İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Şile'de görev alan muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Şile Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından özel bir otelde düzenlenen toplantıda Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da yer aldı. Program kapsamında 16 Nisan Referandumunun ülkenin geleceği için önemi ve yapılacak yeniliklerin ülkeye sağlayacağı yararlar anlatıldı.
Başkan Kadir Topbaş yaptığı konuşmada, Şile'nin turizm açısından daha çok gelişmesi için yapmayı planladığı projelerini açıkladı. Ayrıca, Sohbet tarzında geçen programda, katılımcılar Başkan Kadir Topbaş'a sorular yönelterek vatandaşların taleplerini iletti.
AK Parti Şile Seçim ve Koordinasyon Merkezinin düzenlediği toplantıda konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şimdi Şile'de yel değirmenleri yapıyoruz, yerleri hazır ve kurulmaya başlandı. Bu çalışmalar bittikten sonra ki hayalim ve idealim şunlar. Bu taş değirmenlerde genetiğiyle oynanmış buğdayların değirmende çekilerek un haline getirilecek. Sanayi sistemi metal değirmenlerin silindirinden un olmak için geçen buğday, silindirler ısındığı için besin değerini bozuyor diyorlar. Taş değirmenler bunun için makbul ısınmaz. Bizde burada yapalım, çekelim ve öyle bir şeyler yapalım ki bir taş fırın olsun yanında gelelim basının önünde bunu İstanbul'a anlatalım. Orada kahvaltı salonları yaptıralım, köylerden yumurtalar, tereyağlar gelsin. İstanbullular buruya akın akın gelsinler, burada doğayı görsünler" dedi.
Şile'nin sağlık turizmini geliştirmek için ideal bir projesi olduğunu belirten Başkan Topbaş, "Şile için sağlık turizmini çok etkileyeceğini düşündüğüm çok ideal bir projem var. Villalar tarzında hastaneler düşünüyorum. Yurt dışından gelen hastaların kendisi bir odada tedavi görürken, çocukları ise başka bir odada kalıp şehri geziyorlar. Bir mimar olarak bunu düşündüm ve dünyanın hiçbir yerinden böyle bir çalışma yok. Buraya ailesiyle gelecek, tedavi olurken tatilini yapacak. Böylece farklı bir sağlık turizm merkezi olacak. 200-300'lük bir yer yapılabilirse biz bununla ilgili yatırımcı getiririz. Bu çok önemli bir gelişmeyi sağlar ve bir merkez haline gelir. Çünkü şöyle söyleniyor, tedavinin yüzde 50'si moral ve tevekkül'dür" şeklinde konuştu.
Makam ve mevki için biz buralara gelmedik diyen Başkan Kadir Topbaş, "Bütün kalbimler samimi olarak söylüyorum. Eğer bu ülke geçmişte hak ettiği yere taşınmış olsaydı, bu ülke gelişmiş olsaydı, düşündüklerimiz gerçekleşmiş olsaydı ben şahsen siyasette olmazdım. İşime gücüme bakardım. Biz makam mevki için gelmedik, öyle bir derdimiz yok. Kalpler Allah'a açık benim öyle bir derdim yok. Ben kendi işimde bu kadar çalışmadım. Hamdolsun bunun karşılığında İstanbul hatta Türkiye bile bize ağabey dediler ve güven duydular. Bizde bu güven duygusunu sarsmamaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.