Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yazma teklifi Fuat Avni'den gelmiş

        FETÖ'nün medya yapılanması yönelik 26'sı tutuklu 29 şüphelinin, FETÖ üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada sanıklardan kapatılan Rota Haber internet sitesinin sahibi Ünal Tanık ifade verdi. Twitter'dan DM hesabına mesaj atan Fuat Avni'nin Rota Haber sitesinde yazma teklifinde bulunduğunu, uzun süre buna cevap vermediğini ikinci teklif üzerine olabilir dediğini söyledi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız ve Veli Sarıboğa'nın haberine göre, hakkında yakalama kararı bulunan Sait Sefa'nın kendisine telefon ettiğini ve Haberdar sitesini devraldığını söylediğini belirten Ünal Tanık, "Telefon ederek ziyarete gelmek istediğini söyledi. Okmeydanı'ndaki yerimize geldi" dedi.

        İstanbul 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ulusal Parti Genel Başkanı, Türksolu Gazetesi'nin yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, kapatılan Meydan Gazetesi yazarı şarkıcı Atilla Taş, Büşra Erdal, Ufuk Şanlı'nın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık katıldı.

        "ROTA HABERİ KURDUM"

        Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan kapatılan Rota Haber İnternet Sitesi'nin sahibi Ünal Tanık, 1981 yılında gazeteciliğe başladığını ve çeşitli medya kuruluşlarında çalıştığını belirtti. 2011 yılının başında Rota Haberi yapmaya başladığını belirten Tanık, siteyi bağımsız ve bağlantısız yapmaya çalıştığını söyledi. Sitenin terör örgütünü haberlerini topluma sunmakla suçlandığını belirten Tanık, haberciliğin dışında hiç bir şey yapmadığını ifade etti.

        "FUAT AVNİ TEKLİFDE BULUNMUŞ"

        Fuat Avni'ye ait bilgileri gizlemekle de suçlandığını da ifade eden Tanık, "Fuat Avni tarafından Twitter'dan DM hesabıma teklif yapıldı. Uzun süre cevap vermedim. Adı yeni yeni duyuluyordu. İyi takipçi sayısına ulaşmıştı. İnsanların dikkatini çeken bir hale gelmişti. Teklif ondan geldi. İkinci teklifte olabilir dedim. 2014 yılının Mart sonrası" diye konuştu.

        "SAİT SEFA TELEFONLA ARAMIŞ"

        Davanın, hakkında yakalama kararı bulunan sanığı Sait Sefa'nın kendisini telefonla aradığını belirten Ünal Tanık, "Haberdar sitesini ben devraldım. Ziyaretine gelmek istiyorum dedi. Okmeydanı'ndaki yerimize geldi" dedi. Mahkeme başkanının ne zaman geldi diye sorması üzerine Ünal Tanık, "2014'ün yaz ayları olması lazım. Fuat Avni bizde yazmayı bıraktıktan sonra görüştük" dedi.

        "9 AYDIR TUTUKLUYUM"

        Aktif Haber Genel Yayın Yönetmeni Yetkin Yıldız ise 9 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek "Sadece gazetecilik yaptım. 190 sayfalık iddianamede benimle ilgili yarım sayfalık iddia bulunuyor. Suçlamalar Fuat Avni haberleri yapmak ve Bank Asya da 2 bin 300 TL hesabımın bulunması" dedi.

        Yetkin Yıldız ifadesinde, "Bizi niye kimse ziyaret etmiyor. Biz de gazeteciyiz. Biz de haber yaptık. CHP Milletvekilleri bizi ziyaret etmeye korkuyorlar. Kusura bakmasın ama burada sadece Atilla Taş yok" dedi.

        Yıldız mahkemeden tahliyesini talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ