Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında çözüm sürecini hatırlatan Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızı ne terör örgütünün, ne de onların oyuncağı haline gelen siyasi uzantıların insafına terk etmeyeceğiz" mesajını verdi.

        Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "10 MİLYON TURİST GELMİYORSA SORUMLUSU TERÖR"

        Mardinin kardeşliğin, hoşgörünün, estetiğin, dostluğun, muhabbetin ve bereketin şehri olduğunu anlatan Erdoğan "İster kendi vatandaşımız olsun, ister yabancı, Mardini görmeyen Türkiyeyi tam olarak görmüş olamaz. Bu güzellikleri görmek isteyen herkese Mardinin kolları da gönlü de açıktır. Mardin, acıların, gözyaşlarının, yıkımların değil güzelliklerin şehri olarak yoluna devam etmelidir. Eğer bugün tek başına Mardine yılda en az 10 milyon turist gelmiyorsa, Mardinli kardeşlerimiz bu bereketten istifade edemiyorsa bunun nedeni terördür, suçlusu da bölücü terör örgütüdür. Terörün olduğu yere ne yatırımcı gelir ne turist gelir.

        "TERÖR ÖRGÜTÜ AÇTIĞI ÇUKURA GÖMÜLDÜ"

        Türkiye Cumhuriyeti devleti, 80 milyon vatandaşımızın tamamının devletidir. Devletimiz meseleleri konuşarak, görüşerek, kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Nitekim çukur eylemlerini başlatan terör örgütünü açtığı çukurlara gömerek bu gücünü göstermiştir.

        "KÜRT KARDEŞLERİMİZİ ATEŞE ATTILAR"

        Terör örgütü, birileri tarafından kendisine verilen Türkiye'ye zarar verme, Türkiye'yi oyalama, yıpratma misyonu için gözünü kırpmadan Kürt kardeşlerimizi ateşe atmıştır. Siyasetin kendilerine verdiği imkanları terör örgütünü bu yanlış yoldan döndürmek için kullanmak yerine onun emrine verenler de aynı ateşe odun taşımışlardır.

        "İdam isteriz" sloganları üzerine: 16 Nisan'dan sonra Meclis'e gelecek. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben buna evet diyeceğim'. Sayın Bahçeli 'Biz de evet diyeceğiz' diyor. Sayın Yıldırım, o da 'evet' diyecek. Bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım.

        "ARTIK HİÇBİR TERÖRİSTE RAHAT YOKTUR"

        Ülkemizi ve özellikle bölgedeki kardeşlerimizi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtarmak için, güvenlik güçlerimiz günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmakta. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri bu yanlış yoldan geri dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler. Aksi takdirde askerimizle, polisimizle, korucularımızla birlikte, bunları ülkemizden söküp atacağız.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATTIK, ANLAMADILAR"

        Hiçbir vatandaşımızı ne terör örgütünün, ne de onların oyuncağı haline gelen siyasi uzantıların insafına terk etmeyeceğiz. Halkın kendilerine açtığı krediyi, iradelerini, götürüp örgütün çapulcularına teslim ederek heba edenlerin artık hiç kimseye söyleyecek sözleri kalmamıştır. Devletimizle sizlerin arasına ne olur kimsenin girmesine izin vermeyiniz. Bundan sonra muhatabımız sadece ve sadece millettir, sizsiniz. Biz çözüm süreci başlattık mı? Başlattık. Ama anlamadılar, onlar maalesef bombaları patlattılar, çukurları açtılar.

        "KİMLERİN 'HAYIR' DEDİĞİNE BAKIN"

        Buradan Mardin'den, bölgedeki ve ülkemizdeki tüm kardeşlerime sesleniyorum. Niçin 'evet' demeniz gerektiğini merak ediyorsanız, dönüp kimlerin 'hayır' dediğine bakın. Kim 'hayır' diyor, İmralı 'hayır' diyor. Kim 'hayır' diyor, Kandil 'hayır' diyor. Kim 'hayır' diyor, Pensilvanya 'hayır' diyor. Kim 'hayır' diyor, DEAŞ, 'hayır' diyor. Öyleyse, biz istikamet üzereyiz, demek ki doğru yoldayız. Başka bir şey anlatmaya gerek var mı? Bugüne kadar Türkiye'ye en küçük bir faydası dokunmamış, tam tersine hep ayağımıza çelme takmaya çalışanlar eğer karşı çıkıyorsa, bu değişimin milletimizin lehine olduğu çok açık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ