Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İkinci YÖKDİL sınavı ne zaman? 2. YÖKDİL sınavı hangi dillerde yapılacak?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk defa bu yıl gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı hakkında YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter'dan açıklama yaptı. İkinci YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İkinci YÖKDİL sınavı hangi dillerde yapılacak?

        İKİNCİ YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

        İlk defa bu yıl yapılan YÖKDİL sınavının ikincisi olan 2. YÖKDİL sınavı, Yükseköğretim Kurulu planlamasına göre içerisinde bulunduğumuz 2017 yılı sonlarına doğru yapılacak. Ancak YÖK başkanı Yekta Saraç, Twitter üzerinden sınavın daha erken tarihlere çekilmesine yönelik bir anket başlattı.

        Ankette, Yekta Saraç kullanıcılara "2017 yılı sonuna doğru yapmayı planladığımız 2.YÖKDİL Sınavının daha erken tarihlere çekilmesini ister misiniz?" diye sordu.

        İKİNCİ YÖKDİL SINAVI HANGİ DİLLERDE YAPILACAK?

        Ayrı olarak İngilizce'ye ek bir şekilde ikinci bir dilin sınavda yer almasına yönelik soru soran ve anket başlatan YÖK Başkanı Yekta Saraç kullanıcılara "İkinci YÖKDİL Sınavında İngilizce’ye ek olarak ikinci bir dilden daha sınav yapılması halinde hangi dilin eklenmesini istersiniz?" sorusunu yöneltti.

        Sorunun cevabına ilişkin de şıklara Almanca, Arapça, Farsça ve Fransızca'yı ekledi.

        Öte yandan anketlerin ardından da bu anketlerin ne olduğuna dair açıklama yapan Yekta Saraç, Facebook profilinden "Değerli arkadaşlar, Twitter hesabımda YÖKDİL Sınavına ilişkin iki adet anket düzenledim. Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak, alacağımız kararlar öncesinde ilgili paydaşların konuya ilişkin görüş ve önerilerini önemsediğimizi bilmenizi isterim..." bilgisini paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ