Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Veysel Eroğlu: Kılıçdaroğlu'nun gafları kararsızların 'Evet'e kaymasında etkili oldu

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Habertürk TV ekranlarında Buse Biçer'in sorularınıyanıtladı.

        Referandum sürecini değerlendiren Bakan Eroğu, "Cumhurbaşkanlığı sistemi elzemdir, bana göre çok geç kalınmıştır" dedi.

        'Evet' oylarının önde olduğunu belirten Eroğlu,anket rakamlarını telaffuz etmenin insanları rehavete sokacağı düşüncesiyle rakam belirtmediklerini ifade etti.

        İşte Eroğlu'nun açıklamaları;

        "KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        "28 il gezdim. Ben Türkiye'de her noktaya gitti aşağı yukarı. Her zamankinden daha büyük bir heyecan var. Özellikle son haftalardaki heyecan ile 'Evet' oylarında artış görüyorum. Kesinlikle milletimizin istikrardan yana oy kullanıp 'Evet' diyeceğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bazı ifadeleri milletin aklını karıştırıyor. Ama yaptığı gaflar kararsızların 'Evet'e kaymasında etkili oldu. Kendisine teşekkür ediyorum."

        "MEVCUT SİSTEM HEP KAVGA VE KRİZLERE NEDEN OLMUŞ"

        "Geçmişte sürekli kavga olduğu için bu sistemi getirdik. 'Anayasa kitapçığı olayında Ecevir devlet yönetiminde kriz var açıklaması yaptı. Ve faizler yüzde 6200'e çıktı. Bunun faurasını kim çekti? Millet çekti. 232 banka battı. 52-54 milyar dolarlık faturayı millet çekti. Sadece bu da değil. Daha önce de Özal ile Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut arasında anlaşmazlık oldu. Oradan da sıkıntılar çıktı. Merhum Demirel ile eski başbakanlardan sayın Çiller ile anlaşmazlık oldu. Demirel o büyük kavgalardan sonra 'Elimden gelse bu hanımı pencereden atarım' dedi. Bunlar devlette büyük krizlere neden oluyor. Hükmeti yöneten bürokratların tereddütlerine ve ekonomik çöküşlere neden oluyor. Vatandaşlar bunu görüyorlar. Geçmişe bakıyor. Mevcut sistem hep kavga ve ekonomik krizlere neden olmuş."

        "MİLLETİN ARTIK BUNA TAHAMMÜLÜ YOK"

        "1923'ten bu yana 65 hükümet kuruldu. Bu durumda millet kaybediyor. 93 yılda 65 hükümet yani bölersek 16 ayda özellikle ki bizim dönemi düşersek 10 ayda hiç bir iş yapılamaz. Kararsızlar bunları gördükçe istikrar gelecek ve refah seviyesinin artması için evet diyorlar. Yeni sistem bunların hepsini ortadan kaldırıyor. Sistemin ruhunda şu var. Neticede parlamento cumhurbaşkanı ikisi aynı anda seçiliyor. Ben 1994'ten beri bu işlerin içindeyim. O kadar çok seçim yapılyor ki Türkiye'de. Seçim yapılan yıllar ekonomide kayıp yıllardır. Çünkü artık herkes işini gücünü bırakıyor acaba seçimin neticesi ne olacak ddiye beklemeye giriyor. İş gücü kaybı var. İkincisi bürokraside büyük kayıp var. Ben niye riske gireyim, seçim olsun ne olacağını göreyim diyor. Seçim yılı siyasilerin tamamı sahada oluyor işler aksıyor. Çok sayıda seçim yapılması zaman kaybına neden olmuştur. Milletin artık buna tahammülü yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir sistem geliyor. Artık bunları ortadan kaldırıyoruz"

        "KENDİLERİNE GÜVENİLMESİNİ İSTİYORLAR"

        "Bence 18 yaş gerçekten çok önemli. Gençlerimize güveniyoruz. Pek çok ülkede 18 yaşındaki gençler seçilebiliyor. Sadece 18'de değil, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25. Bu yaş grubunda 7 buçuk milyondan fazla gencimiz var. Bugün gençlerle buluştuk. Çok memnunlar çünkü onlar kendilerine güvenilmesini istiyor. Onlar geleceğimizin teminatı. O yaşta artık memleket meselelerini düşünmeye başlayacak, çözüm üretmeye başlayacak. Onlar çocuk değil genç ve onları seviyoruz. CHP her şeyi söylüyor ama unutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem geçmişte ne söylediğine baksın. Bu tür şeyleri söylemeden önce kendi söylediklerine bakmalarının faydası var."

        Bakan Eroğlu, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli ile de görüştü. Bakan Eroğlu, Kenan Tekdağ'a çam fidanı hediye etti.

        "SON GÜNE KADAR GEVŞEMEMEK GEREKİR"

        "Anketlerde bir rakam telaffuz edersek çalışan insanlar 'nasıl olsa evet' çıkacak diye gevşiyorlar. Halbuki son güne kadar gevşememek gerekir. O bakımdan açıklamıyoruz. Ve bazı anketler çok sağlıklı değil. Bu yüzden ben son haftada yapılan anketlere bakmak lazım diyorum."

        AK PARTİ HAYIR CEVABINA HAZIR MI?

        "Yolumuza devam edeceğiz ama ben B planı olmayacağı kanaatindeyim. Gezmediğim yer kalmadı. Vatandaşlara güveniyorum. Vatandaş bunun farkında. ABD ile mukayese ediyor. 45 başkan gelmiş. Orada istikrar var. Bizim de çiftbaşlılığa son vermemiz gerekir. Artık Türkiye'nin daha fazla kaybetmeye, milletimiz tahammülü kalmadı. Bu işin içinde olan herkes, Adnan Menderes, Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş hepsi başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğunu söylemişlerdir. Güçlü büyük Türkiye için, hızlı karar alınması, büyük işlerin hızlı bir şekilde yapılması için cumhurbaşkanlığı sistemi elzemdir. Bana göre geç bile kalınmıştır. Keşke 20-30 yıl önce başkanlık sistemi gelmiş olsaydı. Türkiye çok daha ileri noktada olacaktı."

        "AVRUPA'NIN TUTUMU OYLARIMIZINARTMASINA NEDEN OLDU"

        Kimler hayır diyor bunlara baksınlar. Avrupa yeni sistemde Türkiye'nin ne kadar güçleneceğinin farkında. Almanya, Hollanda vesaire 'Hayır' kampanyasına başladı. Onları ne ilgilendiriyor? Onların tutumu yüzde 3-4 bizim oylarımızın artmasına neden oldu. Avrupa'da endişe var. Millet bu yüzden inadına 'Evet' diyor. Biliyorsunuz PKK 'Hayır deyin' diyor. Çünkü istikrarlı bir hükümet terörü tamamen bitirecektir. Alçak FETÖ, o da 'Hayır' diyor. PYD/PKK bunların hepsi 'Hayır' diyor. Bu bir parti seçimi değil. Milletin huzuru için yapılan bir halk oylaması. Ben buradan milletimize sesleniyorum, İyi düşünün. 18 maddeyi okuyun. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için atılacak çok önemli bir adımdır. Bir milattır."

        OKULLAR HAYAT BULSUN PROJESİ

        "Bununla ilgili olarak özellikle Milli Eğitim Bakanımızile birlikte bir protokol imzaladık. Bütün okulların bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Çocuklara ağaç sevgisi aşılanıyor. Şu anda İstanbul'un ilçelerinde 1056 okulda 10 bin 140 hektar alanda 171 bin fidanı torakla buluşturduk. Sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de okulları ağaçlandırıyoruz. O gençlerle birlikte fidan dikmek büyük mutluluk oluyor. Fidan dikiyoruz, gerekirse çimlendiriyoruz ve çardak dediğimiz kaelyaları oralara yerleştiriyoruz."

        CUMHURBAŞKANIN'NIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILLARI

        "1994 öncesine bir bakmak lazım. İstanbul'un hali perişandı. Çöp dağları vardı. Sokaklar çöp doluydu. Ve ayrıca Hekimbaşı'nda bizim için yüz karası, eski dönemde yaşanan bir çöp faciası oldu. Çöp dağları patladı, 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bütün dünya çevre litarütürüne vahşi çöp alanı diye geçti. Bu çöp meselesi Cumhurbaşkanımız döneminde kökünden çözüldü bakın. İlk defa katı atık bertaraf tesisleri, yakma tesisleri hatta dahası tıbbi atıkların toplanıp bertaraf edildiği sistem Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde uygulandı. Hava kirliliğine bakalım. 1994 öncesi gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtıyordu. Korkunç seviyelere çıktığını gördük. İstanbul susuzluktan kırılıyordu. Durum böyleydi. Benzin istasyonu gibi su satış istasyonları türedi. Nereden geldiği belli olmayan suları satıyorlardı. İstanbul'un hali böyleydi. Allah'a şükür bu su meselesini kökünden çözdük. Büyük düşündük. Şu anda İSKİ bizim yaptığımız büyük yatırımlarla dünyanın sayılı kurumları arasına girdi. 600 tesis açtık. 7 tane baraj yaptık. Şu anda dünyanın en iyi arıtma tesisleri İstanbul'dadır. Bunları İstanbul unutmasın. Gençler bilmeyebilir aradan 15 yıl geçti. Borçları ödedik ve büyük yatırımlar yaptık.Bügün en ileri teknolojileri kullanıyoruz. Dünyanın en yüksek barajlarını biz yapıyoruz. Kendi teknolojilerimizle. En ileri arıtma tesislerini biz yapıyoruz. 10'da bir maliyetle"

        ORMAN MÜHENDİSLERİNE KADRO

        "Her sene kadro veriliyor hükümet tarafından, biz de açıklıyoruz. İmtihanla KPSS ile alınıyor. Sınavı kazanan kadroyu alıyor. Herhalde önümüzdeki günlerde açıklanacak. Referandumdan sonrasına kalır diye tahmin ediyorum. Herkesin Regaip Kandili'ni kutluyorum"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ