacaklarına dair yemin ettiklerini söyledi. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 8 İŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 8 kişi gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve aralarında esnafın da bulunduğu 8 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı düzenledikleri operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5i tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 13e yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5i tutuklandı, 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Martta Aksaray, Ankara, Konya, Adana, Niğde, Amasya ve Şanlıurfada FETÖ/PDYye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen 12 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        HAVA KUVVETLERİ'NE FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

        İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerinde FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik başlattığı operasyonda, 16 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin de arandığı bildirildi.

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Antalya ve Ordu illerini kapsayan 7 ilde FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik operaon başlattı. Operasyonda, yüzbaşı/teğmen rütbesinde ve aralarında siviller de bulunan 16 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında iki kişinin de arandığı bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi. (Neşet DİŞKAYA)

        VAN'DA 8 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 8 eski polis tutuklandı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan emniyet amiri, komiser yardımcısı ve 6 eski polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, daha önce KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmen Harun A. ile anestezi teknikeri Eda Fatma A. ve işsiz olduğunu beyan eden Ethem K. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ